EasyBib

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
88 TOPLAM İNDİRME
0.5 MB DOSYA BOYUTU

Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz otomatik kaynakça oluşturma uygulamasıdır.

EasyBib, özellikle üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle akademisyenlerin çok seveceğini düşündüğüm bir uygulama. Üniversitede okurken tez yazmış olan herkes bunun ne kadar zor ve karmaşık bir süreç olduğunu bilir.

Özellikle bibliografya yani kaynakça yazımı gerçekten uzun, zor ve karmaşık bir iştir. Tezinizde ya da eserinizde kullandığınız bütün kaynakların detaylı olarak bilgilerinin referans şeklinde verilmesi gerekmektedir. Fakat teziniz uzadıkça kullanılan kaynaklar da artar ve bunları kağıda dökmek gittikçe zorlaşır.

İşte bu noktada EasyBib en büyük yardımcınız olabilir. EasyBib sizin için otomatik olarak MLA, APA ve Chicago standartlarında alıntılar yapmanızı sağlar. Tek yapmanız gereken kitabın barkodunu uygulama içindeki barkod okuyucuya okutmak veya arama seçeneği ile kitabı aratmak.

Ardından uygulama size üç farklı stilde de nasıl alıntı yapacağınızı gösterir. "Add citation" butonu ile istediğiniz kadar alıntıyı ekrana ekleyebilir, ardından da bunları kendinize mail olarak gönderebilirsiniz. Size çok fazla vakit tasarrufu yaptıracak bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim.

Elifcan Mehekli Çakmak

EasyBib

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
52 TOPLAM İNDİRME

iOS cihazlarınızda tez yazarken kullanabileceğiniz kaynakça uygulamasıdır.

Hayatınızın bir döneminde tez yazdıysanız, ya da hala yazmaya devam ediyorsanız bunun ne kadar zorlu bir dönem olduğunu biliyorsunuzdur. İçindekileri yazmaktan tablo eklemeye, başlıkları eklemekten alıntı yapmaya kadar bir çok zorluğu vardır. Üstelik de tezi yazmaktan çok formatını ayarlamak vakit alır.

Fakat artık en azından bibliografya yani kaynakça yazmakta size yardımcı olabilecek bir mobil uygulama var. Size gerçekten çok vakit kazandıracak, bütün bir kaynakçayı en fazla 10 dakika içinde yazmanızı sağlayacak bu uygulama çok kullanışlı.

Uygulama sizin için tezinizde, ödevinizde ya da eserinize kaynakça olarak kullandığınız kitap, dergi ve makaleleri otomatik olarak kaynakça şeklinde çıkarır. Tek yapmanız gereken istediğiniz kitabı aratmak ya da barkodunu kamera ile okutmaktır.

Üstelik her kitabı teker teker eklemek zorunda değilsiniz. "Add citation" butonu ile istediğiniz bütün kaynakları ardarda ekleyebilir ve ardından bu listeyi kendinize mail olarak gönderebilirsiniz. Uygulama MLA, APA ve Chicago standartlarının üçünü de sunar ve siz istediğinizi seçebilirsiniz.

Eğer siz de tez yazıyor ve kaynakça konusunda zorlanıyorsanız bu uygulamayı indirip denemenizi tavsiye ederim.

Elifcan Mehekli Çakmak

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Yakın Eğitim

    Yakın Eğitim uygulamasında hakimlik, kaymakamlık, arabuluculuk vb. sınavlara hazırlanabilirsiniz.
  • EBA (APK)

    EBA APK (Eğitim Bilişim Ağı), öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişimi sağlamak, eğitim hayatları süresince kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulmuş bir portaldır.
  • İzBB Akademi

    İzBB Akademi uygulamasıyla size faydası olacak birçok alanda online eğitim alabilirsiniz.
  • Lideno

    Lideno uygulaması, lise öğrencilerinin derslerde başarılı olması için kapsamlı eğitim içerikleri sunuyor.
  • Udemy

    Udemy, online eğitim, ders çalışma ve öğrenmek istediğiniz her şey için kullanabileceğiniz bir Android online eğitim videosu.
  • Çöz-Öğren

    Çöz-Öğren uygulamasıyla açıköğretim sınavlarına dilediğiniz her yerden çalışabiliyorsunuz.
  • edureka

    Çevrimiçi kurs ve eğitim içeriklerine ev sahipliği yapan eureka, milyonlarca kullanıcıya sahip.
  • Okuvaryum

    Çocuklarınıza okuma alışkanlığı kazandırmak için Okuvaryum uygulamasını kullanabilirsiniz.