Autodesk 123D Sculpt+

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
746 TOPLAM İNDİRME
423 MB DOSYA BOYUTU

Autodesk 123D Sculpt+, Windows tablet ve bilgisayarınızda 3 boyutlu modellemeler oluşturabileceğiniz ücretsiz bir uygulama.

Autodesk 123D Sculpt+, Windows 8.1 bilgisayar ve tablet kullanıcısı olarak 3 boyutlu modellemeler yapmanıza izin veren ücretsiz bir uygulama. Hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak filmlerde gözünüze çarpan hayvan ve insanları bu uygulama ile rahatlıkla tasarlayabiliyorsunuz.

Profesyonel kullanıma yönelik yazılımlarla karşımıza çıkan Autodesk’in hem mobil kullanıcılara hem de Windows tablet ve bilgisayar kullanıcılarına sunduğu uygulamalardan biri olan 123D Sculpt+ adından da anlayacağınız üzere 3D modellemeler tasarlamanıza ve bunları 3 boyutlu yazıcınıza aktarmanıza (3 boyutlu yazıcınız yoksa doğrudan uygulama üzerinden sipariş verebiliyorsunuz.) izin veren bir uygulama.

İnsan, araba, uzay gemisi, dinozor, yaratık kısacası dilediğiniz bir objeyi üç boyutlu olarak yaratmanıza izin veren uygulama oldukça detaylı hazırlanmış gibi görünse de kullanımı çok zor değil. Karakterinizin alt yapısını oluşturduktan sonra detaylandırabileceğiniz ve doğrudan boyayabileceğiniz seçenekler mevcut. Örneğin; bir hayvan tasarlıyorsanız önce iskeletini ardından tüy, deri rengi, kürk gibi göze hoşa gelen detaylarla süsleyebiliyorsunuz.

3D modellemeye yeni başlayacaklar için eşsiz bir uygulama olduğunu düşündüğüm 123D Sculp+’da başkalarının çalışmalarını da görebiliyorsunuz. Topluluğun paylaştığı 3 boyutlu görsellere yorum yapma ve beğenme şansına da sahipsiniz. “Başlayacağım ama ilham gelmiyor.” düşüncesine kapılırsanız bu bölüm çalışmanıza başlamanızda yardımcı olacaktır.

3 boyutlu objelerinizi tümüyle OBJ formatında dışa aktararak Autodesk Maya veya 3ds Max gibi 3D araçlarda düzenleme yapma seçeneği de sunan Autodesk 123D Sculp+, modelleme işine girişmeye sıcak bakıp karmaşık menülerle karşılaşma korkusu yaşayan kullanıcılara heves vermek amacıyla hazırlanmış güzel bir uygulama.

Erkan Calp

Autodesk 123D Sculpt+

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
949 TOPLAM İNDİRME

Autodesk 123D Sculpt+ mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir 3 boyutlu modelleme uygulamasıdır

Autodesk 123D Sculpt+ mobil cihazlarınızı kullanarak 3 boyutlu modellemeler oluşturabilmenizi mümkün kılan resmi bir Autodesk uygulamasıdır.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinize tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir 3D modelleme uygulaması olan Autodesk 123D Sculpt+ size hayalinizdeki portreleri ve nesneleri 3 boyutlu olarak tasarlama imkanı vermekte. Uygulama ile araba, uzay gemisi, ejderha, oyun kahramanları, canavarlar gibi farklı modellemeler yaratabildiğiniz gibi bu modeller üzerinde detaylı değişiklikler yapabiliyorsunuz. Autodesk 123D Sculpt+ ile hazırladığınız model kalıbı üzerine kürk ve tüyler ekleyebilir, deri rengini belirleyebilir ve modellemede kullanılcak materyalin ne olacağını belirleyebilirsiniz. Bütün bu işlemler uygulama üzerinde gerçek zamanlı olarak gerçekleşmekte ve uyguladığınız değişiklikleri modeliniz üzerinde görebilmektesiniz.

