The Maze Runner

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
193 TOPLAM İNDİRME
15 MB DOSYA BOYUTU

Kaçış halinde olan bir karakteri bölüm sonuna ulaştırmak için odaların yerini değiştirdiğiniz The Maze Runner, sıradışı oynanışıyla dikkat çekiyor.

AFOLI Games'in yapmış olduğu The Maze Runner oldukça sıradışı ve bir o kadar da güzel bir puzzle platform oyunu. Minimalistik görünümüne rağmen, iddia ediyorum, bu tarz bir oyuna sıkça rastlamayacaksınız. Oysa ki oyunda yapmanız gereken şeyi tarif etmek oldukça da kolay. Amaç, sürekli koşu halinde olan karakteri bölümün bitiş noktasına ulaştırmak. Bunun için ise renkleri farklı odaların düzenini ve sıralamalarını sizin değiştirmeniz gerekiyor. Farklı odaların içerdikleri kapılar, merdivenler ve benzeri yardımcı unsurlar kahramanınızın hedefine ulaşmasını sağlayacakken doğru sıralama için epey kafa kurcalayacağınız anlar yaşayacağınızı garanti ediyorum. Hata yaptığınız takdirde koşan adamın alevlerin içine düşmesi bile olası, veya eli fenerli güvenlik görevlileri de onu yakalayabilir.

Oynadıkça üzerine bir yenilik katan oyun ilk 3 bölümden sonra size tekrar hissiyatını vermeyecek yaratıcı ekstralarla dolu. Bununla birlikte zorluk seviyesi de aşama aşama yükselecek. Oldukça orjinal bir bulmaca oyunu olan The Maze Runner, güzel görsellerle zaman limitli bulmaca heyecanı yaşamak isteyenlere ilaç gibi gelecektir.

Alper Çetiner

The Maze Runner

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
56 TOPLAM İNDİRME

Kaçış halinde olan bir karakteri bölüm sonuna ulaştırmak için odaların yerini değiştirdiğiniz The Maze Runner, sıradışı oynanışıyla dikkat çekiyor.

AFOLI Games tarafından çıkan The Maze Runner, puzzle platform sevenler için oldukça sıradışı ve zarif bir oyun. Her ne kadar minimalist bir görünüme sahip olsa da sıkça rastlamayacağınız bir oyun dinamiğine sahip olan The Maze Runner, kuralları anlattığımızda size oldukça kolay gelecek. Amacınız, durmadan koşan bir karakteri bölümün sonuna sağlıklı bir şekilde ulaştırmak. Bunun için bloklar halinde dizili olan odaların yerini değiştirmeniz gerekiyor. Düzeni ve sıralaması değişirken kafanız karışmasın diye blok halinde olan odaların renkleri de birbirinden farklı. Bu odalarda bulunan kapılar, çukurlar veya merdivenler hedefi bulmaya çalışan karakteri bitiş boktasına taşımakta yardımcı oluyor. Ancak yanlış dizilimlerde de dikkat olmanızda fayda var, aksi takdirde adamımız ya kazıklara düşüyor ya da kendini ateş içindeki odalarda buluyor.

Oynarken hem keyif alacağınız hem de uzunca kafanızı kaşıyacağınız anları garanti ediyorum. Oynadıkça üzerinde yenilik katan The Maze Runner, ilk 3 bölümde gördüğünüzü tekrar tekrar veren bir oyun olmaktan çok her zaman yeni bir bulmacayla yeni bir renk katan ama bir o kadar da zorlaşan bir profile sahip. Zamana karşı yarışarak bulmaca çzömeyi seviyorsanız The Maze Runner tam size göre bir oyun.

Alper Çetiner

The Maze Runner

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
65 TOPLAM İNDİRME
13 MB DOSYA BOYUTU

Kaçış halinde olan bir karakteri bölüm sonuna ulaştırmak için odaların yerini değiştirdiğiniz The Maze Runner, sıradışı oynanışıyla dikkat çekiyor.

The Maze Runner, AFOLI Games'in bizlere sunduğu oldukça sıradışı ve estetik bir puzzle platform oyunu. Oldukça duru ve minimalistik görünen oyun bu haliyle de olsa fazlasıyla yaratıcı bir oyun stiline sahip. Her yerde rastlayamayacağınız bir oyun dinamiğine sahip olan The Maze Runner ile yaptığınız şeyi anlatmak kolay ama uygulamak biraz karışık. Sürekli koşturan bir adamı bölümün bitiş noktasına ulaştırmak için bloklar halinde dizili olan odaların yerlerini değiştirmeniz gerekiyor. Ve bu işi gerçekleştirirken kafanız fazla karışmasın diye odaların renkleri birbirinden farklı. Değiştirdiğiniz odalardaki merdivenleri, çukurları veya kapıları lehinize kullanıp bir çıkış rotası hazırlamanız gerekiyor ancak hata yaparsanız kahramanımız kendini kazıkların üstüne düşerken veya ateş içindeki bir odaya girerken bulabiliyor.

Oynarken heyecanla birlikte kendinizi uzun bir süre düşünürken bulabileceğiniz The Maze Runner size ilk 3 bölümde gördüklerinizi tekrar tekrar itelemeye çalışan bir oyun değil. Tam aksine, her bölüm ile gelen yeni bir özellik veya farklı bir dinamik ile sürekli yeni şeyler keşfetmekle kalmayacaksınız, meydan okumak için daha zor bir mücadeleniz de olacak. Zamanın kıymetli olduğu ve hatanın kabul edilmediği bulmaca oyunlarına karşı özel bir tutkunuz varsa bu oyun sizi fazlasıyla saracak.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Maze Runner: The Scorch Trials

    Maze Runner: The Scorch Trials mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir sonsuz koşu oyunudur
  • Maze of the Dead

    Maze of the Dead sıradışı bir bulmaca oyunudur
  • Crazy Maze

    Crazy Maze, yolları bilmeyen taksi sürücüsüne yardımcı olduğunuz bir bulmaca oyunu.
  • Maze Light

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Maze Light mobil oyunu, iç açıcı bir tasarıma sahip rahatlatıcı bir bulmaca oyunudur.
  • Maze Bandit

    Maze Bandit, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir bulmaca oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Line Maze Puzzles

    Line Maze Puzzles, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir bulmaca oyunu olarak dikkat çekiyor.
  • Train Maze 3D

    Train Maze 3D karşımıza kaliteli grafikleriyle dikkat çeken bir bulmaca oyunu olarak çıkıyor.
  • Maze Games

    Maze Games'in Android için çıkan bir labirent oyunu olduğunu iddia eden tanıdıklarınız varsa aranızdaki yakınlığı tekrar gözden geçirmenizi öneririz.