Tomb Raider I

x
x
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
663 TOPLAM İNDİRME

Tomb Raider I aynı isimli orjinal oyunu mobil cihazlara taşıyan bir mobil oyundur

Tomb Raider I ilk olarak 1996 yılında bilgisayarlar için çıkış yapan klasik video oyunu serisi Tomb Raider'ın mobil versiyonudur.

Android işletim sistemini kullanan akıllı telefon ve tabletlerinizde oynayabileceğiniz bu aksiyon oyunu klasiği serinin ilk oyununu orjinalliğini koruyarak mobil cihazlarımıza taşıyor. 3 boyutlu TPS türünün ilk örneklerinden olan Tomb Raider I'de Lara Croft'un maceralarına tanık oluyorduk. Lara Croft'un kayıp şehir Atlantis'in izini sürdüğü oyunda ona eşlik ederek tehlikeli macerasına ortak oluyoruz. Lara'nın bu macerası onu dünyanın farklı noktalarına taşıyor. Kimi zaman Maya medeniyetinin antik kalıntılarında aksiyona dalarken kimi zaman antik Mısır piramitlerinde bulmacaları çözmeye çalışıyoruz.

Tomb Raider I'de farklı mekanları ziyaret ederken karşımıza çıkan zorlu bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Ayrıca tarih öncesinden kalma düşmanlar da karşımıza çıkabiliyor. Tomb Raider I'in Android versiyonununda oyunun 1998'de yayınlanan versiyonunda yer alan 2 ekstra bölüm de yer alıyor. Oyunda yenilenen tek şey kontrol sistemi. Tomb Raider I'in Android versiyonunda sizi mobil cihazlar için özel olarak ayarlanmış dokunmatik kontroller bekliyor. Oyun MOGA Ace Power ve Logitech PowerShell gibi oyun kontrol cihazlarını da destekliyor.

Can Erdil Şentürk

Tomb Raider I

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
784 TOPLAM İNDİRME

Tomb Raider I iOS için geliştirilmiş resmi Tomb Raider oyunudur

Tomb Raider I iOS işletim sistemi kullanan iPhone ve iPad cihazlar için geliştirilmiş, orjinal Tomb Raider oyununun resmi mobil versiyonudur.

Square Enix tarafından yayınlanan oyun 1996 yılında çıkan ve Lara Croft'u hayatımıza sokan ilk Tomb Raider oyunun aynısını iOS cihazlarımızda bize sunuyor. Oyunda Scion adlı antik bir tarihi eserin parçalarını bulmak için kiralanan Lara Croft'un maceraları konu alınmakta. Lara Croft maceraları boyunca korkusuz akrobatik stiliyle koşuyor, zıplıyor, yüzüyor, tırmanıyor ve Scion'un gücünün ve temelinin arkasındaki gerçeği çözmek için yol alıyor.

Tomb Raider I 1996 yılında çıkış yaptığında DOS ortamında çalışmaktaydı ve bize 3 boyutu ilk olarak tattıran oyunlardandı. Bu zamanına göre oldukça büyüleyici olan 3 boyutlu dünyada tehlikeli mekanları keşfediyor, zorlu bulmacaları çözüyor ve ölümcül düşmanlarla karşılaşıyorduk. Bütün bu heyecanı tekrar mobil cihazlarımızda yaşayabilecek olmamız ise sevindirici.

Lara Croft bu tehlike dolu yolculuğu boyunca farklı silahlar kullanabiliyor ve tarih öncesinden kalan yırtıcılarla karşılaşıyor. Lara Croft ile Scion'un arkasındaki gizemleri birer birer çözerken farklı mekanları ziyaret ediyoruz ve bize çocukluğumuzun o güzel anlarını yaşatan sahneleri tekrar canlandırabiliyoruz. Eğer siz de zamanında bu oyunu zevkle oynayanlardansanız bu oyunu kesinlikle kaçırmayın.

Can Erdil Şentürk

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Tomb Raider Reloaded (Mobile)

    Tomb Raider Reloaded, Tomb Raider Mobile oyununu bekleyenler için çıkış yapıyor. Tomb Raider Reloaded Google Play'de!
  • Tomb Raider 2

    Tomb Raider 2, Lara Croft ile tehlikeli bir maceranın içerisine sürüklendiğiniz aksiyon dozu yüksek bir Android oyunu.
  • Tomb Heroes

    Tomb Heroes, yaratıkları öldürerek hayatta kalmaya çalıştığınız aksiyon dolu bir Android oyunu.
  • Raider: Origin

    Zevkli zaman geçirebileceğiniz bir rol yapma oyunu
  • Hopeless Raider-Zombie Shooting Games

    Mutasyona uğramış insanları öldüreceğiz.
  • Tomb of the Mask: Color

    Harika deneyim sunan bir beceri oyunu
  • Tomb Run

    Tomb Run eğlenceli bir kaçış oyunudur
  • Blocky Raider

    Blocky Raider, tapınakta tuzakları aşarak ilerlediğiniz macera oyunu.