Cookbook Master

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
78 TOPLAM İNDİRME
43 MB DOSYA BOYUTU

Cookbook Master, dünyanın en tanınan şefleri arasında olmak için uğraş verdiğiniz bir Android oyunu.

Cookbook Master, basit yemeklerle başlayan kariyerinizde dünyanın en iyi şefi olma yolunda ilerleyeceğiniz eğlenceli bir yemek yapma oyunu. Android telefon ve tabletinize ücretsiz indirebileceğiniz oyunda kariyeriniz boyunca 40’dan fazla malzemeyle birbirinden leziz menüler çıkarmanız gerekiyor.

Renkli görseller animasyonlarla süslenen oyunda yemek yapmaya sıfırdan başlıyorsunuz. İlk olarak omlet, makarna gibi basit yemeklerle başlıyorsunuz. Sonrasında dünya mutfağını tanımaya ve en zor lezzetleri ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Her bölüm başında yapacağınız yemekler ve yemeği ortaya çıkarmak için kullanmanız gereken malzemeler gösteriliyor. Oyunun can alıcı noktası burada başlıyor. Yemekleri tıpkı gerçekteki gibi yapmanız gerekiyor. Örneğin; makarna yaparken suyu fazla kaynatırsanız uyarı alıyorsunuz veyahut tuzunu ve sosda kullanacağınız baharatı fazla atarsanız yemeği becerememiş oluyor, aynı yemeği sil baştan yapmanız isteniyor. Yemeklerinizde kullandığınız malzemelerin dozunu en iyi şekilde ayarlamak için hareketli yapıda tasarlanmış renkli çubuğu takip etmeniz gerekiyor. Renkli çubuk yeşile geldiğinde ölçünüz tamamdır demek oluyor.

Acemi bir aşçı olarak başladığınız, dünyanın en tanınan şefi olmak için hayatınızı mutfakta geçirdiğiniz oyunda bir şefin mutfağında olması gereken her malzeme mevcut. Türlü sebzeler, etler, baharatlar… İhtiyacınız olan tüm malzemeler mevcut olduğundan hiçbir yemeği es geçme lüksünüz yok.

Erkan Calp

Cookbook Master

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
23 TOPLAM İNDİRME
63 MB DOSYA BOYUTU

Cookbook Master, dünyanın en iyi şefi olma yolunda kariyer yaptığınız bir yemek yapma oyunu.

Cookbook Master, iPhone ve iPad’inizde yemek yapma oyunları oynamaktan keyif alıyorsanız denemeniz gerektiğini düşündüğüm bir yapım. iOS cihazınızı tamamen ücretsiz indirebileceğiniz oyunda hedefiniz dünyanın en tanınan şefleri arasına girmek.

Oyuna hayatında mutfağa ilk defa girmiş bir aşçı olarak başlıyorsunuz. Yapmanız istenen ilk yemekler arasında yeşil salata, sahanda yumurta, omlet, hot dog gibi fazla uğraşı istemeyen son derece basit tatlar var. Mutfağı tanıma aşaması diyebileceğimiz ilk bölümü tamamladığınızda daha farklı tatlar ortaya çıkarmanız isteniyor. En sonunda da dünya mutfağına tanıyan bir şef olmuş oluyorsunuz.

Kariyeriniz boyunca kolay, orta ve zor düzeyde onlarca menü ortaya çıkarmanız gerekiyor. Seviyenize göre hazırlayacağınız menüler ve menüleri ortaya çıkarmak için ihtiyaç duyacağınız malzemeler başlamadan önce gösteriliyor. Dliediğinizden başlayıp, dilediğinizle sonlandırabiliyorsunuz. Lakin seviye atlamak için yemekler olması gerektiği gibi sunmanız gerekiyor. Oyunun da en çekici tarafı bu zaten. Hangi yemeği yaparsanız yapın yapım aşamasında malzemeleri nasıl kullandığınız son derece mühim. Yemeğin tuzunu, baharatını, salçasını, suyunu, ekşisini fazladan kaçırma lüksünüz yok. Bu noktada “Malzemelerin dozunu nasıl ayarlayacağım?” sorusu aklınıza gelecektir. Malzemeleri döktüğünüz vakit hemen yanında renkli bir çubuk çıkıyor. Hareket eden bu çubukta çizgi yeşilin üzerine geldiğinde dokunmanız gerekiyor. Bu şekilde yaptığınızda malzemeyi kararında atmış oluyorsunuz.

