DERE EVIL EXE

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
64 TOPLAM İNDİRME

Eşsiz bulmaca ve engellerle alışılmışın dışında retro platform oyunu

DERE EVIL EXE, hem Steam hem de mobil platformda yer alan popüler nadir iki boyutlu platform oyunlarından biri. Retro korku - gerilim oyunlarını seviyorsanız, kesinlikle oynamalısınız. Gerçeküstü yapılar, blok tepeler, güçlerini korkudan alan yaratıklarla dolu bir dünyada geçen oyun, ürperten bir atmosfer sunuyor.

Oyunun başlangıç ekranı bir hayli ilginç. Kalbi olanlar ve sinirli tipler için oyunun uygun olmadığı uyarı mesajıyla karşılaşıyorsunuz. Yine de devam et butonuna dokunduğunuzda hikaye başlıyor. Knightly adında sessiz bir kahramanı kontrol ediyorsunuz. Zıplayarak, koşarak, çevreyi manipüle ederek hayata kalmaya çalışıyorsunuz. Hiçbir silahınız yok ve her türlü tehlikenin olduğu bir dünyada tek başınızasınız. Bölümler çok kolay değil ancak geçilmeyecek derecede de çok zor değil. Retro görselli hareketlere odaklı zorlu platformlarına bayılıyorsanız saatlerinizi vererek aynı gün oyunu bitirebilirsiniz.

Yan bakış kamera açısından oynanış sunan platform oyununu 80’ler, 90’ların 16-bit arada klasikleri özleyenlere tavsiye ederim. Unutmadan, bu oyun ödüllü side-scroller oyunu DERE .EXE’nin devamı değil.

Erkan Calp

DERE EVIL EXE

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
6 TOPLAM İNDİRME
72 MB DOSYA BOYUTU

16-bit arcade klasiklerini hatırlatan korku - gerilim yüklü platform oyunu

DERE EVIL EXE, eşsiz bulmaca ve engellerle dolu piksel dünyada geçen gerilim yüklü sürükleyici hikayeye sahip retro platform oyunu. 80’ler - 90’ların 16-bit arcade klasiklerinden ilham alındığı çok açık. O dönemin sadelik ve estetiği buluşturan oyunlarına özlem duyuyorsanız bu oyunu oynamanızı isterim. Grafikler, müzikler, mekanikler, kontrol sistemi… Her yönüyle retroyu yakalayan kaliteli bir yapım karşımızda.

Yan bakış kamera açısından oynanış sunan iki boyutlu platform oyunu DERE EVIL EXE’de Knightly adında sessiz bir kahramanın yerine geçiyorsunuz. Gerçeküstü yapılar, blok tepelerle çevrili bir piksel dünyadasınız. Burada korkularınızdan beslenen yaratıklardan ölümcül tuzaklara birçok engel sizi bekliyor. Hayatta kalabilmenin yolu hareketli olmak. Sürekli koşmanız, zıplamanız, çevredeki objeleri kullanmanız gerekiyor. Durursanız yaşama şansınız yok. Bu arada başlangıçta kalbi tutanların ve sinirli olanların oyunu oynamaya uygun olmadığını söyleyen bir uyarı mesajı gösteriliyor.

Not: Ödüllü side-scroller oyunu DERE .EXE’den bağımsızdır, devam oyunu değildir!

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Destiny of Khando

    Destiny of Khando Android Oyunu: Aksiyon platform türünde retro mobil oyun
  • Rocketboat - Pilot

    Rocketboat - Pilot, Android platformunda hikayesiyle dikkat çeken retro platform oyunu.
  • VVVVVV

    Aksiyon ve bulmaca oyunu dinamiklerini başarıyla harmanlayan bu oyun özellikle retro oyunlardan hoşlananlar tarafından beğeniyle oynanacaktır.
  • 1-Bit Hero

    1-Bit Hero Android akıllı telefonlarınız için retro tarzda bir platform oyunu olarak yerinde duramayan bir karakteri yönlendirmeye çalıştığımız eğlenceli bir oyun.
  • Beat Cop

    Farklı sonlarla biten sürükleyici bir polisiye oyun
  • Tough Jumping 2

    Harika bir macera platform oyunu
  • Teslagrad

    Elektromanyetik güçlerin kilit rol oynadığı bulmaca macera oyunu
  • Fate of Nimi

    Eşsiz deneyim sunan bir platform oyunu