Republique

x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
430 TOPLAM İNDİRME

Republique kaliteli bir mobil macera oyunudur

Republique ilk olarak iOS işletim sistemini kullanan cihazlar için yayınlanmış olan ve inceleme notları oldukça yüksek olan bir mobil macera oyunudur.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir aksiyon oyunu olan bu yeni Republique sürümünde oyun sektöründe büyük emeği geçmiş yapımcıların imzası bulunmakta. Metal Gear Solid, Halo, F.E.A.R. gibi yapımlarda çalışmış olan geliştiricilerin elinden çıkmış olan Republique'de için de yer aldığımız internet çağından esinlenen bir hikayeye yer veriliyor. Bir hacker olarak oyuna dahil olduğumuz Republique'de Hope adlı bir kadın tarafından gelen bir çağrıyla maceramız başlıyor. Gizemli bir totaliter ülkede hapsolmuş olan Hope'tan gelen çağrı sonucu bu gizemli ülkenin izleme ve takip ağına sızıyoruz ve hack yeteneklerimizi kullanarak Hope'u tehlike ve heyecan dolu durumlardan kurtarmaya çalışıyoruz.

Republique içerisinde yaratıcı bir şekilde tasarlanmış bulmacalara yer veren bir oyun. Bu bulmacaları oyunun kolay dokunmatik kontrollerini kullanarak rahat bir şekilde çözebilmeniz mümkün. Gizliliğin önemli olduğu oyunda her adımımızı dikkatli bir şekilde atmamız gerekmekte.

Republique'i çalıştırabilmek için şu donanımlara sahipo olmanız gerekmektedir:

  • Adreno 300 serisi, Mali T600 serisi, PowerVR SGX544 veya Nvidia Tegra 3 grafik işlemci
  • Çift çekirdekli 1 GHZ işlemci
  • 1 GB RAM
Can Erdil Şentürk

Republique

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
684 TOPLAM İNDİRME
916 MB DOSYA BOYUTU

Konsol kalitesindeki grafikleri ve başarılı hikayesiyle dikkat çeken Republique mobil oyunlar arasında birinciliğe oynuyor.

Republique uygulama markette benzerine kolay kolay rastlanmayacak türden bir yapım. Oyunu tek kelime ile anlatmak gerekseydi bu kelime kesinlikle muhteşem olurdu. Republique'in referans noktaları ise Metal Gear Solid 4, Halo 4, F.E.A.R., Black & White 2, SOCOM gibi başarılı yapımlar.

Ücretliyken ücretsiz olarak sunulmaya başlayan Republique tahminlerime göre kısa bir süre sonra tekrar ücretli olabilir. Bu sebeple oyunu hemen indirip göz atmanızı öneriyorum. 916 MB gibi iddialı bir indirme boyutuna sahip olan Republique herhangi bir mobil oyundan alacağınız keyfin katbekat fazlasını vaat ediyor.

Oyunda son derece gelişmiş ve enteresan bir kontrol mekanizması kullanılıyor. Okumaması gereken bir kitabı okduğu gerekçesiyle gözetim altında tutulan bir kadın karakteri kontrol ettiğimiz oyunda karmaşık tasarımıyla zihin yoran laboratuardan kaçmaya çalışıyoruz. Bunu başarmak hiç de kolay değil zira etrafta birçok koruma mevcut ve kullanabileceğimiz çok az eşya var. Güvenlik kameralarından görerek kontrol ettiğimiz karakteri farklı bulmacaları çözerek kurtarmaya çalışıyoruz.

Ekranın sağ üst kısmında yer alan göz amblemine tıklayarak oyuna adeta farklı bir gözden şahit oluyoruz. Bu görüş yeteneği normalde göremediğimiz şeyleri farketmemizi sağlıyor. Bu sayede oyunda ilerleyebiliyoruz. Game Center desteğinin de eksik edilmediği oyunda başarılı performans sergileyerek lider tablolarında üst sıralara tırmanmak mümkün.

Konsol kalitesini aratmayan grafikleri oyunun bir başka artısı. Efektler ve gölgelendirmeler gayet başarılı kullanılmış ve gerçekçilik seviyesine olumlu katkıda bulunmuş. Unity motoru kullanan Republique mobil oyunlarda konsol kalitesi arayan oyunseverlerin mutlaka denemesi gereken bir yapım.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • TOKYO GHOUL [:re birth]

    Popüler anime serisi Tokyo Ghoul mobilde!
  • Super Slime Ben

    Cartoon Network'ün yeni oyununda sümüklü yaratıklarla savaşıyoruz.
  • Spirit Roots

    Aksiyon, Macera, Platform bir arada
  • Just Cause Mobile

    Just Cause Mobile Google Play'e çıkış yapıyor Popüler açık dünya aksiyon oyunu Just Cause mobil sürümü ile oyuncuların karşısında.
  • Maze: Shadow of Light

    Komboların havada uçuştuğu canavarlı nefes kesen bir rpg oyunu
  • LaserPunk

    LaserPunk: Oyun Portal'dan aksiyon yüklü mobil oyun
  • Rogue Buddies 3

    4 ahbap, yeni aksiyon arayışı için geri döndü!
  • Planet Hunter

    Canavarları yeryüzünden silin!