Arrow

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
234 TOPLAM İNDİRME
18 MB DOSYA BOYUTU

Arrow, Ketchapp imzalı beceri oyunları arasında ve Android platformunda ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor.

Arrow, bir dönemin popüler oyunu yılanın Ketchapp yorumu diyebilirim. Ketchapp’ın tüm oyunları gibi becerilerimizi konuşturabildiğimiz, sinirlerimizi test eden harika bir oyun. Android telefon ve tabletimize ücretsiz indirebildiğimiz ufak boyutlu beceri oyununda girintili çıkıntılı tasarlanmış bir labirentte ilerlemeye çalışıyoruz.

Yeni neslin Snake Rewind ile tanıdığı yılan oyununun farklı temayla sunulmuş hali diyebileceğim Arrow, şaşırtıcı derecede çıldırtacak, sinir olup silecek tarzda bir oynanış sunmuyor. En azından oynanabilir düzeyde tutulduğunu söyleyebilirim. Oyuna geçecek olursam, dar ve kıvrak hareketler yapmadan ilerleyemeceğiniz bir labirentte bir oku kontrol ediyoruz. Yılan gibi ilerleyen okumuz sürekli olarak tabiri yerinde ise sağa çekiyor. Ekranın sol tarafına dokunarak dengeyi sağlamaya çalışıyoruz. İlk başlarda oldukça basit olan bu hareket labirentte ilerledikçe zor bir hal almaya başlıyor. Çünkü bir yandan okumuz büyümeye başlıyor, diğer yandan oldukça kıvrak hareket etmemizi gerektirecek giriş noktalarıyla karşılaşıyoruz.

Zig zag çizerek daracık labirentlerde (farklı labirentlerde oynama şansımız var.) ilerlemek için uğraş verdiğimiz oyunda puanımızı artıran iki öğe var. Elmaslar ve küpler. Yol boyunca karşımıza çıkan bu iki öğe de puanımızı katlamamıza yardımcı olurken, bunlardan küp şeklinde olanlar kontrolünü sağladığımız objenin büyümesine neden oluyor ki büyürken labirentin darlığını da hesap etmenizi öneririm.

Basit görsellere sahip beceri gerektiren oyunlar vazgeçemedikleriniz arasında ise Arrow'u da bu listenize katmalısınız.

Erkan Calp

Arrow

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME
24 MB DOSYA BOYUTU

Arrow, iPhone ve iPad'inizde ücretsiz oynayabileceğiniz Ketchapp yapımı yılan oyunu.

Arrow, Ketchapp’ın iPhone ve iPad kullanıcılarına ücretsiz sunduğu beceri oyunları arasında. Ünlü yapımcının yeni oyununda labirentte duvarlara çarpmadan ilerlemek için sinirlerimizi alt üst ediyoruz.

Minimal görsellerin tercih edildiği oyunu oynanış olarak bazılarımızın çok eskilerden tanıdığı klasik cep telefonunda oynanabilen yılan oyunundan, bazılarımızın da Snake Rewind adıyla tanıdığı yeni nesil yılan oyunundan çok farklı değil. Yine bir labirentteyiz ve yolumuza çıkanları yiyerek büyüyoruz.

Hem telefon hem de tablette rahatlıkla oynanabildiğimiz oyunun ilk bölümünde bir ok işaretinin kontrolünü sağlamaya çalışıyoruz. Okumuz bir yılanın hareket ettiği gibi ilerliyor lakin bu ilerleyişini kendisi yapıyor. Bizim tek yapmamız gereken gerekli zamanlarda ekranın sol tarafına belli aralıklarla dokunmak. Kulağa oldukça basit gelen bu hareketin oyuna daldığımızda kolay olmadığını ve sinir ettiğini görüyoruz. Okumuz hem zamanla büyüyor, hem de labirentin şekli ilerledikçe değişiyor. Bu noktada devreye parmaklarımız giriyor. Girintili çıkıntılı labirentte ilerlemenin tek yolu harika zamanlama. Öte yandan oyunda rahat bir şekilde ilerlemek istiyorsanız asla tereddüt etmemeniz gerekiyor.

