En İyi Yapay Zeka ile Fotoğraf Oluşturma Siteleri

Yapay zeka ile fotoğraf oluşturma işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli çevrim içi hizmetler yer alıyor. İşte programsız görsel oluşturma siteleri!

Yapay zeka (AI) ile fotoğraf oluşturma siteleri, herhangi bir program indirilmesine gerek kalmadan çeşitli görsellerin hazırlanabilmesine imkân tanıyor. Bu hizmetler çok kolay bir kullanıma sahip olduğundan dolayı hızlıca resim oluşturulabiliyor.

Bu rehberde yapay zeka ile resim oluşturma işleminin yapılabilmesini sağlayan online araçları sıraladık. Eğer siz de AI yardımıyla görsel hazırlamak istiyorsanız hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Yapay Zeka ile Fotoğraf Oluşturma Siteleri ve Araçları

  • Leonardo AI
  • Starry AI
  • Stable Diffusion Online
  • DreamStudio
  • Bing Image Creator
  • Shutterstock
  • NightCafe
  • Dall-E 2
  • Jasper AI Art Generator
  • Photosonic AI Art Generator
  • Midjourney
  • Leap AI
  • Gencraft
  • Segmind
  • Adobe Firefly

Yapay Zeka 90'lar Uygulaması Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Yapay Zeka 90'lar Uygulaması Nasıl Kullanılır?

Sosyal medyada yapay zeka 90'lar uygulaması ile yapılan fotoğraflar yeni akım hâline geldi. Uygulama mağazalarında öne çıkan EPIK uygulaması ile daha önce yapay zekâ ile oluşturulan dönemsel fotoğraflara bir yenisi daha eklendi.

Yapay zeka ile görsel oluşturma siteleri ile ilgili detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Leonardo AI

Yaratıcılığınızın sınırlarını zorlayabilmenize imkân tanıyan Leonardo AI ile çok basit şekilde görseller hazırlayabilirsiniz. Üstelik bunun için yalnızca prompt girmeniz yeterlidir. Leonardo AI dahil olmak üzere yapay zeka araçlarının çoğunda başarılı sonuçlar elde etmek için promptun önemli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yapay Zeka Araçlarında Karşılaştığımız Bir Terim: Prompt Ne Demek?
Yapay Zeka

Yapay Zeka Araçlarında Karşılaştığımız Bir Terim: Prompt Ne Demek?

Yapay zekâ uygulamalarını kullanmak aslında oldukça kolay! Tek yapmanız gereken şey, yapay zekâdan istediklerinizi ona net bir şekilde anlatmak.

Starry AI

Starry AI sayesinde çeşitli kelimeler girerek birbirinden etkileyici görseller hazırlayabilirsiniz. Hizmette yer alan "Create" butonuna tıkladıktan sonra ekrandaki adımları takip edin ve ardından prompt kısmına oluşturmak istediğiniz görsel ile ilgili kelimeler yazın.

Stable Diffusion Online

Sade arayüzü sayesinde kolayca kullanılabilen Stable Diffusion Online, yüksek kaliteli ve gerçekçi görüntüler elde edebilmenize olanak tanıyor. Oluşturmak istediğiniz görsel için prompt girebilir ve görselin tarzı gibi bazı ayarlamalar yapabilirsiniz.

DreamStudio

Yapay zeka ile resim hazırlama işlemi için kullanılabilecek hizmetler arasında DreamStudio da yer alıyor. Online araçta görsel oluşturmak için hesap oluşturmak gerekiyor. Ardından "prompt" ve ve "negative prompt" kutucuklarına sözcükler yazıp "Dream" butonuna tıklamanız yeterlidir.

Bing Image Creator

Microsoft'un Bing arama motorunda görsel oluşturma aracı da yer alıyor. Gücünü Dall-E 3'ten alan araçta resim hazırlamak için kutucuğa kelimeler yazıp "Katıl ve Oluştur" butonuna tıklayın. Araçta hesap oluşturma zorunluluğu mevcut. Dolayısıyla hesabınıza giriş yapmadan söz konusu işlemi gerçekleştiremezsiniz.

Shutterstock

En popüler stok fotoğraf sitelerinden biri olan Shutterstock'ta yapay zeka ile fotoğraf hazırlama aracı da bulunuyor. Oluşturmak istediğiniz görsel için açıklama girdikten sonra resmin tarzını da belirleyebilirsiniz. Hizmette daha önce oluşturulan fotoğraflara da göz atabilirsiniz.

NightCafe

NightCafe sitesinde yer alan AI Art Generator isimli araç sayesinde çeşitli görseller oluşturabilirsiniz. Hizmette prompt kutucuğunun yanı sıra "Random" seçeneği de mevcut. Online araçta ayrıca anime dahil olmak üzere çeşitli görsel tarzları bulunuyor. Siteden daha önce oluşturulan resimlere de bakabilirsiniz.

