iPhone X Yan Tuşla Yapılabilen 11 Şey

Apple iPhone X yan tuşlarla (side button) yapılabilen 11 şeyi bu blog yazıda bulabilirsiniz.

Erkan Calp -

Türkiye’de 6000 TL fiyat etiketiyle dikkat çeken iPhone X’un yan tuşu ile yapılabilecek 11 şeyi bu yazıda bir araya getirdik. iPhone’u uyandırmak veya uyku moduna geçirmek için kullanılan bir tuş olarak bildiğimiz yan düğme (yan tuş) aslında çok daha işlevsel.

Kullanıcıların çoğunluğunun iPhone’u uyandırma, uyku moduna alma tuşu olarak bildiği, aslında başka görevleri de olan yan tuş iPhone X’da rahatça basılabilir boyutta. Önceki modellere kıyasla oldukça büyütülen yan düğmeye birçok işlev kazandırılmış durumda. Şimdi gelin, iPhone X’un yan düğmesini (yan tuşunu) kullanılarak yapılabileceklere kısaca göz atalım.

iPhone X Yan Tuşla Yapabilecekleriniz:

Ekranı uyandırmak, kilit moduna almak için her zaman olduğu gibi yan düğmeyi kullanıyoruz.

iPhone’unuz kapalıyken açmak için yine yan düğmeye basılı tutuyorsunuz.

iPhone’unuzu kapatmak için yan düğme ile birlikte ses düğmelerinden birine birlikte basmanız gerekiyor. Bu ekranda Acil SOS ve tıbbi kimliği de erişilebiliyor.

Yan düğmeye basılı tutarsanız asistan Siri’yi çağırmış oluyorsunuz.

Yan düğmeye 5 kez basmanız durumunda doğrudan bulunduğunuz ülkenin acil servisini aramış oluyorsunuz. Ancak bunun için ayarlardan kurulum yapmanız gerekiyor.

Ülkemizde henüz kullanımda olmayan Apple Pay için de yan düğmeyi kullanıyorsunuz. Yan düğmeye iki kez bastığınızda Apple Pay arayüzü karşınıza çıkıyor. Face ID ile kimlik doğrulaması yaptıktan sonra iPhone’unuzu okuyucuya yaklaştırarak ödemenizi yapıyorsunuz.

iPhone X Uygulama İndirme, Yükleme

iPhone X Ekran Görüntüsü Alma

iPhone X Hard Reset

iPhone X Face ID Devre Dışı Bırakma

iPhone X Kurtarma Modu (Recovery Mode)

Evet, gördüğünüz üzere iPhone X’un yan düğmesiyle yapılabilen onlarca şey var. Unutmadan, iPhone X özel parmak hareketleri ve kısayollar blog yazımızı da okumanızı tavsiye ederim.

nasıl yapılır

iPhone X Home Tuşu Ekrana Nasıl Getirilir?

Mobil

iPhone X Sorunları ve Çözümleri

Mobil

iPhone X Face ID (Yüz Tanıma) Özelliği Nasıl Kullanılır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR