BlaBlaCar

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
977 TOPLAM İNDİRME
9.8 MB DOSYA BOYUTU

BlaBlaCar sayesinde şehirlerarası yolculuklarınızı daha keyifli bir hale getirebilirsiniz.

Artan araç sayısıyla birlikte artık yollar giderek daha da çekilmez bir hale bürünüyor. Özellikle şehirlerarası yolların mevcut durumlarını göz önüne aldığımızda trafik sorununa çare bulacak fikirlere ihtiyaç duyulduğu aşikar.

BlaBlaCar isimli bu uygulama sayesinde hem trafik sorununa bir nebze de olsa çare olabilir hem de yolculuk masraflarınızı hatırı sayılır ölçüde düşürebilirsiniz. Güvenli bir yolculuk vaat eden BlaBlaCar sayesinde aracınız varsa başka kullanıcılara yardımcı olabilir, araca ihtiyacınız varsa kullanıcılar arasından ihtiyaçlarınıza uygun birisiyle etkileşime girebilirsiniz.

Hem yakıt masraflarınızı düşürebilir hem de sıkıcı yolculuklar geçirmeden gideceğiniz yere varabilirsiniz. Uygulama tamamen güvenilir. Kullanıcılar Facebook hesaplarıyla giriş yapabiliyorlar.

Şehirlerarası seyahat ederken aracınızda boş koltuk kalmasın istemiyorsanız BlaBlaCar’ı kullanarak kendinize seyahat edecek bir arkadaş bulabilirsiniz.

Emircan Erdoğan

BlaBlaCar

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
86 TOPLAM İNDİRME
19.7 MB DOSYA BOYUTU

BlaBlaCar sayesinde şehirlerarası yolculuk yapan kullanıcılar arasında bir ağ kuruyor ve birbirlerine yardım etmelerine olanak sağlıyor.

Aktif olarak araba kullananların en büyük problemi sıkışık trafiktir. Mobil cihaz teknolojinin gelişmesiyle birlikte üreticiler bu soruna büyük ölçüde çözüm bulmaya çalışıyor ve görünüşe göre başarılı da oluyorlar.

BlaBlaCar isimli bu uygulama sayesinde artık şehirlerarası yolculuk yapacak olan kişiler birlikte seyahat edebilecek. Uygulama ile araç sahibi bir kişiyi buluyorsunuz ve gideceğiniz yer ortaksa birlikte seyahat ediyorsunuz. Temmuz ayında Index Ventures, Accel Partners, ISAI ve Lead Edge capital’dan 100 milyon dolarlık yatırım alan BlaBlaCar artık Türkiye pazarında da yer alıyor.

25 Eylül tarihinde kullanıma açılacak olan BlaBlaCar sayesinde kullanıcılar tamamen ücretsiz olarak sosyal ağa katılabiliyor. Gidecekleri yer ve tarihi de seçtikten sonra yolculuk detaylarını belirterek kendilerine en uygun kullanıcıyla etkileşime girebiliyor.

Uygulama temel olarak hem ulaşım masraflarını hem de tarfik sorununu en aza indirmeyi amaçlıyor. Eğer siz de sık sık seyahat ediyorsanız hem başkalarına faydalı olabilir hem de işiniz düştüğünde başkalarından yardım alabilirsiniz.

Emircan Erdoğan

BlaBlaCar

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
101 TOPLAM İNDİRME

BlaBlaCar dünyanın en ünlü araba yolculuğu paylaşım servisi

BlaBlaCar eğer ucuz seyahat etmek istiyorsanız faydalanabileceğiniz bir araba yolculuğu paylaşım sistemi olarak tanımlanabilir.

Otobüs ve hızlı tren yolculuklarında ucuz bilet bulabilmek her zaman mümkün olmayabiliyor; fakat BlaBlaCar ile karşınıza rahat ve ucuz araba yolculuğu fırsatı çıkabiliyor. BlaBlaCar, temel olarak araba yolculuklarının maddi yükünün araç sahipleri ve yolcular arasında paylaşılması mantığına dayanıyor. Araç sahipleri yapacakları yolculukları BlaBlaCar üzerinde paylaşıyorlar ve her yolcu için yolculuk fiyatı belirliyorlar.  BlaBlaCar kullanıcıları ise gitmek istedikleri yönde araç sahiplerinin açtıkları ilanları arayarak bulabiliyorlar ve bu yolculuklara dahil olabiliyorlar.

BlaBlaCar web servisi üzerinde arama yapılabilmenin yanısıra araç sahiplerini hakkında yapılan yorumlara göz atabiliyorsunuz. Buna ek olarak yaptığınız yolculukları değerlendirebiliyor, araç sahipleri hakkında yorum yapabiliyorsunuz. Eğer bir araç sahibiyseniz yapacağınız yolculuğun kalkış ve varış noktalarını belirleyerek ilan açabiliyorsunuz. Yol üzerinde uğrayacağınız noktaları seçerek daha kolay yolcu bulabilmeniz de mümkün.

BlaBlaCar kullanıcılarının birbirlerine mesaj göndererek yolculuk öncesinde iletişim kurmalarına imkan veriyor. Bu sayede özel durumlarınızı, yük durumunuzu belirleyebiliyorsunuz. Bu özellik özellikle evcil hayvan ve eşya taşıyacağınızda işinize yaramakta.

BlaBlaCar ile yolculuklar tek yönlü olarak listelenebildikleri gibi gidiş-dönüş olarak da listelenebiliyor.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • BlaBlaLines

    BlaBlaLines, BlaBlaCar'ın sürekli kısa mesafeli yolculuk eden kişiler için hazırladığı araç çağırma uygulaması.
  • Outings

    Outings uygulaması ile yeni yerler keşfetmek için seyahat planlarınızı oluşturabilirsiniz.
  • Muğla Kent

    Muğla Kent uygulaması ile Muğla'da turistik yerleri kolayca keşfedebilirsiniz.
  • Sesli Gezi Rehberi

    Sesli Gezi Rehberi uygulamasıyla gezdiğiniz yerler hakkında bilgileri sesli olarak dinleyebilirsiniz.
  • Kampp

    Kampp uygulamasıyla Türkiye genelinde yeni kamp alanlarını keşfedebilirsiniz.
  • Avanos | Kapadokya

    Avanos | Kapadokya uygulaması ile Avanos'taki otelleri, gezilecek yerleri ve restoranları keşfedebilirsiniz.
  • Inviita

    Inviita uygulamasıyla dünya çapında binlerce şehri keşfe çıkabilirsiniz.
  • İzmir Tarih

    İzmir'in Tarihi Kent Merkezi'ni keşfedin.