KADES

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
3.7/5 ZİYARETÇİ
6,857 TOPLAM İNDİRME
3.2 MB DOSYA BOYUTU

KADES uygulaması şiddet gören kadınların acil yardım talebinde bulunmalarını kolaylaştırıyor.

KADES uygulaması ile şiddet gören kadınlar, ihbarlarını ve yardım taleplerini Android cihazlar üzerinden çok kolay bir şekilde polise iletebiliyorlar.

Kades Nedir?

Kades nedir? Kades açılımı nedir? KADES, kadınların ve çocukların her türlü şiddete maruz kalmasını engellemek amacıyla yapılmış resmi bir uygulamadır. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmış olan uygulama, kadınlar ve çocuklar için acil müdahale uygulamasıdır. Kades uygulaması açılımı Kadın Acil Destek uygulamasıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirilmiş. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Kades Uygulaması İndir

Kades nasıl kullanılır? Uygulama ana ekranında Yardım İste butonuna tıkladıktan sonra kimlik numarası, ad ve soyad, doğum yılı gibi bilgileri girdikten sonra SMS doğrulamasını yapabiliyor ve ihbarınızı anında iletebiliyorsunuz. Uygulamanın doğru çalışabilmesi için cihazınızın konum özelliğinin de açık olması gereken uygulamada, sisteme alarm olarak konumunuz ve adres bilginiz iletiliyor. Asılsız ihbarların önüne geçmek için Türk Ceza Kanunu’nun 271’nci maddesi uyarınca yasal işlem yapılacağını da belirtelim.

Kadınları korumak amacıyla yapılan bu akıllı telefon uygulaması sayesinde, herhangi bir kadın, herhangi bir durumdan dolayı, birinden şiddete maruz kalıyorsa, tek bir tuşla Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar.

Volkan Yılmaz

KADES

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
836 TOPLAM İNDİRME
16.8 MB DOSYA BOYUTU

Şiddet gören kadınlar artık KADES uygulamasıyla çok hızlı bir şekilde ihbar ve yardım talebinde bulabilecekler.

KADES uygulaması ile şiddet gören kadınlar iOS cihazları üzerinden emniyet yetkililerine hızlı bir şekilde ihbarda bulunabiliyorlar.

Son yıllarda artan kadına şiddet olayına dur demek için çalışmalarını sürdüren Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES uygulaması, şiddet gören kadınların akıllı telefonlar üzerinden acil yardım talebinde bulunmalarını sağlıyor. Özel olarak oluşturulan sistem sayesinde ihbarlarınız anında iletilerek bulunduğunuz konuma destek ekipleri gönderiliyor ve yardım talebiniz karşılanıyor.

Sisteme kimlik numarası, ad soyad ve doğum yılınızla giriş yaptıktan sonra gelen SMS doğrulamasını da tamamladıktan sonra, yardıma ihtiyaç duyduğunuz anlarda Yardım İste butonuna tıklayabilirsiniz. Umarız bu tür durumlar yaşanmaz ama, cihazınızın konum özelliğini de açık tutarak polis ekiplerinin bulunduğunuz konuma hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. Asılsız ihbarlar için de ağır yaptırımlar uygulayacak olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tür durumlarla görevlileri meşgul eden kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 271. Maddesi uyarınca yasal işlem başlatacağını da belirtiyor. KADES uygulamasını iPhone ve iPad cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Volkan Yılmaz

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • mSecure

    mSecure, kişisel verilerinizi güvende tutmak ve organize edebilmek için kullanabileceğiniz yararlı ve etkili bir Android güvenlik uygulamasıdır.
  • Cerberus Persona

    Cerberus Persona uygulaması, kişisel güvenliğinizi sağlamanız için etkin çözümler sunuyor.
  • Sadece Kadın

    Sadece Kadın uygulamasında kadınlar için keyifli ve faydalı içerikler sunuluyor.
  • Turkcell Bizce

    Turkcell Bizce Android uygulaması kadınlara özel içerik sunuyor.
  • Kadın Günlüğü

    Kadın Günlüğü uygulamasında kadınların ilgisini çekecek türden pek çok içerik sunuluyor.
  • Dikiş ve Desenler

    Dikiş ve Desenler uygulamasında birçok dikiş, nakış ve örgü projeleri sizleri bekliyor.
  • Hairmod

    Hairmod uygulaması ile güzellik konusunda birçok faydalı ipucuna ve trend stillere göz atabilirsiniz.
  • My KNOX

    Samsung Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 için iş yeriniz ve kişisel Android hesabınızı birbirinden ayırma uygulaması.