Oyunda puan kazanmanın yolu belli aralıklarla karşınıza çıkan nesneleri almak (yemek te diyebiliriz). İlk bakışta gelişigüzel dizildiğini sandığımız ama aslında kritik geçiş noktalarına dizili olan nesnelerden hepsi puanımızı artırırken, bazıları büyümemize neden oluyor. Puan kazanmak ta ilerlemek kadar zor olmuş.

Ketchapp'ın klasik yılan oyununa farklı bir boyut kazandıran yepyeni yapımı Arrow'u iOS cihazlarınıza indirip kesinlikle bir göz atmalısınız.

Erkan Calp

Arrow

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
45 TOPLAM İNDİRME
8 MB DOSYA BOYUTU

Arrow, Ketchapp'ın refleksleri test eden, sinir sistemini harekete geçiren eğlenceli oyunlarından biri.

Arrow, basit lakin sinir bozucu beceri oyunlarının ustası Ketchapp’ın başımıza sardığı yeni yapımlardan biri. Reflekslerimizin ne kadar iyi olduğunu aynı zamanda sinirlerimizin de ne kadar güçlü olduğunu ölçen son derece zor olmasına karşın bağımlılık yapan bu oyunda olabildiğince dar bir labirentte bir yılan gibi süzülerek yolumuzu bulmaya çalışıyoruz.

Ketchapp’ın tüm oyunları gibi Arrow da olabildiğince basit ve modern görsellerle süslenmiş ve çıldırtıcı derece zor bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunu ilk açtığımızda bir dönem elimizden bırakmadığımız şimdiki neslin Snake Rewind oyunu ile tanıdığı yılan oyununa biraz benziyor lakin çok daha zor olduğunu biraz ilerleyince anlamaya başlıyoruz.

Klasik yılan oyunundan esinlenerek hazırlanmış ancak çok daha eğlenceli olduğunu düşündüğüm Arrow oyununda kontrolünü sağlamaya çalıştığımız obje bir ok işareti. Ekrana dokunduğumuz an okumuz kıvrak hareketlerle ilerlemeye başlıyor. Okumuz kendiliğinden ilerlediğinden bize sadece yönü ayarlama bırakılmış. Bu noktada oyunun basit olduğu kararına varabilirsiniz lakin tabii ki değil. Okumuz istemsiz bir şekilde bir tarafa yönleniyor ve labirentte ilerleyebilmek için okun gittiği yönün tam tersi yöne dokunmamız yani dengeyi sağlamamız gerekiyor.

Arrow birçok beceri oyunu gibi yüksek puan yapıp arkadaşları çıldırtma üzerine kurulu. Oyunda puan kazanabilmek için yer yer karşımıza çıkan renkli objeleri yememiz gerekiyor. Puanımızı artıran bu objeler stratejik noktalara yerleştirilmiş. Kısacası bu oyunda puan kazanmak ta ilerlemek te çok kolay değil.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • The Next Arrow

    The Next Arrow, oynaması basit yüksek puan alması imkansıza yakın olan bulmaca türünde bir Android oyunu.
  • Arrow Fest

    Arrow Fest, ok atma oyunlarına yeni bir soluk getiren süper eğlenceli bir Android oyunu. 100MB altı mobil oyun internetsiz oynanabiliyor.
  • Flying Arrow!

    Voodoo'dan bağımlılık yapan ok atma oyunu
  • Twisty Arrow!

    Okları dönen daireye saplamaya çalışıyoruz.
  • Microsoft Launcher

    Microsoft Arrow Launcher, Android cihazınızda ücretsiz kullanabileceğiniz launcher uygulamaları arasında.
  • Arena of Arrow

    3'e 3 hızlı maçlar
  • Battle of Arrow

    Gerçek zamanlı okçuluk mücadelesi verebileceğiniz bir mobil oyun
  • Pinball Cadet

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Pinball Cadet mobil oyunu, beceri ve aksiyon unsurlarının klasik Pinball oyunuyla buluştuğu bir tür beceri oyunudur.