ZigZag

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,083 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

ZigZag, Windows 8 üzeri cihazlarınızda ücretsiz oynayabileceğiniz popüler bir beceri oyunu.

ZigZag, Windows 8 üzeri tablet ve bilgisayarımda oynadığım en sinir bozucu beceri oyunu. Üç boyutlu zig zag şeklinde bir platform üzerinde topu ilerletmeye dayanan oldukça zorlu bu beceri oyunu Ketchapp’ın imzasını taşıyor. Windows platformunda resmi olarak indirilmeye sunulmuyor ve kopyası resmi oyun kadar başarılı değil. En azından dokunmatik ekranlı cihazımda oynarken aldığım keyfi Windows tabletimde oynarken almadım.

Kısa bir zamanda yükselme gösteren oyunlar arasında yer alan ZigZag’ın Windows 8 için (Windows 10'da da sorunsuz bir şekilde oynadım.) hazırlanmış sürümü hem tablet hem de klasik bilgisayarlarda rahatlıkla oynanabilecek şekilde hazırlanmış. Topu platforma çıkarmak için tek yapmanız gereken ekranın herhangi bir yerine dokunmak veya tıklamak. Oyunu asıl eğlenceli kılan nokta olan topun cihaz eğilerek kontrol edilmesi bu sürümde mümkün olmadığından orjinal oyundan çok daha kolay bir oynanış sunuyor. Bu da kısa zamanda oyundan soğumanıza sebebiyet veriyor.

Odaklanma, hızlı düşünme ve hareket etme gerektiren bir beceri oyunu olan ZigZag’ın klasik sürümünde puan kazanmak ta oldukça basit. Zig zag şeklinde platformda yer yer karşınıza çıkan altınları toplayarak puanınıza puan katıyorsunuz. Bu noktada oyunun sonsuz bir oynanışa sahip olduğunu söyleyebilirim. Çünkü oyun puan kazanma üzerine kurulu olduğundan ve sadece tek kişi ile oynanabildiğinden doğal olarak bir sonu yok.

Ücretsiz olmasına karşın ilginç olarak ne oyun esnasında ne de menülerde reklam içermeyen oyunun Windows 8 sürümü de eğlenceli fakat mobil cihaza sahipseniz Windows Phone sürümünü denemenizi tavsiye ederim.

Erkan Calp

ZigZag

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
12,024 TOPLAM İNDİRME
17 MB DOSYA BOYUTU

ZigZag, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz basit ama eğlenceli bir beceri oyunudur.

Ketchapp firmasının daha önceki oyunlarını oynadıysanız ne kadar basit ve eğlenceli olduğunu bilirsiniz. Yıllardır mobil oyun piyayasında başarılı işlere imza atan firma, yeni oyunları ZigZag ile bu alanda ne kadar iyi olduklarını bir kez daha kanıtladı.

ZigZag, basit ama eğlenceli yapısıyla kendine hayran bırakan bir beceri oyunu. ZigZag şeklindeki platformlarda minik bir topu kontrol ediyoruz. Sadece el becerilerimizi kullanarak yol almaya çalışıyoruz ve giderek zorlaşan platformlarda oyunun zorluk derecesi fazlasıyla artıyor. Ekrana dokunduğumuz zaman topun yön değiştirdiği oyunda, zamanlamanızı da iyi yapmalısınız. 

Android işletim sistemine sahip akıllı telefon veya tabletlerinizden rahatlıklıkla oynayabileceğiniz ZigZag, minimal bir tasarımla karşımıza çıkıyor. O kadar şık bir yapıya sahip ki oynadığınız oyunun zorluğu bazen farketmiyorsunuz. Ayrıca platform üzerinde çeşitli taşları da toplamamız gerekiyor. Duvardan düşmemek için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız.

Son zamanlarda beceri oyunu kategorisinde bir farklılık arıyorsanız ZigZag oyununu ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Oynamanızı mutlaka öneririm.

Gökhan Abay

ZigZag

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
830 TOPLAM İNDİRME
24.4 MB DOSYA BOYUTU

ZigZag, ücretsiz olarak sunulan beceriye dayalı bir mobil oyun.

ZigZag, iOS işletim sistemine sahip cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz eğlenceli ve sürükleyici bir beceri oyunu olarak öne çıkıyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu oyunda zigzag şeklindeki platformlar üzerinde yol almaya çalışıyoruz. Kulağa kolaymış gibi gelse de aslında bunu yapması pek de kolay olmuyor çünkü oyunu oynadıkça zorluk seviyesi bir hayli artıyor.

ZigZag'ta son derece kolay kullanılan bir kontrol mekanizmasına yer verilmiş. Ekrana bastığımız zaman topun yönü değişiyor. Zigzag bloklar üzerinde bu şekilde yol almaya çalışıyoruz. Tahmin ettiğiniz gib ibaşarılı olabilmek için zamanlamaya önem vermemiz gerekiyor.

