Jacob Jones and the Bigfoot Mystery

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
96 TOPLAM İNDİRME

Sıradışı bir macera oyunu arıyorsanız bu yıl mobil cihazlar için çıkacak en iyi oyunlardan biri olmaya aday olan Jacob Jones and the Bigfoot Mystery aradığınız şey.

Jacob Jones and the Bigfoot Mistery, bizlere Telltale Games oyunları olan Walking Dead ve The Wolf Among Us'ı hatırlatan bir şekilde sunulmuş. Episode pack olarak devam bölümlerinin alınması gereken bu oyunun giriş kısmında ise Jacob isimli ufaklığın şirin macerası başlıyor. Point and Click Adventure tarzında hazırlanmış olan bu oyunun oynanış tarzı Nintendo DS için çıkan Layton serisini hatırlatıyor. PS Vita ve PC'den sonra mobil olarak da çıkan oyun, oynanış tarzı gereği mükemmel platformuna ulaşmış diyebiliriz. Çocuksu oyunlardan çok hoşlanmıyor olabilirsiniz ama Jacob Jones bu duruma inat bir parantez açmanızı önereceğim bir seri.

Görselleriyle dikkat çeken oyun, oldukça stilistik bir kalemden çıkmış. Çocuksu olduğu için ön yargıyla değerlendirmeyeceksek karakterlerin gerçekten kendilerine has bir tasarımları var. Oyuncakları andıran 3 boyutlu modellemeler oyun içersinde gerçekten hoş görünüyorlar. Müzikler de oyunun teması bağlamında, insana sıcak duygular aşılayan bir ruha sahip. Başlarda size oldukça kolay gelecek bulmacalar hemen fikrinizi şekillendirmesin. Oyunda ilerledikçe aslında çok da düşünmeniz gereken yerler olduğunu kısa sürede fark edeceksiniz. Oyun içersinde yapmanız gerekenler hakkında ipucu verilsin istiyorsanız bulmacaları çözmenizin gerekmediği kısımlarda gazoz kapaklarını toplamaya özen gösterin.

Oyunun bu başlangıç sekansında hikayenin büyük bir kısmı anlatılmamış olsa da devam bölümlerini büyük bir merakla bekleyeceğinizi garanti ederim. Jacob Jones'un senaryosunu yazan kişi BAFTA ödüllü bir dizi senaristi olduğu için devamından umutluyuz.

Alper Çetiner

Jacob Jones and the Bigfoot Mystery

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
50 TOPLAM İNDİRME

Sıradışı bir macera oyunu arıyorsanız bu yıl mobil cihazlar için çıkacak en iyi oyunlardan biri olmaya aday olan Jacob Jones and the Bigfoot Mystery aradığınız şey.

Telltale Games yapımı Walking Dead veya The Wolf Among Us gibi bizlere bölüm bölüm sunulan Jacob Jones and the Bigfoot Mistery'nin ücretsiz olan bu giriş bölümünde Jacob Jones isimli çocuğu oynuyorsunuz. Son derece şirin ve duygusal bir şekilde, yetişkin olmayı öğrenen bir çocuğun yolda rastladığı bir devayak ile olan zor arkadaşlığını konu alan bu oyunun senaryosunu BAFTA ödüllü bir dizi senaristi yazıyor. Point and Click Adventure tarzında olan bu oyun bizlere kontrolleri bakımından Nintendo DS oyuncularının iyi bildiği Layton serisini hatırlattı. PS Vita ve PC'de çıktıktan sonra mobil platforma da gelen oyun sonunda kontrollerinin parlamaya başlayacağı bir alana ulaştı. Çocuklara has şirinlikler oyunlarda sıkıcı bulduğunuz unsurlar arasına giriyor olabilir. Bu oyun için bir parantez açıp ön yargısız oynamanızı öneriyorum.

Harikulade grafiklere sahip olan bu oyun, sanatsal bir özenle işlenmiş görselleriyle bizi etkiledi. Karakterlerin orjinal tasarımları ve 3 boyutlu modellemeleri oyuncunun parmakları altında oyuncak kontrol ediyormuşçasına bir his yaratıyor. Müziklerin de oyuna katımış olduğu ambiyansı es geçmemek lazım. Çocuksu bir saflık ile heyecan ve gerginliği başarılı bir şekilde ayarlayan müzikler, oynadığınız oyun için kulaklık takma isteğinizi arttırabilir. Başlarken çözmeniz gereken bulmacalar size oldukça kolay geliyor olabilir ama merak etmeyin, kısa bir süre içersinde oyun zorluğunun makul bir seviyeye yükseleceğini ve kafanızı kurcalayacağınız anlar yaşayacağınızı göreceksiniz.

Oyun içersinde takıldıysanız ve yardıma ihtiyaç duyuyorsanız imdadınıza bulmacaların çözülmediği yerlerde bulacağınız gazoz kapakları yetişiyor. Bu gazoz kapaklarını toplayarak oyundan yardım alma şansı ediniyorsunuz. Şimdilik oyunun giriş hikayesini oynamanıza rağmen iyi bir senaristle işlenmiş olan bu oyunun devamını sabırsızlıkla beklemeniz çok olası.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Bendy and the Ink Machine APK

    Bendy and the Ink Machine APK, birinci şahıs kamera açısından oynanan aksiyon bulmaca korku oyunu.
  • Harry Potter Hogwarts Mystery APK

    Harry Potter Hogwarts Mystery APK, Hogwarts büyücülük ve sihirbazlık okulunda geçen mobil rpg oyunu. Harry Potter oyunu Android için ücretsiz!
  • The X-Files: Deep State

    Gizli Dosyalar dizisinin mobil platforma uyarlanan oyunu
  • Heart Star

    Heart Star, Fireboy and Watergirl (Ateş ve Su) oyununu hatırlatan bulmaca platform oyunu.
  • Left in the Dark

    Left in the Dark gizemli bir sır perdesini aramalaya çalıştığınız bir bulmaca oyunudur
  • MIRIAM : The Escape

    Limbo benzeri bulmaca - platform oyunu
  • Fin & Ancient Mystery

    Harika deneyim sunan bir macera oyunu
  • Hidden Hotel: Miami Mystery

    Otelin gizemini çözün.