PhotoMath

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
10,594 TOPLAM İNDİRME
4.2 MB DOSYA BOYUTU

PhotoMath uygulaması sayesinde Android cihazlarınızdan tüm matematik denklemlerini çözebileceksiniz!

PhotoMath uygulaması, uzun diyebileceğimiz bir bekleyişin ardından sonunda Android kullanıcıları için yayınlandı ve böylece matematik problemlerini akıllı cihazlarımızla kolayca çözmemize de olanak tanıdı. Ders kitaplarında yer alan matematik denklemlerini kameranızla çekmenizin ardından bu problemlerin cevaplarını anında sunabilen uygulama sayesinde hem çocukların hem de velilerin işi oldukça kolaylaşacak diyebilirim.

Uygulamayı az önce bahsettiğim gibi kamerayla direkt olarak soruya tutuyorsunuz ve daha sonra uygulamanın sonucu hesaplayarak size sunmasını bekliyorsunuz. Şimdilik el yazısı denklemler kabul edilmiyorlar ancak kitaplarda yer alan matbu harfleri okumakta herhangi bir sorun bulunmuyor.

Desteklenen matematik işlemlerini listelemek gerekirse;

  • Aritmetik
  • Kesirler
  • Ondalık sayılar
  • Lineer denklemler
  • Logaritmalar

İlk etapta bu denklem türleri biraz kısıtlayıcı gibi görünse de uygulamanın üreticisi devamlı olarak yeniliklerin geleceğini de garanti ediyor.

Fakat PhotoMath'ın tek özelliği denklem sonuçlarını hesaplayıp size vermesi değil. Sonuca giden yolu da adım adım sunabilen uygulama, böylece çözemediğiniz problemlerde sonuca nasıl ulaşıldığını gösteriyor ve böylelikle bilgi dağarcığınızı geliştirmenize de imkan tanıyor.

Eğer derslerinize bir yardımcı arıyorsanız kesinlikle Android mobil cihazlarınızda bulundurmanız gereken uygulamalar arasında.

Yiğit Ekim Demir

PhotoMath

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
4,344 TOPLAM İNDİRME
7.2 MB DOSYA BOYUTU

PhotoMath uygulaması ile matematik denklem sorularının sonuçlarını hemen iOS cihazınızdan alabilirsiniz.

PhotoMath uygulaması, son zamanlarda ortaya çıkmış en işe yarar uygulamalardan bir tanesi ve özellikle okula giden çocuklar veya ebeveynleri tarafından tercih edilecektir. Hem ücretsiz olarak sunulan hem de çok kolay bir şekilde matematik problemlerinin çözümlerini sunabilen uygulama, böylece artık soruların üstesinden anında gelmenize yardımcı oluyor.

Uygulamayı kullanırken kullanıcıların tek yapması gereken iPhone ve iPad cihazlarının kamerasını soruya yöneltmek ve daha sonra uygulama aracılığıyla sorunun fotoğrafını çekmek. Uygulama bu aşamada kağıt üzerindeki soruyu otomatik olarak algılayacak ve gerekli cevabı size sunacaktır. Böylece hem soruları çözemeyen çocukların hem de yapılan ödevleri kontrol etmek isteyen ailelerin işi oldukça kolaylaşacaktır.

PhotoMath'ı kullanırken hem direkt olarak fonksiyonun sonucunu görmeniz mümkün oluyor hem de adım adım o sonuca nasıl ulaşıldığının çözümünü isteyebiliyorsunuz. Bu sayede sadece sonuç odaklı değil gidilen yola yönelik de bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz. İşlemlerin nasıl yürütülmesi gerektiğini öğrenmek açısından oldukça yeterli olduğu ortada.

Her ne kadar şimdilik tüm matematik ifadeleri konusunda destek sunmasa da temel aritmetik, kesirler, ondalık sayılar, lineer eşitlikler, logaritma ve fonksiyonlar gibi konularda çözümleri ortaya koyabiliyor. Şimdilik el yazısını tanıyamaması ise en büyük eksikliklerinden birisi. Bu nedenle fotoğrafı direkt olarak kitap üzerinde yazan sorulardan çekmek zorunda kalıyorsunuz.

