Folder Size Explorer

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,559 TOPLAM İNDİRME
1.07 MB DOSYA BOYUTU

Folder Size Explorer programını kullanarak ücretsiz olarak bilgisayarınızdaki dizinlerin boyutlarını hesaplayabilirsiniz.

Folder Size Explorer programı, Windows işletim sisteminin kendi dosya gezgini uygulamasını biraz daha geliştirerek daha elverişli bir Windows kullanımı hedefleyen ücretsiz programlar arasında yer alıyor. Program bilhassa devamlı olarak dosya ve dizin boyutlarını öğrenmek zorunda olanların kullanabilecekleri işe yarar uygulamalarından bir tanesi.

Programı kullanırken sabit diskinizde yapacağınız bir tarama sonucunda en çok yer kaplayan klasörleri hemen tespit edebilir, böylece disk düzenlemelerinizi çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Raporlarda sunulan dizinlerin hangi kriterlere göre sıralanacağını da belirleyebildiğiniz için klasör organizasyonunu daha hızlı bir şekilde tamamlamak mümkün.

Tabii ki uygulama sadece klasörlerin değil aynı zamanda dosyaların da boyutlarını hesaplayabiliyor. Boyut hesaplamalarının ardından dosya ve dizinlere dair SHA256, SHA1 ve MD5 checksum hesaplamaları da yapıldığı için klasörlerinizin doğrulama kodlarını da elde edebilirsiniz.

Hazırlanan tüm sonuç raporlarının daha sonra metin dosyaları ya da CSV dosyaları olarak kaydedilmeleri, böylece daha sonra değerlendirmek üzere saklanmaları da mümkün. Program Windows Gezgini'ne oldukça benzediği için kullanırken sorunlar yaşamayacağınız gibi yer alan ekstra butonlardan faydalanarak daha iyi bir yönetim sağlayabilirsiniz.

Klasör ve dosya boyutlarına dair sorunlar yaşayanların kesinlikle göz atmaları gerekenler arasında olduğuna inanıyorum.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Folder Explorer

    Folder Explorer, bilgisayarınızdaki klasörler arasında hızlı bir şekilde dolaşabileceğiniz ücretsiz bir dosya yöneticisidir.
  • Folder Size

    Folder Size adlı ücretsiz program ile sabit disklerinizi analiz edebilir ve sağlıklı bir sabit disk yönetimi yapabilirsiniz.
  • Folder Cleaner

    Folder Cleaner ile çöp dosyaları ve klasörleri silebilirsiniz
  • Folder Sync

    Folder Sync klasörlerinizi kolayca yedeklemenize yardımcı olan bir yazılımdır
  • Empty Folder Finder

    Empty Folder Finder sayesinde bilgisayarınızın sabit diskindeki boş klasörleri tarayabilir ve temizleyebilirsiniz.
  • Folder Description

    Folder Description programından faydalanarak bilgisayarınızdaki klasörleri tanımlayacak notlar ekleyebilirsiniz.
  • Folder Merger

    Folder Merger, birden fazla klasörü tek bir klasör altında birleştirebileceğiniz kullanışlı bir programdır.
  • Folder Watch

    Folder Watch ile kendi belirleyeceğiniz klasörler içinde dosyaları ücretsiz bir şekilde izleyebilirsiniz.