Autodesk 123D Sculpt+ ile hazırladığınız modellemleri dışa aktarabilmeniz mümkün. Uygulama modellemenizi bir görsel dosyası olarak ya da 3 boyutlu modelleme olarak dışa aktarabiliyor. OBJ formatını destekleyen uygulama ile dışa aktardığınız modellemeleri Autodesk Maya veya 3DS Max gibi yazılımlarda görüntüleyebilir ve düzenleyebilirsiniz.

Autodesk 123D Sculpt+ orta seviye donanıma sahip Android cihazlarda da rahatça çalışabilen bir uygulama.

Can Erdil Şentürk

Autodesk 123D Sculpt+

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
383 TOPLAM İNDİRME

Autodesk 123D Sculpt+, iPad'inizi kullanarak 3D modellemeler yaratmanızı mümkün kılan bir modelleme uygulamasıdır

Autodesk 123D Sculpt+, 3 boyutlu modelleme yazılımlarında sunduğu başarılı çözümlerle tanınan Autodesk firması tarafından mobil cihazlar için özel olarak geliştirilmiş bir 3D modelleme uygulamasıdır.

iOS işletim sistemini kullanan iPad tabletlerinize tamamen ücretsiz olarak inidirip kullanabileceğiniz bir uygulama olan Autodesk 123D Sculpt+ sayesinde çeşitli araçları, uzay gemilerini, canavarları, ejderhaları, hayvanları 3 boyutlu olarak tasarlayabilir, sonrasında nasıl görüneceklerini belirleyebilirsiniz. Uygulama ile 3 boyutlu modeller yaratırken işe ilk olarak modelin iskeletini yaratarak başlıyorsunuz. Sonrasında ise deri rengini belirleme, tüyler ve kürk gibi öğeler ekleme ve yüzey dokusunu belirleme gibi işlemler yapıyorsunuz. Bütün bu işlemler dokunmatik olarak gerçekleştirilebilmekte. Uygulamanın mobil cihazlar düşünüldüğünde oldukça başarılı bir arayüze sahip olduğu söylenebilir.

Autodesk 123D Sculpt+ ile oluşturduğunuz 3 boyutlu modellemeleri farklı yazılımlarda kullanmak üzere dışarı aktarabilirsiniz. Uygulamayla hazırladığınız modellemeleri görsel dosyaları olarak kaydedebildiğiniz gibi OBJ formatıyla da kaydedebiliyorsunuz. OBJ formatına sahip modelleme dosyaları Autodesk Maya veya 3DS Max gibi yazılımlara aktarılabiliyor ve üzerlerinde değişiklikler yapılabiliyor.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Autodesk 123D Design

    Autodesk 123D Design ile hızlı bir şekilde 3 boyutlu tasarımlar oluşturabilirsiniz
  • Autodesk 3ds Max

    Autodesk 3ds Max, 3 boyutlu modelleme, görüntüleme, animasyon programıdır. Profesyonel kalitede 3B animasyonlar oluşturabilirsiniz.
  • Autodesk SketchBook

    Autodesk SketchBook, dokunmatik ve kalem girişli cihazlar için özel olarak optimize edilmiş profesyonel bir çizim uygulaması.
  • Pixlr (Windows 8.1)

    Pixlr, AutoDesk tarafından geliştirilen popüler fotoğraf düzenleme uygulaması.
  • Wunderlist Beta

    Wunderlist Beta, bulut tabanlı görev yönetim uygulamasıdır.
  • Xodo

    Xodo, çapraz platform destekli pdf görüntüleme uygulamasıdır.
  • Action Note

    Action Note, Windows 10 PC'niz ve telefonunuzla senkronize kullanabileceğiniz hızlı not alma uygulaması.
  • ASUS WebStorage

    Asus'un kişisel bulut depolama çözümü Asus WebStorage'ın Windows 8 cihazlar için geliştirilmiş sürümüdür.