Google Maps

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
3.9/5 ZİYARETÇİ
315,014 TOPLAM İNDİRME
90 MB DOSYA BOYUTU

Google Maps, Android temelli mobil ürünler için tasarlanmış kapsamlı bir harita uygulamasıdır.

Google Maps, Android işletim sistemini kullanan mobil ürünler için tasarlanmış detaylı bir harita uygulaması. Haritalandırma konusunda başarılı bir 3 boyutlu görüntü sunan uygulama ile konum bilgisi alabilir; dünya üzerinde bulunan bir yere ait detaylı bir görüntü elde edebilirsiniz.

GPS ve internet bağlantısı üzerinden işlevlerini detaylı bir şekilde yerine getirebilen Google Maps, internet ya da GPS bağlantısının olmaması halinde de çevrimdışı olarak daha önceki girişlere dayanarak oluşturduğu ön belleği kullanıyor. Böylelikle herhangi bir bağlantı olmadan da belli bölgelerin haritalarına ulaşabiliyorsunuz. Belli bölgelerden söz konusu ise kablosuz bağlantı ya da GPS ile önceki bağlanışlarınızda sık gezdiğiniz yerler.

Google Maps sayesinde bulunduğunuz bölgenin yakınlarında bulunan önemli yerleri de görebilir ve dilerseniz onlara ulaşmak için yol tarifi alabilirsiniz. GPS teknolojisine sahip bir mobil ürünle Google Maps'ı kullanmanız halinde, mobil cihazın baktığı yöne göre değişen bir anlık harita yönü servisi sizinle birlikte oluyor. Bu sayede baktığınız yönün haritasını 3 boyutlu olarak ekranda görebiliyorsunuz. Google Maps üzerindeki yerleri, bölgeleri v.b. unsurları sosyal medya araçları üzerinden paylaşabilir ya da kaydedebilirsiniz.

Erkan Calp

Google Maps

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
40,493 TOPLAM İNDİRME
95 MB DOSYA BOYUTU

Google Maps iOS uygulaması sayesinde istediğiniz yeri harita üzerinde konumlandırmak ve yer bulmak artık çok kolay.

Uzun süredir eksikliği hissedilen ve Apple Maps’in başarısızlığından sonra daha da merakla beklenen Google’ın kendi harita uygulaması Google Maps sonunda AppStore’daki yerini aldı ve iPhone, iPad ve iPod kullanıcıları için indirilebilir durumda.

Google’ın yerel arama sistemli, navigasyon görevi de görebilen ve toplu taşımaya kadar pek çok konuda bilgi verebilen haritalarını kullanarak yaşadığınız yerdeki tüm ihtiyacınız olan bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Uygulamanın içerisindeki yerel arama bölümünü kullanarak yemek, içecek, alışveriş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerleri bulabileceğiniz gibi bu mekanlar hakkındaki incelemeleri ve diğer ziyaretçilerin yorumlarını da kolayca görebiliyorsunuz. 

Aynı zamanda 360 derece panorama görüntüleri, yüksek kaliteli uydu görüntüleri gibi pek çok özelliği bünyesinde barındıran uygulama Google’ın her zaman öncelik verdiği kullanım kolaylığını da içerisinde barındırıyor.

Tüm iOS ürünlerinde çalışabilen uygulama Apple Watch desteği de sunuyor.

Yiğit Ekim Demir

Google Maps

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
0/5 ZİYARETÇİ
2,162 TOPLAM İNDİRME
8 MB DOSYA BOYUTU

Google Maps, Windows Phone platformundaki en başarılı harita uygulamasıdır.

Google’ın popüler haritalar uygulaması Google Maps, Windows Phone için resmi olarak bulunmasa da mağazada onlarca aynı adda veya farklı isimlerle harita uygulaması ekleniyor, eklenmeye de devam ediyor. Bu uygulamalardan birisi de Google Maps.

One Maps tarafından adı sanı duyulmamış bir kullanıcı tarafından ücretsiz olarak sunulan Google Maps, resmi uygulamanın çoğu özelliğini kullanmamıza izin veriyor. Bu yönden Windows Phone Mağazası’ndaki en başarılı harita uygulamaları arasında olduğunu söyleyebilirim.

