Pets & Planes

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
230 TOPLAM İNDİRME
43 MB DOSYA BOYUTU

Yerli bir oyun olan Pets & Planes, akrobasi uçuşlarını eğlence dozu yüksek bir oyun tarzıyla ve ince düşünülmüş bir oynanabilirlikle sunuyor.

Yeti Bilişim'in mutfağından çıkan Pets & Planes uzun zamandır oynadığım en başarılı yerli mobil oyun diyebilirim. Pets & Planes'te yapmanız gereken şey uçağınızla akrobatik hareketler eşliğinde halkaların içinden geçip yarışı birinci olarak kazanmak. Ancak bu iş düşündüğünüzden çok daha karmaşık bir hal alabiliyor. Sizinle kıran kırana mücadeleye giren diğer uçaklardan kaçmanız gerekirken havada uçan balonlardan ve zeplinlerden de sakınmanız gerekiyor. Geçmeniz gereken halkalar bölüme göre birbirine bağlanmış şekilde duruyorlar, ufalıyorlar veya kendi eksenleri etradında dönmeye başlıyorlar. Belki de biraz deneyip yanılarak en doğru oynanış biçimini öğrenmeniz gerekiyor. Tüm hedefleri başarılı bir şekilde başardığınızdaysa bölüm sonlarında 3 yıldızla ödüllendiriliyorsunuz.

Kontroller için sol kısımdaki çemberi kullanıyorsunuz. Aslında ekranın tilt opsiyonu bu türdeki oyunlar oldukça trend olsa da Yeti Bilişim bana göre doğru karara varıp daha klasik bir kontrolle oyuncu için en iyi kalibrasyon imkanını sağlamış.

Oyun içi satın alma seçeneklerinin olduğu bu oyunda illa ki bir şey satın almak zorunda kalmıyorsunuz ve oyundan en sade şekilde de keyif almanız mümkün. Ama olur da satın almalardan açmak istediğiniz yeni pilotlar ve uçaklar varsa karşınıza çıkan fiyatlar dolar olarak yansıtılmış oluyor. Belki bu kısımda Türkçe menüye tanımlı Türk Lirasını baz alan fiyatlar dizilseymiş daha düzgün bir alışveriş tecrübesi edinmek mümkün olabilirmiş. Oyun hakkında yapabileceğim en katı eleştiri de sadece oyun içi satın alma kısmındaki bu problem.

Grafiklere ve müziğe geldiğimiz zaman oldukça funky ve eğlenceli tınılar eşliğinde büyük küçük herkesin beğenebileceği şirin animasyonlar göze çarpıyor. Oyunda arka plan tasarımı ne dikkatinizi dağıtacak kadar kalabalık bir görüntüye sahip, ne de bomboş bir alanda oynuyor hissiyatı yaratıyor. Uzaktan görünen halkalar ve paralar da aslında dünyanın zenginliğine işaret eden hoş bir nüans olmuş. Gerek isim seçimiyle, gerek oyun tasarımıyla yurt dışında da başarılı olacağını düşündüğüm Pets & Planes, uzun vadeli bir oyun keyfi arayanlara ücretsiz bir fırsat sunuyor.

Alper Çetiner

Pets & Planes

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
118 TOPLAM İNDİRME
66.2 MB DOSYA BOYUTU

Yerli bir oyun olan Pets & Planes, akrobasi uçuşlarını eğlence dozu yüksek bir oyun tarzıyla ve ince düşünülmüş bir oynanabilirlikle sunuyor.

Türkiye'den çıkan bir oyun olan Pets & Planes, Yeti Bilişim'in hazırladığı ve benim uzun süredir oynadığım en iyi yerli mobil oyun. Pets & Planes'te göreviniz uçağınızla havada akrobatik hareketler yaparak hem gökyüzündeki halkaların içinden geçmek hem de rakiplerinizi geride bırakmak. Ne var ki, bu görev düşündüğünüz kadar basit değil. Rakip pilotlar sizin dengenizi bozmak için sürekli taciz durumundalar ve sizin o çatışmadan uzak durmanız gerekiyor. Öte yandan yolunuza çıkan balonlar, zeplinler ve benzeri engeller halkalar ile arasındaki yolda zorlu birer engel oluyorlar. İçinden geçmeniz gereken halkalar da bölüme göre farklılık gösterip ufalabiliyorlar, kendi eksenlerin etrafından dönebiliyorlar veya 90 derecelik bir dalış yaparak iki halka arasından geçmeniz de gerekebiliyor. Genelde her bölümün ustası olana kadar biraz deneyip yanılmanız gerekiyor. Bölümlerdeki tüm beklentileri başarılı bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde ise üç tane yıldızla ödüllendiriliyorsunuz.

