AŞILA

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
3,306 TOPLAM İNDİRME
5 MB DOSYA BOYUTU

T.C. Sağlık Bakanlığı AŞILA mobil uygulamasıdır. AŞILA uygulaması ile Kovid-19 aşı takibi yapılacak. AŞILA APK olarak Android telefonlara yüklenebilir.

T.C. Sağlık Bakanlığı AŞILA mobil uygulaması yayınlandı. Android telefonlara ücretsiz yüklenebilecek AŞILA uygulaması ile Kovid-19 aşı kayıtları yapılacak. Aşıdan önce aşıla üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, karekod okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Önce kayıt işlemi sonrasında aşı yapılacak. Aşıla uygulaması ile tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve videolara https://asila.saglik.gov.tr adresi üzerinden erişilebilecek. Vatandaşlar e-Nabız sisteminden veya 2023’e AŞILA mesajı göndererek aşıya uygun olup olmadıklarını öğrenebilecek.

AŞILA Mobil Uygulaması İndir APK

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen AŞILA uygulaması ile hekimler ve sağlık personelleri kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşların aşılanma sürecini takip edebilecek. Aile Hekimi, Hekim ve Sağlık Personeli uygulama aracılığıyla vatandaşların aşı kayıtlarını yapabilecek, aşı randevusu oluşturabilecek. Vatandaşların Covid-19 (Kovid-19) aşı takvimleri sayesinde aşılanma durumları ve tarihleri kolay takip edebilecek. Aynı zamanda hekimler vatandaşların aldığı aşı randevularını görüntüleyebilecek. AŞILA birey ve toplumun bağışıklığının sağlanmasındaki sürecin takip edilmesine ilişkin yönetimi sağlamış olacak.

AŞILA uygulaması Google Play’den yüklenememektedir. Sağlık Bakanlığı mobil market üzerinden AŞILA APK indirme linki sağlanmıştır. Yukarıdaki AŞILA İndir butonuna dokunarak apk kurulum dosyasını indirdikten sonra yükleme için aşağıdaki adımları takip edin:

  • "Dosyayı Aç" butonuna tıklanarak uygulama yükleme sayfasına erişim sağlanmaktadır.
  • Bu ekranla karşılaşılması halinde "Paket yükleyici" tıklanarak devam edilir.
  • “Yükle” butonuna tıklanarak ilgili uygulamanın kurulum işlemine geçilebilmektedir.
  • Yükleme işlemi tamamlanan uygulamaya “Aç” butonuna tıklanarak erişim sağlanmaktadır.
  • Uygulamaya güvenli olarak erişmeniz sağlanır.
Erkan Calp

AŞILA

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
319 TOPLAM İNDİRME
12 MB DOSYA BOYUTU

T.C. Sağlık Bakanlığı AŞILA mobil uygulaması ile Covid-19 aşı takibi yapılacak. AŞILA uygulaması iOS cihazlara (iPhone/iPad) yüklenebilecek.

T.C. Sağlık Bakanlığı AŞILA mobil uygulaması Android telefonlar ve iPhone/iPad cihazlarda sağlıkçılar tarafından kullanılabilir olacak. Covid-19 aşı takibi AŞILA mobil uygulaması üzerinden sağlanacak.