Oyunda aynı zamanda bloklar üzerindeki değerli taşları toplamaya da çalışıyoruz. Neyse ki bu taşlar yolumuzun üstünde bulunuyorlar ve bu sayede herhangi bir ekstra çabaya girmemize gerek kalmıyor.

Ketchapp'ın diğer oyunları gibi ZigZag'ta da basit fakat eğlenceli bir atmosfere yer verilmiş. Açıkçası bu oyun yapısının birçok kişi tarafından sevileceğine inanıyorum. Eğer siz de beceriye dayalı oyunlar oynamaktan keyif alıyorsanız ZigZag'ı mutlaka denemeniz gerektiğine inanıyorum.

Emircan Erdoğan

ZigZag

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
244 TOPLAM İNDİRME
7 MB DOSYA BOYUTU

ZigZag, oynaması basit ustalaşması zaman alan beceri oyunları arasında ve Windows Phone'da da ücretsiz.

ZigZag, Windows Phone telefonunuza ücretsiz indirip, boş zamanlarınızda oynayabileceğiniz bir beceri oyunu. Basit görünümlü ancak oynadıkça ne kadar sinir bozan bir oyun olduğunu anlayacağınız yapımlardan biri ve popüler beceri oyunlarının geliştiricisi Ketchapp’ın imzasını taşıması ile kısa sürede popüler oldu.

Kısa sürede milyonlarca indirmeye ulaşan bu beceri oyunu Windows Phone platformunda resmi olarak karşımıza çıkmasa da kaliteli bir kopyasına rastlıyoruz. Oyunu ilk gördüğünüzde çok basit bir oyun olduğunu düşünüyorsunuz ancak oynamaya başladığınızda ne kadar sinir eden bir oyun olduğunu, yüksek puan yapmanın imkansıza yakın olduğunu anlıyorsunuz. Zigzag şeklinde üç boyutlu tasarlanmış bir platformda ufacık bir topu kontrol etmeye çalıştığınız oyunda amacınız topu köşelere değdirmeden çıkarabildiğiniz kadar yukarı çıkarmak ve yol boyunca karşınıza çıkan elmasları toplamak. Tabii ki hem topu doğru zamanda yönlendirmek, hem de elmasları toplamak zorunda olmak oldukça zor. Çünkü ilerlediğiniz yol girintili çıkıntılı ve çok az yerde düz gitmeniz gerekiyor.

Ciddi anlamda odaklanma ve hızlı düşünme – hareket etme gerektiren oyunda yüksek puan kazanmak kadar elmas toplamak ta önemli. Zira topladığınız elmaslarla yeni bir topun kilidini açabiliyor ve yeni bir topla oynamaya başlıyorsunuz. Farklı renklerde olan toplar oynanışı etkiliyor. Özellikle zigzag yapmanız gereken yerlerde topun önemini daha iyi anlıyorsunuz. Topların gerçek para ile açılmaması ve kolay toplanabilen elmaslarla açılması güzel düşünülmüş.

Puan üzerine kurulu her mobil oyun gibi ZigZag da sonsuz bir oynanış sunuyor. Platform üzerinde zigzag çizerek ilerliyorsunuz ve ilerledikçe platformun rengi değişiyor ancak oyunun bir sonu yok. Tek amacınız olabildiğince yüksek puan almak. Puan demişken puanınız gerçek zamanlı olarak artıyor ve oyun esnasında görebiliyorsunuz. Dilerseniz puanınızı sosyal ağ hesaplarınızda paylaşıp oyunu oynayan arkadaşlarınıza meydan okuyabiliyorsunuz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Where Shadows Slumber

    Eşsiz deneyim sunan bir mobil bulmaca oyunu
  • Numpuz

    Eşsiz deneyim sunan bir bulmaca oyunu
  • A Little to the Left

    Rahatlatıcı ve sakin bir bulmaca oyunu mu arıyorsunuz? A Little to the Left indirin ve sakince bulmca çözmenin keyfine varın.
  • Flow Free

    Flow Free, oynaması son derece zevkli bağımlılık yapan bir bulmaca oyunudur.
  • Strung Along

    Strung Along, Windows 8 üzeri tablet ve bilgisayarınıza ücretsiz indirip oynayabileceğiniz bir beceri oyunu ve oldukça zor.
  • Pop the Lock

    Pop the Lock, numarayı simgeleyen yuvarlağa dokunarak kilidi açmaya çalıştığınız beceri odaklı bir oyun.
  • Candy Crush Saga

    Candy Crush Saga, Windows 10 tablet ve PC'nize ücretsiz indirip oynayabileceğiniz üçlü eşleştirme oyunu.
  • King of Thieves

    King of Thieves, Cut the Rope serileriyle ünlü ZeptoLab'in ücretsiz çok oyunculu platform - bulmaca oyunu.