Monument Valley

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,010 TOPLAM İNDİRME
123 MB DOSYA BOYUTU

Mimari paradokslar içinde yolunu bulmaya çalışan bir prensesi yönetirken sadece bir oyun oynamayacaksınız, tam anlamıyla kendine has bir tecrübe yaşayacaksınız.

Monument Valley'de, oynadığınız dilsiz prenses ile mimari anlamda imkansız olan yapılarla donatılmış 10 bölümün bulmacalarını çözmeye çalışıyorsunuz. Bunu yaparken de haritayı dilediğiniz perspektiflere göre çevirmeniz mümkün. Her şey 3 boyutlu bir algıyla göze normal görünse de görüntüye aldanmamak lazım, çünkü oyun her aşamasında mimari paradokslarla bezeli. Daha önce Xbox'ta Fez oynayanlar, bu oyunun verdikleri konusunda daha çok fikir sahibi olacaklardır. Oyunun her yeri mimari paradokslardan oluşmasına rağmen, bulmaca olarak insanın tırnaklarını yedirten bir zorluk yok. Oynarken görsel şölenin tadını çıkartmanız konusunda size mani olacak bir oyun dinamiği yok.

Birbirilerine neredeyse hiç benzemeyen bölümlerle ve bölüm içersinde yapılabilecek eylemlerin farklılıklarıyla her daim kendinize özel bir deneyim yaşıyormuş gibi olacaksınız. Ama sadece görüntüler değil, ambiyansa da oldukça uygun yaratılmış müzikler de mest olmanızı sağlayacaktır. Oyunu oynarken kulaklık takmanızı öneriyorum. Oyunun tek dezavantajlı durumu ise oyun süresinin oldukça kısa olması. Buna rağmen tekrar oynanabilirliği yüksek olduğu için bu sorun biraz çözülüyor. Farklı bir oyun deneyiminden hoşlanıyorsanız, Monument Valley size eşsiz anlar verecektir.

Alper Çetiner

Monument Valley

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
477 TOPLAM İNDİRME
147 MB DOSYA BOYUTU

Etkileyici ve minimal yapısıyla dikkat çeken Monument Valley'de birbirinden ilginç bölümlere tanıklık edeceğiz.

Monument Valley biraz yüksek olan fiyat etiketiyle ilk başta negatif bir izlenim bıraksa da aslında çok çok iyi tasarnlanmış ve parasını sonuna kadar hak eden başarılı bir oyun.

Oyun sürreal bir çevrede ilerlemekte. Fantastik ve hayran bırakan yapıların arasında ilerlediğimiz oyunda prensese rehberlik etmeye çalışıyoruz. İnternette ve dergilerde denk geldiğimiz imkansız geometrik şekilleri hatırlarsınız. İşte bu oyunda o şekillerden bol bol göreceksiniz. Sonu görünmeyen merdivenler, kapalı yollar ve dahası... Bizim amacımız ise bu engelleri aşarak prensese rehberlik etmek. Yapılar imkansız gibi görünseler de mutlaka bir hileleri var.

Minimal 3 boyutlu dizaynlarıyla dikkat çeken bölümler yer yer zorlayıcı olabiliyor. Göz yanılmalarıyla dolu olan bölümlerde başarılı olmak istiyorsanız çok dikkatli olmalı ve zayıflıkları iyi tespit etmelisiniz.

Oyunun kontrolleri son derece kolay. Şekilleri hareket ettirerek prensesin geçebileceği yollar yaratmalıyız. Fikir çok basit ama kesinlikle çok eğlenceli. Böylesine iyi tasarımlı bir oyundan beklediğimiz gibi ses efektleri de çok iyi seviyelerde.

Ücretli oyunlara harcamak için bir miktar paranız varsa ve bunu iyi değerlendirebileceğiniz bir oyun arıyorsanız, Monument Valley tam da aradığınız şey olabilir.

Emircan Erdoğan

Monument Valley

x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
48 TOPLAM İNDİRME
231 MB DOSYA BOYUTU

Monument Valley, Windows Phone cihazınızda oynayabileceğiniz sıradışı bir bulmaca oyunu.

Monument Valley, geçtiğimiz sene Apple Tasarım Ödülü ve en iyi iPad oyunu seçilen ödüllü bir bulmaca oyunu ve nihayet Windows Phone platformunda indirilebilir durumda. Tahmin edeceğiniz üzere Windows Phone 8 ve üzeri cihazlarda çalışıyor ve 9,25 TL ödeyerek satın almamız gerekiyor. Bu fiyatı da sonuna kadar hak ettiğini baştan söyleyeyim.

iOS platformunda üç ay içerisinde 1 milyon indirmeye ulaşan ödüllü bulmaca oyunu Monument Valley, kafa karıştıran platformlarla süslü harika bir oyun. Platformları harekete geçirerek ilerlemeye dayanan bulmaca oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız bu oyunu es geçmemelisiniz. Her ne kadar fiyatı biraz yüksek olsa da görselleri, sesleri ve oynanışı kısacası her yönüyle etkilemeyi başarıyor ve satın aldığınıza pişman olmuyorsunuz.

Minimalist 3 boyutlu tasarımlı, gözü şaşırtan saray ve tapınaklarda gezindiğimiz oyunda prenses olduğu iddaa edilen bir karakteri yönetiyoruz. Gizemli anıtlar arasında ilerlemesi, gizli yolları keşfetmesi, bulmacaları çözmesi için yardımcı oluyoruz. Bazen hareket eden platformlar üzerinden hızlıca koşuyor, bazen ayağımızla kutucuklara basarak gizli platformları harekete geçiyor, bazense ilginç yaratıkları atlamamız gerekiyor.

Oyunun oynanışına baktığımızda ise oldukça basit ve keyif veren bir oyun sistemi olduğunu görüyoruz. Prensesi doğrudan kontrol etmek yerine prensesin yoluna çıkan şekilleri hareket ettiriyor ve ilerlemesini sağlıyoruz.

Monument Valley, üzerinde düşünülerek hazırlanıldığı ilk bakışta belli zekice yapıları harekete geçirerek bulmacaları çözebileceğiniz enfes bir Windows Phone oyunu olmuş.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Monument Valley 2

    Monument Valley 2, Apple'dan ödül almış bulmaca macera oyunu. Artık Android cihazlarda!
  • Monument Drop

    Monument Drop, küpü engellere değdirmeden platforma düşürmeye çalıştığınız bir Android oyunu.
  • Mekorama

    Mekorama, Monument Valley benzeri bulmaca oyunu.
  • Pathos

    Pathos, Android platformunda Monument Valley benzeri macera platform oyunu olarak dikkat çekiyor.
  • Shadowscrapers

    Shadowscrapers, Monument Valley benzeri oynanış sunan Android bulmaca oyunu.
  • Dash Valley

    Harika deneyim sunan bir mobil beceri oyunu
  • Blast Valley

    Ateş etmeyle uçmayı birleştiren süper eğlenceli bir mobil oyun
  • Rocket Valley Tycoon

    Eşsiz deneyim sunan bir strateji oyunu