AŞILA Mobil Uygulaması İndir iOS

T.C. Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri, hekimler, sağlık personellerinin Kovid-19 aşısı yaptıracak vatandaşları kayıt altına alıp takibini yapacakları mobil uygulamayı yayınladı. AŞILA uygulaması Google Play ve App Store uygulama mağazalarında yayınlanmadı; özel bir yükleme işlemi gerektiriyor. Sağlık Bakanlığı, her iki platform için de AŞILA mobil uygulaması indirme ve yükleme adımları detaylı olarak paylaştı. Peki, AŞILA mobil uygulaması tam olarak ne işe yarayacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu yönde; “Covid-19 pandemisi ile mücadelede aşılama en etkili yöntemlerin başında gelmektedir. T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen AŞILA Uygulaması ile hekimlerimiz ve sağlık personelimiz kolay ve hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın aşılanma sürecini takip edebilecektir. Aile Hekimi, Hekim ve Sağlık Personeli uygulama aracılığıyla vatandaşların aşı kayıtlarını yapabilecek, aşı randevusu oluşturabilecektir. Vatandaşların Covid-19 aşı takvimleri sayesinde aşılanma durumları ve tarihleri kolayca takip edilebilecektir. Aynı zamanda hekimler vatandaşların aldığı aşı randevularını görüntüleyebilecektir. Sonuç olarak AŞILA, birey ve toplumun bağışıklığının sağlanmasındaki sürecin takip edilmesine ilişkin yönetimi sağlayacaktır.”

iOS cihaz kullanıcıları için AŞILA mobil uygulaması yükleme adımları:

Kullanıcılar Apple cihazlarında “İndir” butonuna tıkladıktan sonra;“mobilmarket.saglik.gov.tr” şunu yüklemek istiyor: “Uygulama Adı” ifadesinin yer aldığı bir bilgi ile karşılaşacaktır. Burada “Yükle” butonuna basarak kurulumu gerçekleştirebilmektedirler. Kurulumun bittiğine dair, cihazda herhangi bir bildirim yapılmamaktadır. Cihazda uygulama listesi kontrol edilerek indirildiği görülebilmektedir.

2. Cihaza indirilen uygulamaları açmaya çalışırken“Güvenilir Olmayan Kurumsal Geliştirici” uyarısı ile karşılaşırsanız; uygulamayı açmadan önce, T.C. Sağlık Bakanlığı kurumunun yayınladığı uygulamalar için, cihazınızın güvenli kuruluş doğrulamasını yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için Apple cihazlarda; Ayarlar > Genel > Profiller ve Aygıt Yönetimi (bazı modellerde “Profiller” veya “Aygıt Yönetimi” olarak geçmektedir) sayfasında, “KURUMSAL UYGULAMA” başlığı altında bulunan“T.C. SAGLIK BAKANLIGI” ifadesine tıklanır. Açılan sayfada “Güven: “T.C. SAGLIK BAKANLIGI”butonuna basıldığında karşımıza çıkan ifadede “Güven” butonu tıklanarak cihazınızda, kuruma ait tüm kurulu uygulamalara güvenli olarak erişmeniz sağlanır.

3. Cihazınızda uygulama listesine giderek indirdiğiniz uygulamayı güvenli şekilde çalıştırabilirsiniz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Huawei Health APK

    Huawei Health APK uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan günlük spor aktivitelerinizi takip edebilirsiniz.
  • AdımPara APK

    AdımPara APK uygulaması adım attığınızda para kazanma imkanı tanıyor. 
  • Nöbetçi Eczane APK

    Nöbetçi Eczane uygulamasını kullanarak size en yakın nöbetçi eczanelerin bilgilerine ulaşabilirsiniz.
  • MuscleWiki APK

    MuscleWiki APK, akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz fitness uygulamaları arasında yerini alıyor. Seviyenizi belirleyin, çalışma programı seçin ve hareketleri uygulayın!
  • Aralıklı Oruç Takibi APK

    Aralıklı Oruç Takibi APK, kullanıcılara aralıklı oruç planlaması oluşturur ve en güvenli şekilde kilo vermesine olanak tanır.
  • Medical Park Mobil

    Medical Park Mobil uygulaması randevu işlemleri, laboratuvar sonuçları ve yol tarifi gibi özellikler sunuyor.
  • Akbank Mobil APK

    Akbank Mobil uygulaması ile bankacılık işlemlerini evden çıkmadan kolayca yapın.
  • Eczanem Nerede

    Eczanem Nerede İndir (Android Uygulaması): Eczanem Nerede mobil uygulaması ile yakındaki eczaneleri aramak, Nöbetçi eczaneleri bulmak çok kolay.