Cookbook Master, bir amaç uğruna mutfağa girdiğiniz, diğer yemek yapma oyunlarından oldukça farklı oynanışa sahip. Yemek yemek kadar yapmaktan da keyif alıyorsanız boş zamanlarınızda hoşça vakit geçirebileceğiniz bu oyunu indirip bir göz atın derim.

Erkan Calp

Cookbook Master

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
44 TOPLAM İNDİRME
38 MB DOSYA BOYUTU

Cookbook Master, kariyeriniz boyunca basit yemeklerden dünya mutfağı tatlarına onlarca menü hazırlacağınız bir oyun.

Cookbook Master, dünya genelinde bilinen şefler arasına girmeye çalıştığımız uzun süreli yemek yapma oyunları arasında. Windows Phone’da resmi olarak karşımıza çıkan oyunda kariyerimiz boyunca çok basit – bilinen yemeklerden dünya mutfağının önde gelen lezzetlerine kadar birçok menü çıkarıyoruz.

Cookbook Master, oynanış olarak klasik yemek yapma (pişirme) oyunlarından oldukça farklı diyebilirim. Menüleri hazırlarken hazır malzemeleri kullanmıyor, yemeğin her aşamasında bulunuyoruz. Yemeğin salçasını atma, suyunu ayarlama, baharatlarını katma kısacası istenilen yemeği ortaya çıkarma işi tamamen bize ait. Üstüne üstlük yemeği istenildiği gibi sunmamız gerekiyor. Örneğin; soslu bir makarna yaparken baharatı biraz kaçırırsak başarısız oluyoruz. Neyse ki malzemelerin dozunu ayarlamamızı kolaylaştıran renkli bir çubuk konulmuş. Hareketli yapıda olan bu çubukta nokta yeşile geldiğinde attığımız malzeme kararında olmuş oluyor. Kırmızıda denk getirirsek malzemeyi yemeğin tadını kaçıracak ölçüde kullanmış oluyoruz.

Oyunda seviye seviye ilerliyoruz. İlk başladığımızda hot dog, salata, omlet gibi basit – zaman almayan menüler hazırlamamız isteniyor. Öğretici sayesinde başlangıç seviyesini başarıyla tamamladıktan sonra asıl yemekleri yapmaya geçiyoruz; dünya mutfağına tanımaya başlıyoruz. Tabii ki kariyerimizde ilerledikçe malzemeler de çeşitlenmeye başlıyor ve çok daha karmaşık, zor tutturulan yemekler ortaya çıkarmamız isteniyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Master Rider

    Master Rider, kamyonu devirmeden tüm görevleri yerine getirmenizi amaçlayan bir beceri oyunudur.
  • Smashing Master

    Smashing Master, teknolojik ürünleri paramparça ettiğiniz bir Android oyunu.
  • Archery Master 3D

    Archery Master 3D, Android cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz bir okçuluk oyunu.
  • Gibbets: Bow Master

    Mobilde en çok oynanan ok atma oyunu
  • Master Cut

    Zevkli bir arcade oyunu
  • Dunking Master

    Harika bir spor oyunu
  • The Fish Master!

    Voodoo'nun yeni oyununda balık tutuyoruz.
  • Football Master 2 APK

    Football Master 2 APK, sıfırdan takım kurup diğer oyuncularla mücadele edebileceğiniz kapsamlı bir menajerlik oyunudur.