The Next Arrow

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
8 TOPLAM İNDİRME

The Next Arrow, oynaması basit yüksek puan alması imkansıza yakın olan bulmaca türünde bir Android oyunu.

The Next Arrow, Android işletim sistemli telefon ve tabletinizde kafa bulandıran zor bulmaca oyunlarını oynamaktan keyif alıyorsanız deneyebileceğiniz yapımlardan biri. Tamamen ücretsiz olarak indirilebileceğiniz oyunda tek yapmanız gereken gösterilen aktif oka dokunmak. Lakin hamlenizi yapmadan önce iki kere düşünmeli, birkaç adım ötesini hesap etmelisiniz.

Android platformunda yeni karşımıza çıkan bulmaca oyunlarından The Next Arrow oyununda 6 x 6 bir tabloda farklı renklerde bulunan oklara dokunarak en uzun ok zincirini oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için tablodaki oklar arasında kutucuk içerisine alınanlara dokunuyoruz. Kutucuklara dokundukça diğer pasif durumdaki okları aktif hale getiriyor yani kutucuk şeklini aldırıyoruz. Hangi yöne doğru ilerlediğimizi ise kutucuklardaki oklar gösteriyor.

Oyunda kutucuklardaki okların her biri tahmin edeceğiniz üzere farklı yönleri gösteriyor. Sağ ve saol işareti olan kutucuklara dokunduğunuzda önünüzdeki kutucuk sayısı kadar yatay konumda ilerlemiş oluyorsunuz. Yukarı ve aşağı işaretli kutucuklarda da dikey konumda hareket etmiş oluyorsunuz. Bazen kutucuklar çift yönlü veya dört yönlü hareket edebileceğiniz renkli kutucuklara da dönüşebiliyor.

Satranç gibi kuralların basit olduğu lakin zekanızı kullanarak yüksek puan alabileceğiniz bulmaca oyunu alışılmışın dışında bir oynanış sunduğundan alıştırma bölümü de konulmuş. Oyunun başında otomatik olarak çıkan alıştırma aşamasını kesinlikle es geçmeyin derim.

Oyun oynanış olarak basit görünse de ilerlemesi oldukça zor. Çift haneli puanlara ulaşmak ciddi anlamda kafa yormayı gerektiriyor. Son derece yavaş hareket etmeyi, etkin düşünmeyi gerektiren bulmaca oyunu zorluğu nedeniyle düşük puan almış lakin beyin jimnastiği için harika bir oyun ve bu tarz oyunları seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz.

Erkan Calp

The Next Arrow

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
8 TOPLAM İNDİRME
51 MB DOSYA BOYUTU

The Next Arrow, Satranç oyunu kadar düşünme gerektiren bir bulmaca oyunu ve hem iPhone hem de iPad'le uyumlu.

The Next Arrow, iPhone ve iPad’inizde ücretsiz oynayabileceğiniz zeka – bulmaca oyunlarından biri.

İlk görüşte basit hissayatı veren lakin oynadıkça zorluğunu hissettiren tarza bir bulmaca oyunu olan The Next Arrow oyununda renkli ve farklı yönlere bakan okları kontrol ediyoruz. 6 x 6 tabloya yerleştirilen bu oklardan bazıları kutucuk içerisinde, bazıları değil. Kutucuk içerisine alınmış oklar aktif yani oynayabileceğimiz okları temsil ederken, diğer oklar pasif yani aktif okların üzerine gelmesiyle canlılık kazandığında yönetebileceğimiz oklar. Oyunda amacınız aktif durumdaki oklara dokunarak en uzun ok zincirini oluşturabilmek.

6 x 6 tabloda oynanan bulmaca oyununda ilerlemek oldukça basit gibi duruyor. Çünkü tek yapmanız gereken kutucuklu oklara dokunmak. Kutucuklu ok hangi yöne bakıyorsa o yöne doğru ilerlemiş oluyorsunuz. Lakin tablo içerisinde çok sayıda kutucuklu ok bulunduğundan hamlenizi yapmadan önce çok iyi düşünmeli ve oynadığınız vakit bir sonraki adımda nereye geleceğinizi önceden görmeniz gerekiyor. Bu noktada devreye aklınızı sokuyorsunuz ve tıpkı santraç oynar gibi düşünerek ilerliyorsunuz. Oyunun bitişi ise tabloda hiç aktif ok kalmadığında gerçekleşiyor.

The Next Arrow, alışa geldiğimiz bulmaca oyunlarından oldukça farklı olduğundan bir de alıştırma bölümü eklenmiş. Oyunun temelini öğreten bu bölümü oyundan zevk alabilmeniz açısından es geçmeyin derim. Tabii ki doğrudan oyuna geçme şansınız var.

Düşünme gerektiren zor mobil oyunları seviyorsanız The Next Arrow hem iPhone hem de iPad’inize indirip oynayabileceğiniz zeka - bulmaca türünde harika bir oyun.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Arrow

    Arrow, Ketchapp imzalı beceri oyunları arasında ve Android platformunda ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor.
  • Arrow Fest

    Arrow Fest, ok atma oyunlarına yeni bir soluk getiren süper eğlenceli bir Android oyunu. 100MB altı mobil oyun internetsiz oynanabiliyor.
  • Flying Arrow!

    Voodoo'dan bağımlılık yapan ok atma oyunu
  • Twisty Arrow!

    Okları dönen daireye saplamaya çalışıyoruz.
  • Arena of Arrow

    3'e 3 hızlı maçlar
  • Battle of Arrow

    Gerçek zamanlı okçuluk mücadelesi verebileceğiniz bir mobil oyun
  • Microsoft Launcher

    Microsoft Arrow Launcher, Android cihazınızda ücretsiz kullanabileceğiniz launcher uygulamaları arasında.
  • The Guides Axiom

    The Guides Axiom, zekanızı zorlayabileceğiniz bir bulmaca oyunu olarak ön plana çıkıyor.