Önümüzdeki güncellemelerde daha fazla matematik fonksiyonuna destek geleceğini belirten üreticisi, uygulamayı biraz daha geliştirirse vazgeçilmezlerden birisi olmaya aday olacaktır.

Yiğit Ekim Demir

PhotoMath

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
13,272 TOPLAM İNDİRME
9 MB DOSYA BOYUTU

PhotoMath uygulaması ile Windows Phone işletim sistemli cihazlarınızda kolayca matematik denklemlerini çözebilirsiniz.

PhotoMath uygulaması Windows Phone işletim sistemli mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz ücretsiz bir matematik problemleri çözme uygulaması olarak karşımıza çıktı ve işini oldukça iyi bir şekilde gerçekleştiriyor diyebilirim. Özellikle okula giden çocuklar ve onların ödevlerini kontrol etmek isteyen anne babalar için en verimli uygulamalardan birisi olacaktır. Zira zaman zaman çözemediğimiz ve takıldığımız sorular olduğu için bunların sonuçlarını hemen almaya imkan tanıyor.

Uygulamayı kullanırken herhangi bir yazı girmek zorunda değilsiniz ve tek yapmanız gereken sorunun fotoğrafını uygulamayı kullanarak çekmek. Ancak maalesef el yazısını tanıyamayan uygulama, kitap yazısıyla yazılmış denklemleri çözebiliyor. Çekilen denklemlerin direkt olarak sonucunu verebildiği gibi o sonuca nasıl ulaşıldığını da gösteren uygulama, böylece gidiş yolunu öğrenmek isteyenlere destek oluyor.

Her ne kadar tü matematik problemlerini çözemese de, temel aritmetik, logaritma, kesirler ve pek çok matematik denklemi konusunda yardımcı olabiliyor. Dolayısıyla uygulamanın mühendisler için değil genel olarak ortaöğretim düzeyinde olanlar için hazırlandığını söyleyebilirim.

Lakin matematik problemlerinin çözümünde çok sık hatalarla karşılaşıyorsanız denkleminizi destek kısmından üreticisine gönderebiliyor, böylece o formattaki sorular için destek sağlanmasını talep edebiliyorsunuz. Devamlı olarak güncellenen uygulamada her seferinde biraz daha geniş bir matematik desteği sunuluyor.

Hem kolay arayüzü hem de hızlı yapısı sayesinde matematik işlemleri konusunda en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olacaktır.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Yakın Eğitim

    Yakın Eğitim uygulamasında hakimlik, kaymakamlık, arabuluculuk vb. sınavlara hazırlanabilirsiniz.
  • EBA (APK)

    EBA APK (Eğitim Bilişim Ağı), öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişimi sağlamak, eğitim hayatları süresince kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulmuş bir portaldır.
  • Udemy

    Udemy, online eğitim, ders çalışma ve öğrenmek istediğiniz her şey için kullanabileceğiniz bir Android online eğitim videosu.
  • Lideno

    Lideno uygulaması, lise öğrencilerinin derslerde başarılı olması için kapsamlı eğitim içerikleri sunuyor.
  • İzBB Akademi

    İzBB Akademi uygulamasıyla size faydası olacak birçok alanda online eğitim alabilirsiniz.
  • Okuvaryum

    Çocuklarınıza okuma alışkanlığı kazandırmak için Okuvaryum uygulamasını kullanabilirsiniz.
  • Türkçe Atasözleri

    Türkçe Atasözleri uygulamasında A'dan Z'ye binlerce atasözünü bulabilirsiniz.
  • Üsküdar Üniversitesi

    Üsküdar Üniversitesi uygulamasıyla güncel duyuruları ve notlarınızı takip edebilirsiniz.