Kontrolleri sol kısımda yer alan çemberi yöneterek gerçekleştiriyorsunuz. Bu türdeki oyunların çoğunda artık ekranı sallamak çok yaygın olsa da Yeti Bilişim bana göre doğru kararı verip daha klasik kontrollerle daha iyi bir kontrol imkanı sunmuş oluyor.

Oyun içi satın alma seçeneklerinin olduğu bu oyunda zorunlu bir alışveriş yok. Hiç bir eklenti yapmadan oyunu keyifle oynamanız mümkün. Ancak olur da menüden oyun içi satın almalara girerseniz başka pilotlar veya uçaklar kullanımınıza açılıyor. Bu pilotların ve uçakların özellikleri de uçuş kalitesini etkileyen özelliklere sahip. Menüden alışveriş yapmak istediğinizde Türkçe versiyonu oynasanız dahi seçeneklerdeki fiyatlar dolar olarak sunulmuş. Oysa ki Türk Lirası baz alınsaydı alışveriş konusunda daha kullanıcı dostu bir arayüz sağlanmış olabilirdi. Oyun için yapabileceğim en sert eleştiri de bu doğrultuda.

Grafikler ve müzikler de söz edilmeye değer. Oyun içersinde neşeli funky melodiler renkli dünyaya derinlik katarken karikatüristik 3 boyutlu modellemeler büyük veya küçük herkesin sevgilisi olabilecek nitelikte. Arka plan tasarımı da bir o kadar önemli. Dikkatinizi vermeniz gereken bir oyunda sizi rahatsız edecek bir görüntü kirliliği barınmadığı gibi kendinizi boş bir alanda uçuyormuş gibi hissetmemeniz için de görsellik ölçülü bir şekilde dağılmış. Özellikle de arka planda yer alan halkalar ve paralar alternatif bir bölüm varmış gibi bir izlenim yarattığı için hoşuma gitti. Seçilen yabancı isimle ve titizlikle hazırlanmış oynanabilirlikle Pets & Planes sadece Türkiye için değil, yurtdışı için de hazır bir oyun izlenimi yaratıyor. Eğer siz de bu oyunu denemek istiyorsanız ücretsiz olduğunu da belirtelim.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Papery Planes

    Papery Planes, Android telefonda keyifle oynayacağınız kağıt uçak uçurma oyunu.
  • DOFUS Pets

    DOFUS Pets oyununda size özel olarak verilen yumurtaları çatlatın ve kendi hayvan karakterinizi seçerek onu beslemeye başlayın.
  • Pets Unleashed

    Pets Unleashed ile küçük ve sevimli hayvanlarla birlikte klasik tarzda şekil patlatıp en yüksek seviyeye çıkın, arkadaşlarınızın önüne geçin.
  • Pocket Planes

    Ücretsiz olarak indirebileceğiniz Pocket Planes'teki amacımız uçak filomuzu en verimli şekilde yönetebilmek.
  • Paper Planes

    Paper Planes, kağıt uçak vasıtasıyla insanları bir araya toplayan sosyal ağ uygulaması.
  • Mini Pets

    Mini Pets, Miniclip'in 1 milyondan fazla indirmeye ulaşmış hayvanat bahçesi oyunu.
  • Super Rocket Pets

    Super Rocket Pets, jetpack ile uçabilen hayvanları kontrol ettiğiniz platform oyunu.
  • Pastry Pets Blitz

    Pastry Pets Blitz, Android telefon ve tablette oynanabilen hafıza oyunu.