uBlock

ÜCRETSİZ
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,629 TOPLAM İNDİRME
3.4 MB DOSYA BOYUTU

uBlock eklentisi sayesinde Firefox'taki web sitesi reklamlarını kolayca engelleyebiliyorsunuz.

uBlock eklentisi, Mozilla Firefox web tarayıcısını kullananlar için hazırlanmış bir reklam engelleme eklentisi olarak karşımıza çıktı ve Adblock Plus eklentisinin aksine en büyük iddiası tarayıcının performansını düşürmemesi ve sistem kaynaklarını daha az tüketmesi. Böylece kısıtlı donanıma sahip bilgisayarlarda performans sorunları yaşayanların bu sıkıntıdan kurtulmak için uBlock'a göz atmaları iyi olacaktır.

Eklentinin kullanımı oldukça basit ve ücretsiz olarak sunulduğu için dilediğiniz kadar bilgisayara zahmetsizce kurmanız da mümkün. Zira eklentinin sadece tek bir bilgilendirme ekranı bulunuyor ve bu nedenle herhangi bir şekilde karmaşık ayarlar arasında dolanmanıza gerek kalmıyor.

Web sitelerindeki yoğun reklamlardan sıkılanların ve artık rahatsız edilmeden ziyaretler gerçekleştirmek isteyenlerin kullanabilecekleri kaliteli alternatiflerden bir tanesi olması sayesinde işlemci ve hafıza üzerinde yer kaplamadan reklamları engellemek uBlock ile mümkün hale geliyor.

Açık kaynak kodlu olarak geliştirilmesi sayesinde eklentinin bilgisayarınızda gizli saklı işlemler gerçekleştirmesi gibi durumlarla karşılaşmak da mümkün değil. Eklentinin durum bildirimi sayfasında gerçekleştirilebilen temel ayarlar sayesinde dilediğiniz sitelerdeki reklamlara izin vermeniz ve bir kaç ince ayara daha göz atmanız mümkün.

Ancak eklentide yer alan reklam engelleme sayacının zaman zaman biraz fazla sayabildiği ve bu nedenle kendini olduğundan daha performanslı gibi gösterdiğini söyleyebilirim. Firefox için yeni bir reklam engelleme uygulaması arayanlar göz atmadan geçmesinler.

Yiğit Ekim Demir

uBlock

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
88 TOPLAM İNDİRME
2.54 MB DOSYA BOYUTU

uBlock uzantısı ile Google Chrome'da ziyaret ettiğiniz web sitelerindeki reklamları engelleyebilirsiniz.

uBlock uzantısı ile Google Chrome tarayıcılarınızda belleği ve işlemciyi yormayan bir reklam engelleyiciye sahip olabilirsiniz.

AdBlock Plus eklentisine göre sistem kaynaklarını daha az tüketen ve performansı etkilemeyen bir reklam engelleyici olarak karşımıza çıkan uBlock, Chrome kullanıcılarının da ilgisini çekmeye devam ediyor. Ücretsiz olarak sunulan ve web sitelerindeki bunaltıcı reklamlara son veren uBlock eklentisi, açık kaynak kodlu olarak geliştirildiğinden gizlilik ve güvenliğinizi tehlikeye atacak işlemler gerçekleştirmiyor.

Dilediğiniz web sitesinde reklamlara izin verebileceğiniz uBlock eklentisinde açılır pencereleri engelleme, sayfadaki büyük boyutlu medya ögelerini gizleme, JavaScript engelleme gibi birtakım özellikler de yer almakta. Eklentiyi kullandığınız süre boyunca ne kadar reklamın engellendiğini -biraz abartıyor olsa da- sizlere gösteren uBlock uzantısını ücretsiz olarak indirebilir, internette gezinirken reklamlar arasında boğulmadan işlerinize devam edebilirsiniz.

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Postacı

    Araç çubuğu
  • Proxy Helper

  • Sortd Smart Skin for Gmail

    Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir gmail eklentisidir.
  • StayFocusd

    StayFocusd, internet aktivitelerinizi engelleyebileceğiniz oldukça kullanışlı bir Google Chrome eklentisidir.
  • Twitbin

    Twitbin, Firefox tarayıcınız üzerinden Twitter mesajarınızı gönderebileceğiniz kullanışlı bir eklentidir.
  • UpTo

    Google Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir takvim eklentisidir.
  • DF Youtube

    Chrome tarayıcınızda kullanabileceğiniz bir YouTube eklentisidir.
  • Discoverly

    Google Chrome tarayıcılarınız ile birlikte kullanabileceğiniz bir sosyal ağ eklentisidir.