Unlucky 13

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
5 TOPLAM İNDİRME

Unlucky 13, Total Eclipse tarafından Android işletim sistemi kullanan cihazlar için geliştirilen ve kendine has oynanışı olan bir tür bulmaca oyunudur.

Unlucky 13, Android telefon ve tabletler üzerinde oynayabileceğiniz 2048 benzeri bir bulmaca oyunudur.

Daha önce Clockwork Man oyunları ile mobil oyuncuların gözüne girmeyi başaran Total Eclipse, bu sefer çok değişik bir bulmaca oyunu ile karşımıza çıkmış durumda. Aslında oyun temelde 2048 ile oldukça benziyor; ancak bunu kendine has dokunuşlarla değiştirerek, bu benzeriliği en temelde tutumayı başarıyor. Unlucky 13 boyunca yapımcı stüdyo bizden, hem belirli şekilleri belirli yerlere yerleştirerek, puan almamızı istiyor hem de matematiğimizi de ucundan göstermemizi bekliyor.

Oyundaki ana amacımız benzer şekilleri yan yana getirerek, kareleri tamamen kaplamak ve bölümü geçmek. Bunu yapabilmek için ekranın altında önerilen iki şekilden bir tanesini seçiyoruz. Seçtiğimiz şekli de ekranda istediğimiz yere koyabiliyoruz. Bu şekillerin her biri farklı renklerde oldukları gibi üzerlerinde de farklı sayılar yer alıyor. Bu sebeple en doğru seçimi yapmak ve en doğru yere koymak gerekiyor. Son olarak aynı renkteki sıraların, üzerinde yer alan sayıların toplamanın 13 etmemesine de dikkat ediyorsunuz.

Aslında anlatması bir hayli güç olsa da bir kere oynayınca hemen kavrayabildiğimiz Unlucky 13'e dair daha ayrıntılı bilgileri almak ve oynanışına dair detayları öğrenmek için ise hemen aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. 

Ramazan Tugay Kahraman

Unlucky 13

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
2 TOPLAM İNDİRME
150 MB DOSYA BOYUTU

Unlucky 13, iOS işletim sistemi kullanan akıllı cihazlar için üretilmiş ve Total Eclipse tarafından geliştirilmiş bir bulmaca oyunudur.

Unlucky 13, iPhone ve iPad üzerinde oynayabileceğiniz bir bulmaca oyunudur.

Daha önce birçok hit oyunun altına imzasını atmış Total Eclipse isimli oyun stüdyosu tarafından geliştirilen Unlucky 13, ilk bakışta hemen akıllarımıza 2048'i getiren oyun, aslında temelde o mantıkla çalışıyor. Hatırlarsanız, 2048'de belirli kareleri bir araya getirerek, yeni kareler oluşturuyor ve sonsuza giden bir parçanın ilk adımını atıyorduk. Bu sefer temelde yine kare birleştirme ile hareket eden yapımcılar, işin içine biraz Tetris biraz da matematik koymuşlar.

Oyun boyunca yaptığımız oldukça basit. Karşımızdaki ekrandaki kareler kimi zaman bazı engellerle dolu ya da kimi zaman boşlar. Amacımız, ekranın hemen altında yer alan şekillerden en doğru olanını bulmak ve ekrana yerleştirmek. Bunu yaparken, hem şekillerin rengine bakmak hem de koyacağımız yerdeki matematiği hesaplamak gerekiyor. Hemen aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi eğer renkler tutsa bile koyduğunuz şekil, toplamda 13 sayısına ulaşılmasını sağlarsa, bölümü geçemiyorsunuz. Haliyle hme renklere hem şekillere hem de sayılara bakarak oyuna devam ediyor ve bölümleri geçmeye çalışıyorsunuz.

Ramazan Tugay Kahraman

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Friday the 13th: Killer Puzzle

    13. Cuma severlerin kaçırmaması gereken korku bulmaca oyunu
  • CELL 13

    CELL 13, robotun hücrelerden kaçmasına yardımcı olduğunuz zorlu bir Android oyunu.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.