Mathpix

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2,843 TOPLAM İNDİRME
5.6 MB DOSYA BOYUTU

Mathpix uygulamasını kullanarak Android cihazınızın kamerasıyla Matematik problemlerini kolayca çözebilirsiniz.

Mathpix uygulaması Android cihazlarınız üzerinden Matematik problemlerini çözmenizde kolaylık sağlıyor.

Matematik ilkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrencilerin baş belası olarak nitelendirdiği bir ders desek yanlış olmaz sanıyorum. Matematik problemi çözmeyi eğlenceli hale getiren ve kolaylık sağlayan Mathpix uygulamasında, çözemediğiniz problemlerle karşılaştığınızda uygulama üzerinden kamerayı açarak problemi göstermeniz yeterli oluyor. Sorunun çözüm aşamalarını sırasıyla gösteren uygulamada Kesirler, Cebirsel Denklemler, Köklü Sayılar, Logaritma, Trigonometri, Türev, İntegral ve Sonsuz Seriler gibi konularda sorulan problemleri kolaylıkla çözdürebiliyorsunuz.

Problemlerin çözüm aşamalarını adım adım göstererek nasıl çözüleceği konusunda da sizlere yardımcı olan uygulamada grafik çizimleri dahi gösteriliyor. Yapmanız gereken tek şey, kamerayı başlattıktan sonra soruyu ekrandaki kutuya sığacak şekilde göstermek. Uygulama soruyu otomatik olarak algıladıktan sonra çözüm aşamalarını sizlere sıralayacaktır.

Volkan Yılmaz

Mathpix

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
496 TOPLAM İNDİRME

Mathpix, iPhone ve iPad için matematik problemi çözme uygulamasıdır.

Mathpix, iPhone ve iPad üzerinden matematik problemleri çözen bir uygulamadır.

Benim gibi sözelciler için matematik her zaman kabus olmuştur. Fakat Mathpix, bunu çözmek için ortaya çıkan çözümlerden bir tanesi. Oldukça sade tasarlanan uygulama, kameranız yardımıyla zorlandığınız matematik problemlerini sizin için çözüyor. Bunun için telefonunuzu problemin üzerine tutmanız yetiyor. Sadece basılı problemleri de değil; el yazısıyla yazdığınız problemleri de çözebilen uygulama, buna dair çözüm yöntemleri de sunuyor.

Stanford Üniversitesi öğrencilerinden Nico Jimenez tarafından tasarlanan uygulama, çoğumuzun matematik problemini kökten çözebilir. Dahası sadece matematik bilmeyenler için geliştirilmiş bir uygulama da değil. Örneğin; bir sınava hazırlanırken, çözmeniz gereken bir problemin içinden çıkamadığınızda ve problemin cevabına ulaşamıyorsanız, bu uygulamayı yine kullanabiliyorsunuz.

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Yakın Eğitim

    Yakın Eğitim uygulamasında hakimlik, kaymakamlık, arabuluculuk vb. sınavlara hazırlanabilirsiniz.
  • EBA (APK)

    EBA APK (Eğitim Bilişim Ağı), öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişimi sağlamak, eğitim hayatları süresince kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulmuş bir portaldır.
  • Udemy

    Udemy, online eğitim, ders çalışma ve öğrenmek istediğiniz her şey için kullanabileceğiniz bir Android online eğitim videosu.
  • Lideno

    Lideno uygulaması, lise öğrencilerinin derslerde başarılı olması için kapsamlı eğitim içerikleri sunuyor.
  • İzBB Akademi

    İzBB Akademi uygulamasıyla size faydası olacak birçok alanda online eğitim alabilirsiniz.
  • Okuvaryum

    Çocuklarınıza okuma alışkanlığı kazandırmak için Okuvaryum uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Türkçe Atasözleri

    Türkçe Atasözleri uygulamasında A'dan Z'ye binlerce atasözünü bulabilirsiniz.
  • Üsküdar Üniversitesi

    Üsküdar Üniversitesi uygulamasıyla güncel duyuruları ve notlarınızı takip edebilirsiniz.