En İyi Android Emülatörleri

Android emülatörü nedir, ne işe yarar? En iyi Android emülatörleri hangi emülatörlerden oluşur? Oldukça başarılı emülatörleri bir arada topladık. İşte detaylar!

Volkan Yılmaz -

Android emülatörü nedir, ne işe yarar? En iyi Android emülatörleri, uygulamaları geliştirme aşamasında test etmenin bilinen en iyi yollarından bir tanesi. Bu emülatörler, uygulama geliştiricilerine katkı sağladığı gibi Android oyunlarını ya da uygulamalarını bilgisayarında oynamak ya da çalıştırmak isteyenlere de yardımcı oluyor.

Bazı emülatörler sadece uygulamaları çalıştırabilirken bazıları da işletim sistemini tamamen taklit edebiliyor. Size büyük fayda sağlayacak bu uygulamaları bulmakta güçlük çekebilirsiniz fakat en hızlı Android emülatörleri listemiz sayesinde bu artık bir sorun olmaktan çıkacak. Bu listede size en çok katkısı dokunacak uygulamaları bulacaksınız.

Oyun

Bir Emülatör, PC'de Tüm PS3 Oyunlarını Oynama Olanağı Tanıyor

Android Emülatörü Nedir?

Günümüzde çok sayıda emülatör yer alıyor. Bu sebepten ötürü emülatörleri zaman zaman duyuyor olabilirsiniz. Bilgisayara yüklenen bir program olan Android emülatörü, bilgisayarınızda Android Sanal Aygıt (ADV) oluşturabilmenizi mümkün hale getirir.

Android Emülatörü Ne İşe Yarar?

Android emülatörü, Google Play Store’da yer alan oyunları oynayabilmenize olanak tanır. Böylece mobil oyunları daha büyük ekranda şarj bitecek endişesi olmadan oynayabilirsiniz. Çoğu emülatör, oyuncuların aynı anda birden fazla mobil oyunu çalıştırabilmesini sağlar. Bu sayede strateji tarzındaki iki farklı oyunu yönetebilirsiniz.

Android emülatörleri akıllı telefonlarda FPS ve TPS oyunlarını oynarken dokunmatik ekran nedeni ile sorun yaşayan oyuncular için oldukça kullanışlı çünkü söz konusu programlarda klavye ve mouse desteği mevcut. Bazı emülatörler ayrıca mobil uygulamaların PC’de kullanabilmesini sağlar.

En İyi Android Emülatörleri Listesi

Peki, yukarıda sıralanan uygulamaların artıları ve eksileri nelerden oluşuyor? Bunu aşağıdaki liste ile cevaplayalım.

1. BlueStacks Android Emülatörü

BlueStacks, Windows için en hızlı Android emülatörleri listesinin ilk beşinde yer alabilecek potansiyele sahip. Bu emülatör sayesinde Windows işletim sistemli bilgisayarınızda sadece Android oyun oynamakla sınırlı kalmaz aynı zamanda Android uygulamaları kullanmanın tadını da çıkarabilirsiniz.

Uygulama senelerden beri güncelleniyor. İlk çıktığı günden bugüne büyük bir ilerleme kaydetti. Bugün pek çok uygulama ve oyunu hiçbir sorun yaşamadan oynamanız mümkün.

BlueStacks Artıları

BlueStacks Eksileri

BlueStacks Güvenli mi?

BlueStacks bilindiği üzere Android, Windows ve Mac kullanıcıları için hayat kurtaran bir emülatör. Uygulamanın geliştiricisi, geçmişten bugüne kadar pek çok güncelleme sunarak kullanıcıların memnuniyetini sağlamayı başardı.

Uygulama tamamen ücretsizdir, neredeyse tüm cihazlarla uyumludur. Bununla birlikte uygulamanın kendisi bir kötü amaçlı yazılım değildir. Burada endişelenmeniz gereken BlueStacks'in virüslü olup olmadığı değil, emülatöre indirdiğiniz uygulamalar.

Bugün nasıl ki Google Play Store'da bile zararlı yazılımlara rastlanabiliyorsa bu uygulamaların güvenilir olduğundan emin olmak da tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.

2. GameLoop Android Emülatör

GameLoop, Android oyunları kaliteden ödün vermeden bilgisayarınızda oynamanızı sağlayacak başka bir emülatör.

Android emülatörleri listesinde belki de piyasa en ilginç girişlerden birini yapan GameLoop ile başlangıçta sadece PUBG Mobile oynanabiliyordu ama şimdi Android oyunlarının çoğunu destekliyor.

GameLoop Artıları

GameLoop Eksileri

3. NoxPlayer Android Emülatör

NoxPlayer, Android oyunlarını bilgisayarda oynatan başka bir Android emülatörü. Diğer emülatörlerde olduğu gibi bu emülatör sayesinde de klavye ve farenizi kullanarak mobil oyunları bilgisayarınızda oynayabilirsiniz.

NoxPlayer Artıları

NoxPlayer Eksileri

4. Genymotion Android Emülatör

En iyi Android emülatörleri listesinin son ismi Genymotion daha çok geliştiricilere yönelik bir emülatör. Temel olarak uygulamalarınızı farklı cihazlarda test etmenizi sağlar.

Genymotion Artıları

Genymotion Eksileri

5. LDPlayer Android Emülatörü

Windows 10 için Android emülatörleri arıyorsanız LDPlayer, sizin bu arayışınıza son verebilir. LD Player ne işe yarar diye soruyorsanız bu uygulama tıpkı BlueStacks gibi Android oyun ve uygulamalarını bilgisayarınıza getirir.

Emülatör, diğer emülatörlere göre biraz daha yeni sayılır fakat oyunculara sunduğu harika özellikler sayesinde önemli bir popülarite elde etti.

LDPlayer Artıları

LDPlayer Eksileri

LDPlayer'ı indirmek isteyenler, uygulamayı emülatörün web sitesinden ücretsiz bir şekilde indirebilir.

6. MEmu Play

MEmu, en popüler Android emülatörlerinden bir tanesi. Bilgisayar üzerinden mobil oyun oynayabilmenizi sağlayan program, başarılı bir arayüze sahip. Klavye ve mouse desteğinin yer aldığı emülatör, bu sayede oyuncuların çok rahat bir şekilde oyun oynayabilmesini sağlar.

MEmu Play Artıları

MEmu Play Eksileri

7. Ko Player

Ko Player, oyuncuların bilgisayar üzerinden mobil oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabilmesini mümkün hale getirir. Klavye, mouse, kontrolcü, mikrofon ve kamera gibi çevre birimlerini destekleyen programın kullanımı çok kolay.

Ko Player Artıları

Ko Player Eksileri

Benzer İçerikler

YORUMLAR