1010!

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
13,412 TOPLAM İNDİRME

1010! ücretsiz olarak indirebileceğiniz keyifli bir bulmaca oyunudur.

1010! basit tasarımlı bulmaca oyunlarından keyif alan oyunseverlere hitap eden keyifli bir oyun. Hem tablet hem de akıllı telefonlarınıza tamamen ücretsiz olarak indirebileceğiniz bu oyundaki temel amacınız ekranda yer alan şekilleri tabloya yerleştirip yok olmalarını sağlamak.

İlk bakışta tetris atmosferi sunuyormuş gibi görünse de oyun tamamen farklı bir yapıya sahip. Oyun genel anlamda bir hayli eğlenceli ve akıcı. En önemlisi de öğrenmesi son derece kısa sürüyor. Bir başka deyişle 1010! her yaştan oyuncu tarafından kolayca öğrenilip oynanabilir.

Bu tarz oyunlarda görmeye alıştığımız gibi 1010!‘da da Facebook desteği sunuluyor. Arkadaşlarınızı davet edebilir ve puan konusunda rekabet edebilirsiniz. Oyunda herhangi bir zaman sınırı yok. Dilediğiniz yapmakta özgürsünüz. Sadece ekranı şekillerle doldurun ve oyunu kazanın!

Emircan Erdoğan

1010!

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2,141 TOPLAM İNDİRME
32.6 MB DOSYA BOYUTU

1010! eskilerin Tetris oyununu andıran, ancak bunu yenilikçi sade tasarım ve kolay oynanışla harmanlamış eğlenceli ve insanı içine çeken bir bulmaca oyunudur.

1010!'u ilk açtığımda aklıma gelen ve isminden dolayı oyuna karşı oluşan önyargım, 2048 oyununa benzer bir şekilde zeka/bulmaca oyunuydu. Ancak Türk kökenli bir stüdyodan çıkan oyun, ismiyle hiçbir alaka içermeyip tamamen eğlencelik bir bulmaca oyunu olarak karşıma çıktı. Renkli küpleri ve sade tasarımıyla 1010! oyuncuların ilgisini hemen çekiyor, oyuna başladığınızda ise Tetris'e benzer küp şekilleriyle kocaman bir karelik alanı dolduracağınız sahayı görünce ise oyuna daha da bir bağlanıyorsunuz.

Sahanın alt tarafına gelecek 3 farklı küp şekillerini sahaya yerleştirene kadar yenileri gelmiyor ve bu konuda Tetris tecrübelerinize güvenmelisiniz. Küpleri şekillere göre sahaya yerleştirin, üç farklı küpü de koyduktan sonra yeni serinin aradığınız şekilde olması için dua edin. Rastgele yerleştirdiğinizde hem 3'lü seriyi bitiremiyorsunuz, hem de yeterince şanslı değilseniz sahanın eksik kareleri yüzünden oyunu kaybediyorsunuz. 1010! bu konuda biraz sıkı davranarak sizlere 5 hak tanıyor, bu haklar da yarım saatte bir yenileniyor ve bu sayede oyuna devam edebiliyorsunuz. Gram Games belki de oyunun başında çok fazla zaman geçirmeyelim diye böyle bir yol izlemiş olabilir. Çünkü 1010! inanılmaz derece bağımlılık yapıcı, çok eğlenceli bir oyun.

1010!'da bir de Facebook üzerinden arkadaşlarınıza bağlanarak karşılıklı kapışma maçları yapabiliyorsunuz. Bu mod kendi başınıza oynamaktan daha zevkli olarak internet bulunan ortamlarda daha çok tercih edilebilir. Hiçbir zaman sınırlaması yok, küplerin rengine göre eşleşmesi durumu yok. Sadece küplerinizi şekillerine göre yerleştirin ve yolunuza devam edin. 1010! basit ama başarılı oynanışıyla Türk yapımı oyunlar arasında baş gösteren bir yapım ve biz de kendisini bulmaca seven her mobil oyunculara mutlaka öneriyoruz.

Cenk Barkın Us

1010!

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
421 TOPLAM İNDİRME
12 MB DOSYA BOYUTU

1010!, Türk yapımı yepyeni bağımlılık yaratan bulmaca oyunudur.

1010!, ilk bakışta Tetris oyunu izlenimi oluşturan ancak daha eğlenceli ve sürükleyici bir yapıya sahip olan bir bulmaca oyunu. Türkler tarafından geliştirilen, Türkçe dahil birçok dilde destek veren oyun çok basit gibi görünse de oynadıkça zorluğunu hissettiriyor ve kısa sürede bağımlısı oluyorsunuz.

1010!, bir zamanlar elimizden zorla bıraktığımız Tetris oyununa görünüş itibariyle oldukça benziyor. Farklı renk ve boyutlarda tasarlanmış bloklar bu sefer yukarıdan düşmüyor; ekranın aşağısında bulunuyor bizler de büyük bir titizlikle oldukça geniş bir tabloya yerleştirmeye çalışıyor, ekranda dikey ve yatay bir sıra oluşturduğumuzda hem yerden kazanıyor hem de puanımız artıyor. Ancak sayıları birden ona kadar olan blokları yerleştirmek için acele etmemeniz, üzerinde düşünmeniz gerekiyor. Zaten oyunda zaman sınırı olmadığından bunu rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Tabii ki blokları tablo büyük diye gelişi güzel de dizebilirsiniz ancak alacağınız puan oldukça düşük olacaktır.

Büyük simgelerle süslenmiş son derece sade menü tasarımı ile bizleri karşılayan oyunda sosyal ağ desteği de bulunuyor. Facebook hesabımızı bağladığımızda arkadaşlarımızın puanları görebiliyor, onlara meydan okuyabiliyoruz.

Oynarken büyük keyif aldığım oyunun tek beğenmediğim yanı reklamları oldu. Artık neredeyse tüm ücretsiz oyunlarda reklam desteği var ancak 1010!’da reklam tüm ekranı kaplıyor; reklamlardan kurtulmak içinse 3 TL ödemeniz gerekiyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Six!

    Six!, 1010! ve Merged! oyunlarıyla popüler olan Gram Games'in yeni bulmaca oyunu.
  • 1010! Color

    Renk eşleştirme oyunlarında ne kadar iyisiniz?
  • Merged!

    Merged!, 1010!'un yapımcıları Gram Games'in Android platformuna çıkardığı yeni oyunu.
  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu