Seçmen Sorgulama

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
723 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Seçmen Sorgulama, gerekli kimlik bilgileri girilerek seçimler için yapılması gereken kontrol işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz resmi Android uygulamasıdır.

Seçmen Sorgulama, yüksek Seçim Kurulu'nun resmi mobil uygulamasıdır. Android telefon ve tabletleriniz üzerinde ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulama sayesinde kendinizin ve yakınlarınızın seçim bilgilerini kolayca görüntüleyebiliyorsunuz.

Uygulamayı yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız kullanabilir.

Yurt içinde ikamet eden seçmenlerin uygulama ile yapabilecekleri:

  • Askı dönemi içerisinde kendinizin, yakınlarınızın ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebilir
  • Askı dönemi sonrasında kendinizin ve aynı hanede oturanların oy vereceği sandığı sorgulayabilir
  • Seçim dönemi dışında kendinizin ve aynı hanede oturan yakınlarınızın seçmen kütüğünde kaydının olup olmadığını kontrol edebilirsiniz

Yurt dışında ikamet eden seçmenlerin uygulama ile yapabilecekleri:

  • Yurt dışında yaşayan seçmenler yurt dışı kütüğünde kayıtlı olup olmadığını ve kayıtlı ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğunu görebilir
  • Açık adres bilgilerinin bulunup bulunmadığını kontrol edebilir

Hem seçim öncesi hem de seçim sonrasında kullanabileceğiniz yararlı bir uygulama olan Seçmen Sorgulamayı Android telefon ve tabletlerinize ücretsiz olarak indirerek seçimler öncesinde gerekli bilgi kontrollerini hem kendiniz hem de yakınlarınız için gerçekleştirebilirsiniz.

Barış YANIK

Seçmen Sorgulama

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
127 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Seçmen Sorgulama, kimlik bilgilerinizi kullanarak hem kendiniz için hem de aynı hanede yaşadığınız tanıdıklarınız için gerekli seçim bilgilerini kontrol edebileceğiniz resmi iOS uygulamasıdır.

Seçmen Sorgulama, yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmenlere sunulan yararlı ve kullanımı kolay bir sorgulama uygulamasıdır. Ücretsiz olarak iPhone ve iPad'lerinize indirebileceğiniz uygulama üzerinde seçimlerle ilgili sorgulama işlemlerini bir dakikadan daha kısa sürede gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yurt içi ve yurt dışında yaşayan seçmenleri kapsayan uygulama üzerinde sorgulama işlemi yapabilmek için TC Kimlik no, cilt no, aile sıra no, sıra no ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il gibi nüfus bilgileri gerekmektedir. Sorgulama işleminden önce bu bilgilerin yanınızda olduğundan emin olmanızı öneririm.

Hem askı dönemi içerisinde hem de askı dönemi sonrasında gerekli sorgulama işlemleri yapmanızı sağlayan uygulama üzerinde yurt içinde yaşayan vatandaşlarımız kendileri, aynı hanede oturdukları yakınları ve aynı binada oturdukları kişiler için seçmen bilgilerini kontrol edebiliyor. Askı döneminden sonra ise kendiniz ve aynı hanede yaşadığınız yakınlarınız için oy verilecek sandık bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

Yurt dışında yaşayan seçmenler ise yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını kontrol ederek eğer kayıtlıysalar hangi dış temsilcilikte kayıtlarının bulunduğunu görebilirler.

Seçimlerin daha sağlıklı geçmesi için seçmenler adına oldukça yararlı olan uygulamayı iPhone ve iPad'lerinize ücretsiz olarak indirerek dilediğiniz zaman sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

Barış YANIK

Seçmen Sorgulama

ÜCRETSİZ
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
193 TOPLAM İNDİRME
1 MB DOSYA BOYUTU

Seçmen Sorgulama, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmenlerin seçimlerden önce veya sonrasında kullanarak seçmen bilgilerini kontrol edebilmeleri için geliştirmiş olduğu ücretsiz bir mobil uygulamadır.

Seçmen Sorgulama, seçimlerde askı dönemi içerisinde veya askı döneminden sonra seçmen bilgilerinizi kontrol etmek için kullanabileceğiniz ücretsiz ve resmi bir uygulamadır. Bildiğiniz üzere bir süredir seçmen bilgilerinizi internet ortamında online olarak gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yüksek Seçim Kurulu'nun hazırlatmış olduğu mobil uygulamalar sayesinde Android, iOS ve Windows Phone'a sahip olan kullanıcılar Seçmen Sorgulama uygulamasını ücretsiz olarak indirerek hemen gerekli kontrolleri yapabilirler.

Peki bu uygulama ile neleri kontrol edebilirim diyorsanız, yurt içi ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için farklı kontrol sistemleri bulunuyor. Yurt içinde yaşayan vatandaşlarımız uygulama ile askı dönemi içerisinde kendisinin, aynı hanede oturduğu yakınlarının ve aynı binada oturan seçmenlerin bilgilerini görüntüleyebiliyor. Aynı zamanda askı dönemi sonrası kendisinin ve aynı hanede oturan yakınlarının oy vereceği sandıkları kontrol edebiliyor.

Yurt dışında ikamet eden vatandaşlarımız ise uygulama üzerinden seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadığını kontrol edebilir. Kayıtlı olunması durumunda ise hangi dış temsilcilikte kaydının bulunduğunu ve açık adres bilgilerinin bulunup bulunmadığını kontrol edebiliyor.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan uygulama ile seçmen sorgulaması yapabilmek için TC kimlik no, aile sıra no, sıra no, cilt no ve nüfusa kayıtlı olunan il gibi bilgiler gerekiyor. Bu nedenle sorgulama işleminden önce nüfusunuzu yanınıza almanız yararlı olacaktır.

Sizde yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi gerekli kontrolleri ve sorgulamaları yapabilmek için ''Seçmen Sorgulama'' uygulamasını ücretsiz olarak Windows Phone'larınıza indirebilirsiniz.

Barış YANIK

Seçmen Sorgulama

ÜCRETSİZ
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
1,329 TOPLAM İNDİRME

Seçmen Sorgulama ile Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde oy kullanacağınız yeri kolayca öğrenebilirsiniz

Seçmen Sorgulama sistemi Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında ikamet eden vatandaşlarımıza 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde nerede oy kullanacaklarını, oy atacakları sandık numarasını ve sıra numarasını gösteren ücretsiz bir web servisidir.

YSK tarafından vatandaşlarımıza sunulan bir hizmet olan Seçmen Sorgulama sistemi ile kolayca "Nerede oy kullanacağım?" sorusunun cevabını alabilmektesiniz. İnternet tarayıcınız üzerinden erişebileceğiniz servisten yararlanmak için sadece internet bağlantısına ve kimlik bilgilerinize sahip olmanız yeterli. Seçmen Sorgulama sistemi ile oy kullanacağınız yeri öğrenmek için gerekli olan kimlik bilgileriniz şunlar: 

  • TC kimlik numaranız
  • Nüfusa kayıtlı olduğunuz il
  • Nüfusa kayıtlı olduğunuz sıra no:

Seçmen Sorgulama sisteminde gerekli kimlik bilgilerini ve sayfada göreceğiniz 7 haneli güvenlik bilgisini girdikten sonra sistem size kişisel bilgilerinizi, ikamet ettiğiniz adresinizi, Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin 1. ve 2. turunda oy vereceğiniz yerleri, sandık numaranızı ve sıra numaranızı listelemekte. Sistemin bir diğer güzel yönü ise aynı sayfa üzerinde sizinle aynı hanede oturan seçmenlerin de sandık bilgilerini ve oy kullanacakları yeri listelemesi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü, 2. turu 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacaktır. Oy verme günlerinde aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, avukat kimliği, sürücü belgesi gibi, kimliğinizi tereddütsüz olarak ortaya koyan resimli ve resmî nitelikteki belgelerden birini yanınızda bulundurun.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri kimliğin tespitinde geçerli değildir.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşımayan kimlik belgelerine itibar edilmez.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Numara Taşıma Sorgulama

    Numara Taşıma Sorgulama, aradığınız numaraların hangi operatörde olduğunu öğrenebileceğiniz bir numara taşıma sorgulama servisidir.
  • TKGM Parsel Sorgu APK

    Parsel sorgulama için e-Devlet dışında TKGM Parsel Sorgu uygulamasını kullanabilirsiniz. Parsel sorgulama APK yükleyin, hızlıca sorgulayın.
  • GPT - Numara Sorgulama

    GPT - Numara Sorgulama, numaradan isim bulma özelliğine sahip olan bir bilinmeyen numaralar uygulamasıdır.
  • IMEI Sorgulama

    IMEI Sorgulama, Android cihazlarınızın IMEI numarasını hızlı ve pratik bir şekilde sorgulamanızı sağlayan ücretsiz bir uygulamadır.
  • 11860 Numara Sorgulama

    11860 Numara Sorgulama, adından da anlaşıldığı üzere bilmediğiniz numaraları öğrenmenizi yada isimden numara bulmanızı sağlayan yararlı ve etkili bir Android uygulamasıdır.
  • CIA

    Ücretsiz numara sorgulama uygulaması olan CIA, hem Android hem de iOS platformunda kullanılabiliyor.
  • Enerjisa Mobil

    Enerjisa Mobil uygulaması ile online borç sorgulama, fatura ödeme, randevu alma, tarife değişikliği işlemlerini yapabilirsiniz.
  • Data ON-OFF

    Data ON-OFF telefonunuzun internet akışını düzenleyen, daha az internet harcamanıza yarayan yardımcı mobil bir uygulama.