Dall-E 2

AI ile fotoğraf oluşturma dendiğinde akla ilk gelen sitelerden biri de Dall-E 2'dir. Dünya genelinde çok büyük bir popülerliğe ulaşan Dall-E 2, kelimeler ile görsel hazırlayabilmenize imkân tanıyor. OpenAI tarafından geliştirilen hizmet üzerinden birbirinden etkileyici görseller oluşturabilirsiniz.

Jasper AI Art Generator

Kısa süre içerisinde yüksek çözünürlüklü görseller hazırlayabilmenizi sağlayan Jasper AI Art Generator isimli online aracın kullanımı da çok kolaydır. Söz konusu araç tarafından daha önce oluşturulan görseller de bulunuyor. Popüler hizmette ayrıca 30'dan fazla dil desteği mevcut.

Photosonic AI Art Generator

Yapay zeka ile fotoğraf oluşturma hizmetleri listesinde Photosonic AI Art Generator da yer alıyor. Popüler çevrim içi hizmet, çok kısa sürede etkileyici görseller elde edebilmenize olanak tanıyor. Platformda daha önce oluşturulmuş resimler de bulunuyor. İster yeni bir görsel oluşturabilir isterseniz diğer resimlere göz atabilirsiniz.

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Yapay Zekası: Grok (xAI) Nedir? Nasıl Kullanılır?

Son zamanlarda ChatGPT’ye rakip olarak birçok uygulama geliştirildi. Şimdi ise alternatif bir yapay zeka aracı Elon Musk’tan geliyor. xAI’nin ilk yapay zeka aracı olarak tanıtılan ‘Grok’ ile ilgili elde edilen bilgiler gündeme damgasını vuruyor.

Midjourney

Midjourney, yapay zeka ile görsel hazırlama konusunda en başarılı araçlardan biridir. Birbirinden etkileyici görüntülerin elde edilmesini sağlayan araç, Discord üzerinden bot aracılığıyla kullanılabiliyor. Dolayısıyla bu aracın kullanılabilmesi için Discord hesabına ihtiyaç duyuluyor.

Leap AI

Leap AI, çok hızlı ve pratik şekilde yeni görseller elde etmenize imkân tanıyor. Bunun için prompt kısmına çeşitli bilgiler girmeniz, fotoğraf yüklemeniz ve bazı seçenekleri ayarlamanız gerekiyor. Hizmetin kullanılabilmesi için hesaba giriş yapmak gerekiyor.

Gencraft

Yapay zeka ile resim oluşturma konusunda en başarılı hizmetler arasında Gencraft da bulunuyor. Prompt girdikten hemen sonra resim tarzını seçip "Generate" butonuna tıklayarak yeni bir görsel elde edebilirsiniz. "Download" butonuna tıkladığınız takdirde hazırlanan görsel bilgisayarınıza indirilecektir.

Sosyal Medya İçin Tercih Edilebilecek Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka

Sosyal Medya İçin Tercih Edilebilecek Yapay Zeka Araçları

Sosyal medya uygulamalarının sayısı arttıkça her birinde ayrı ayrı hesap yönetmek ve içerik paylaşmak gittikçe daha zor bir hale geliyor.

Segmind

Kolay kullanımı ve zengin özellikleri ile dikkat çeken Segmind isimli hizmette çeşitli modeller bulunuyor. Örneğin bir model, metni görsele dönüştürürken diğer model ise fotoğraftaki yüzün GIF'teki yüz ile değiştirilmesini sağlıyor.

Adobe Firefly

AI ile fotoğraf oluşturma hizmetleri listesinin son sırasında Adobe Firefly da yer alıyor. Başarılı arayüzü ve kullanışlı özellikleriyle öne çıkan Firefly, metinden görüntü elde etmenizi sağlayan çok popüler bir hizmettir. Platformun kullanılabilmesi için hesap oluşturulması gerekiyor.

Görsel Düzenlemelerinde Kullanabileceğiniz Yapay Zeka Araçları
Yapay Zeka

Görsel Düzenlemelerinde Kullanabileceğiniz Yapay Zeka Araçları

Yapay zekâ aracılığıyla birbirinden yaratıcı görseller oluşturmanın mümkün olduğunu artık herkes biliyor. Ancak bazı yapay zeka araçları görsel oluşturmaktan çok, mevcut görsellerde yapacağınız düzenlemelerde işlerinizi kolaylaştırıyor.

Bu rehberde en iyi yapay zeka ile fotoğraf oluşturma siteleri listesi hazırladık. Peki, sizce bu işlem için en başarılı araç hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR