Peel Smart Remote

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
20,642 TOPLAM İNDİRME

Peel Smart Remote, HTC TV uygulamasını yerini geçmiş bir Android uzaktan kumanda uygulaması.

Peel Smart Remote, Android cihazınıza indirip kullanabileceğiniz, televizyonunuzu ve set üstü kutunuzu uzaktan kontrol etme kolaylığı sunan ücretsiz bir uygulama.

HTC cihazlarda önyüklü gelen TV uygulaması yerine geçen Peel Smart Remote, Android tabanlı telefon ve tabletlerle uyumlu. Daha önce HTC’nin TV uygulamasını kullandıysanız bunu da rahatlıkla kullanabileceğinizi söyleyebilirim. Kurulumu gayet basit. Birkaç adımda akıllı televizyonunuzu ve set üstü kutunuzu (Digiturk, Dsmart dahil çok sayıda seçenek var.) uygulamayı tanıtmayı başarıyorsunuz. Eğer birden fazla odada televizyon izliyorsanız, her oda için ayrı ayrı kurulum yapabiliyor ve tek dokunuşla bulunduğunuz odaya geçiş yapabiliyorsunuz. Dilerseniz odalarınıza isim de verebiliyorsunuz. Böylelikle salona, oturma odasına veya diğer odalara geçtiğinizde rahatlıkla kontrolü ele alabiliyorsunuz.

Televizyon, set üstü kutu haricinde Blu-ray, Apple TV, ses sisteminizi Android cihazınızdan kontrol etmenize izin veren Peel Smart Remote uygulamasının kumanda ekranı herkesin kullanabileceği basitlikte tasarlanmış. Kumanda ile tv ve set üstü kutunuzu tek dokunuşla açıp kapatabiliyor, ses ve kanal değiştirme fonksiyonlarını rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Burada dikkatimi çeken özellik benzer uygulamalarda görmediğim “Kanal kılavuzu” oldu. Kanal kılavuzundan o anda izlediğiniz tv kanalları ve kanallar listeleniyor. Ayrıca kaydırma hareketi ile gün sonuna kadar hangi programların oynayacağını görebiliyorsunuz.

Türkçe dil desteği ile geldiğinden rahatlıkla kullanabileceğinizi düşündüğüm uygulamanın kısayol desteği de bulunuyor. Uzaktan kumandanın bildirim panelinde görüntülenmesini veyahut widget olarak ekrana yerleşmesini sağlayabiliyorsunuz. Böylelikle tek dokunuşla uygulamaya giriş yapmadan kumandayı kullanabiliyorsunuz.

Tv programlarını kategoriler halinde listeleyebilen uygulamada sevdiğiniz tv programları, diziler, şovlar için hatırlatıcı da ekleyebiliyorsunuz. Program başladığınız vakit hatırlatma yapılıyor. Dilerseniz izle seçeneği ile hemen televizyonundan izlemeye geçebiliyorsunuz.

Telefonun dahili kızıl ötesini kullanarak televizyondan ev sinema sistemine tüm cihazları Android telefondan kontrol etmenize imkan tanıyan Peel Smart Remote’u HTC TV uygulamasından daha başarılı buldum. Reklam içermesi dışında her şeyiyle mükemmel.

Erkan Calp

Peel Smart Remote

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
4,071 TOPLAM İNDİRME
32 MB DOSYA BOYUTU

Peel Smart Remote, iPhone ve iPad'inizden kızıl ötesi vericiye sahip tüm cihazları kontrol edebileceğiniz ücretsiz bir uygulama.

Peel Smart Remote, iOS tabanlı iPhone ve iPad cihazları uzaktan kumandaya dönüştüren uygulamalardan biri. Ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz uygulama ile akıllı televizyonunuzdan set üstü kutunuza kadar kızıl ötesi alıcıya sahip tüm cihazlarınızı kontrol edebiliyorsunuz. Hem de fazla uğraşmadan.

HTC cihazlarda önyüklü gelen TV uygulamasını yerine geçen Peel Smart Remote, hem akıllı televizyonunuzu kontrol etmenize, hem de tv programlarını takip etmenize imkan tanıyor.

Birkaç basit adımda, yönergeleri takip ederek televizyonunuzu, Digiturk – DSmart kutunuzu (başka cihazlar da eklenebiliyor, çok seçenek var.) uygulamaya tanıtabiliyorsunuz. Sonrasında son derece basit hazırlanmış, her yaşta kişinin rahatlıkla kullanabileceği bir uzaktan kumanda ile karşılaşıyorsunuz. Uzaktan kumanda TV, set üstü kutu ve eklenilen diğer cihazları tek dokunuşla açıp kapatma, sesi açma – kısma – kökten kapatma, kanal değiştirme gibi temel fonksiyonları yapmanıza izin veriyor. Bunlar haricinde kanal kılavuzu ile kanallarda neler oynadığına bakabiliyorsunuz.
Her oda için ayrı ayrı kurulum yapmanıza izin veren ve düzenleme seçeneği sunarak odalar arasında hızlıca geçiş yapma kolaylığı sunan uygulama, tv programlarını kategoriler halinde sunuyor. Örneğin; haberleri takip ediyorsanız haberler sekmesine geliyor ve doğrudan izleyebildiğiniz gibi hatırlatma ekleyerek haberleri kaçırmaya son verebiliyorsunuz. Tüm programlar için hatırlatma ekleyebiliyorsunuz.

Not: Peel Smart Remote, iPhone ile akıllı televizyonunuz, set üst kutunuz, ses sisteminiz ve diğer cihazlarla olan etkileşimi kızıl ötesi verici sayesinde sağladığından uygulamayı Android platformundaki gibi doğrudan kullanamıyorsunuz. Ayrıca bir kızıl ötesi verici satın almanız gerekiyor.

Not 2: Android platformunda Türkçe dil seçeneği ile gelen uygulama iOS'ta İngilizce olarak kullanılabiliyor ve de Türkiye Mağazası'nda indirilebilir değil.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Smart TV Remote

    Smart TV Remote ile telefonunuzu Samsung televizyonunuzun kumandası olarak kullanabilirsiniz
  • Philips TV Remote

    Philips TV Remote, Android işletim sistemli Philips Smart TV'nizi Android cihazınızdan kontrol etme kolaylığı sunuyor.
  • SAMSUNG TV & Remote

    SAMSUNG TV & Remote, Samsung Smart TV'ler hakkında bilgi alabileceğiniz, televizyonunuzu Android cihazınızdan kontrol edebileceğiniz bir uygulama.
  • Vestel Smart Remote

    Vestel SmartRemote ile Vestel Akıllı TV'nizi mobil cihazınızdan kontrol edebilirsiniz.
  • LG TV Remote

    LG TV Remote, Android cihazınızla TV’nizi kontrol etmenizi sağlayan bir uygulamadır.
  • PS4 Remote Play

    PS4 Remote Play uygulaması ile favori PlayStation oyunlarınızı Xperia telefon ve tabletinizde DualShock 4 kontrolörü ile oynayabilirsiniz.
  • Android TV Remote Control

    Android TV Remote Control, Android TV'nizi mobil cihazınızdan yönetme kolaylığı sunan bir Google uygulamasıdır.
  • D-Smart GO

    D-Smart GO, D-Smart TV abonesi olarak faydalanabileceğiniz zengin içerikli tv izleme uygulaması.