Türkçe dil desteği ile gelen harita uygulama sayesinde dünya genelinde 100 milyondan fazla yer hakkında bilgi alabiliyorsunuz. Özellikli ülkelerin caddelerini, yeme-içme, eğlence ve turistik mekanlarını 360 derecelik sokak görünümü üzerinden gezme imkanın tanınması, he ne kadar Türkiye’de başarılı bir şekilde çalışmasa da en beğendiğim özellikler arasında. Dilediğiniz ülkeyi oturduğunuz yerden karış karış gezmenin yanında gerek yürüyerek, gerek topluma taşıma araçları ile, gerekse de arabanızla gideceğiniz yere nasıl ulaşacağınızı öğrenebiliyor, trafik yoğunluğunu, yol çalışması olup olmadığını görebiliyorsunuz.

Mekanlar hakkında fotoğraf ve incelemelere de ulaşabileceğiniz Google Maps, sesli navigasyon, 360 derecelik harita görünümü, yol tarifi ve daha pek çok özelliği ile diğer harita uygulamalarını arkasında bırakıyor.

Erkan Calp

Google Maps

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
0/5 ZİYARETÇİ
4,730 TOPLAM İNDİRME

Google Maps, Google'ın milyonlarca kişiye ücretsiz olarak sunmuş olduğu geniş çaplı bir harita uygulaması.

Google Maps, Android ve iOS uygulamaları üzerinde olduğu kadar kullanıcılara web üzerinden de hizmet veren ücretsiz ve gelişmiş bir harita servisi. Google'ın sahip olduğu Haritalarım servisini hem Türkçe hem de kolayca kullanarak merak ettiğiniz her yeri görebilir, hakkında bilgi alabilir ve kendinize haritalar oluşturarak ister daha sonra yine kontrol edebilirsiniz isterseniz de tanıdıklarınız ile paylaşarak onlara yol gösterebilirsiniz.

Google Haritalarım, Google Earth İndirmeden Kullan mantığıyla kullanabilmeniz için harika bir servis. Servisi kullanabilmek için btek bir web sayfası kullanmanız yeterli.

Özel haritalar oluşturup istediğiniz kişilerle paylaşabileceğiniz harita uygulaması üzerinde köpeğinizi gezdirdiğiniz rotayı çizip paylaşmaktan, gittiğiniz ve çok memnun kaldığınız bir restranı paylaşamaya kadar her türlü imkan sunuyor. Harita oluşturma için gerekli tüm araçları size sunan Google Haritalarım, harite üzerine raptiye koyarak, çizgi çizerek ve haritayı yatay olarak kaydırarak haritanızdaki rota ya da mekanı işaretlemenizi sağlıyor. Oluşturduğunuz haritanın daha da dikkat çekmesini isterseniz stilini değiştirerek farklı renkler kullanabilmeniz mümkün.

Tıpkı bir toplu mesajlaşma grubunda paylaşılan fotoğraf ve videolar gibi haritalar oluşturarak arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca ortak haritalar oluşturarak birlikte bu öze haritaları da daha da geliştirebilirsiniz. Örneğin yapmak istediğiniz geziler için özel bir harita oluşturarak bu harita üzerinde teker teker gitmek istediğiniz tüm yer ve bölgeleri işaretleyebilirsiniz.

Google Haritalarım'ı web üzerinden kullanarak hem işlerinizi kolayca halledin hem de kendinize güzel bir harita arşivi oluşturun.

Barış YANIK

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Google Maps Go

    Google Maps Go, Google Haritalar uygulamasının hafif sürümü.
  • Offline Maps

    Offline Maps uygulamasındaki haritalara internet bağlantımız olmasa dahi erişim sağlayabiliyoruz.
  • City Maps 2Go

    City Maps 2Go ile binlerce çevrimdışı haritaya ulaşabilirsiniz
  • OsmAnd Maps

    Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz bir navigasyon uygulamasıdır.
  • Liveuamap

    Liveuamap, Android tablet ve telefonlar üzerinde çalışabilen ve haberleri anlık olarak Google Maps haritası üzerinde gösteren bir uygulamadır.
  • Google Earth APK

    Google Earth APK android uygulaması, Dünyanın en detaylı yerküre haritasını sunar. Google Earth APK olarak indirilebilir.
  • Velociraptor

    Velociraptor uygulamasıyla Android cihazlarınızda Google Haritalar üzerinden yollardaki hız limitlerini görebilirsiniz.
  • İller Arası Mesafe

    İller arası mesafeleri internet bağlantısı olmadan mobil cihazınızdan ulaşabilmenizi sağlayan Android uygulamasıdır.