X QR Kod Nedir? Nasıl Kullanılır?

X (eski adıyla Twitter) QR kod özelliği nedir? Sosyal medya platformunda yer alan karekod özelliği nasıl kullanılır? Merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Volkan Yılmaz -

Popüler sosyal medya hizmeti X (eski adıyla Twitter) QR kod özelliğini geçtiğimiz yıllarda kullanıma sunmuştu. Daha iyi bir deneyim elde edilmesine imkân tanıyabilecek bu işlev, bazı sosyal medya platformlarında da bulunuyor. Peki, söz konusu işlev tam olarak ne işe yarıyor?

Bu rehberde X karekod özelliği nedir sorusu dahil olmak üzere merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız. Rehberimize göz atabilir ve uzun yıllar önce platforma eklenen özelliğin neler sunduğunu öğrenebilirsiniz.

X (Twitter) QR Kod Nedir?

Snapchat ile beraber çok popüler hâle gelen karekod özelliği, 2016 yılında X'e yani Twitter'a da gelmişti. Bu özellik, sosyal medya hizmetinde yer alan kullanıcıları bulmayı ve takip etmeyi çok kolay hâle getiriyor.

X platformunda karekod okutma işlemi yapıldığında otomatik olarak o kişinin profili görüntülenir. Böylece arama kısmından kullanıcı adının yazılmasına gerek kalmaz ve zamandan tasarruf edilmesi sağlanır.

Sosyal medya platformu üzerinden karekod oluşturma işlemi için profil simgesine dokunulması ve QR kodu simgesine basılması yeterliydi ancak artık bu özelliğe erişilemiyor. X hesabınız için bir karekod oluşturmak istiyorsanız üçüncü taraf araçlar kullanabilirsiniz.

nasıl yapılır

X (Twitter) Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

X (Twitter) QR Kod Oluşturma Araçları

X (Twitter) karekod oluşturma işleminin yapılabilmesine imkân tanıyan araçları sıraladık. Listede yer alan araçların nasıl kullanıldığına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya

X'ten Nasıl Para Kazanılır? Twitter'dan Para Kazanma Yöntemleri

QR Code Generator

Me-QR

QRStuff

Sosyal Medya

X (Twitter) Sarı Tik Nedir? Nasıl Alınır?

Bu rehberde X karekod nedir sorusu dahil merak edilen bazı soruları cevapladık. Söz konusu özellik ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

Benzer İçerikler

YORUMLAR