Epic Games Launcher Çalışmama Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Dijital oyun platformu Epic Games Launcher açılmıyor mu? Bu rehberde çalışmama sorunu için uygulanabilecek çözüm yöntemlerinin neler olduğunu açıkladık.

Epic Games Launcher açılmıyor ise uygulanabilecek çeşitli çözüm yöntemleri bulunuyor. Peki, popüler dijital oyun platformunun kullanılamamasına ve bu nedenden ötürü oyunların oynanamasına yol açan problemin düzelmesini sağlayabilecek yollar neler?

Steam benzeri platformlar arasında yer alan Epic Games Store üzerinden satın alınan oyunlar yalnızca Epic Games Launcher üzerinden oynanabiliyor. Oyuncular bazen Epic Games Launcher çalışmama sorunu ile karşılaşabiliyor. Eğer sizin bilgisayarınızda da böyle bir sorun ortaya çıktıysa rehberimizdeki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Epic Games Launcher Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

  • İnternet bağlantısını kontrol edin.
  • Epic Games sunucu durumunu kontrol edin.
  • WebCache klasörünün içindeki dosyaları silin.
  • Ekran ayarlarını kontrol edin.
  • Görev Yöneticisi'nden Epic Games Launcher'ı sonlandırın.
  • Ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.
  • Epic Games Launcher'ı onarın
  • Antivirüsü geçici olarak devre dışı bırakın.
  • Epic Games Launcher'ı silip tekrar yükleyin.

Epic Games İndirme Hızı Artırma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Epic Games İndirme Hızı Artırma Nasıl Yapılır?

Epic Games indirme hızı artırma yolları, popüler dijital oyun mağazasından satın aldığı oyunu indirirken sorun yaşayan oyuncular tarafından merak ediliyor.

Epic Games Launcher açılmama sorunu için uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Listede yer alan çözüm yöntemlerinin nasıl uygulanacağına aşağıdan göz atabilirsiniz.

İnternet Bağlantısını Kontrol Edin

Eğer internet bağlantısında bir problem varsa Epic Games Launcher çalışmıyor sorunu ile karşılaşabilirsiniz. İnternet hız testi yaparak bağlantı tarafında bir problem olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bağlantıda sorun varsa modemin güç butonuna basarak kapatın ve 10 saniye sonra tekrar açın.

Epic Games Sunucu Durumunu Kontrol Edin

Sunucu tarafında yaşanan bir problem, dijital oyun platformunun açılmamasına yol açabilir. Bu sebepten ötürü Epic Games sunucu durumu sayfası üzerinden böyle bir sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Steam Oyunlarına Türkçe Yama Yüklemek Ban Sebebi mi?
OYUN

Steam Oyunlarına Türkçe Yama Yüklemek Ban Sebebi mi?

PC oyunculuğunun vazgeçilmez özelliklerinden birisi de hiç şüphesiz yamalar ve modlardır. Öyle ki bunların da en işlevsel ve faydalı olanları hiç şüphesiz ki Türkçe yamalardır.

WebCache Klasörünün İçindeki Dosyaları Silin

  • "Windows tuşu + R" klavye kısayolunu kullanarak "Çalıştır" penceresini açın. 
  • "%localappdata%" komutunu yazın ve "Enter" tuşuna basın.
  • Açılan listede "Epic Games Launcher" klasörünü bulun ve üzerine çift tıklayın. 
  • "Saved" klasörüne çift tıklayın.
  • "Webcache" klasörünün içerisinde yer alan dosyaları silin.
  • Epic Games Launcher programını tekrar açmayı deneyin.

Epic Games Launcher'da karşılaşılan bu sorunu düzeltmek için WebCache klasörünün içerisinde yer alan dosyaları silebilirsiniz. Peki, bu işlem nasıl gerçekleştirilir? Aşağıda yer alan adımları uygulayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Söz konusu yöntemi uygulayabilmek için ilk olarak "Windows tuşu + R" klavye kısayolunu kullanarak "Çalıştır" penceresini açın. Daha sonra Çalıştır penceresinde yer alan kutuya "%localappdata%" komutunu yazın ve hemen ardından "Enter" tuşuna basın. Bu işlemin ardından Dosya Gezgini üzerinden klasör listesi açılacaktır.

Açılan listede "Epic Games Launcher" klasörünü bulun ve üzerine çift tıklayın. "Saved" klasörüne çift tıklayın. Bu işlemin ardından "Webcache" klasörünü göreceksiniz. "Webcache" klasörünün içerisinde yer alan dosyaları silin. Son olarak, Epic Games Launcher programını tekrar açmayı deneyin.

Ekran Ayarlarını Kontrol Edin

  • "Windows tuşu + I" kısayolu ile Windows Ayarları'nı açın.
  • "Sistem" kategorisine tıklayın.
  • "Monitör" sekmesine tıklayın.
  • "Metin, uygulama ve diğer ögelerin boyutunu değiştir" ayarında %100 seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.

Daha önce değiştirdiğiniz ekran ayarı, Epic Games Launcher'ın düzgün çalışmamasına neden olabilir. Bu sebepten dolayı böyle bir sorun ile karşılaştığınızda ekran ayarlarını kontrol etmelisiniz. Aşağıda yer alan adımları uygulayarak ekran ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Ekran ayarlarını kontrol etmek için ilk önce "Windows tuşu + I" klavye kısayolunu kullanarak Windows Ayarları'nı açın. Windows Ayarları penceresinde yer alan "Sistem" kategorisine tıklayın. Sol kısımda yer alan "Monitör" sekmesine tıklayın.

Monitör sekmesine tıkladıktan sonra "Ölçek ve düzen" kısmında yer alan "Metin, uygulama ve diğer ögelerin boyutunu değiştir" ayarının %100 seçeneğinin seçili olduğundan emin olun.

Görev Yöneticisi'nden Epic Games Launcher'ı Sonlandırın

  • Görev Yöneticisi'ni açın.
  • Epic Games Launcher programına tıklayın.
  • "Görevi sonlandır" butonuna tıklayın.

Görev Yöneticisi üzerinden Epic Games Launcher işlemini sonlandırmak, karşılaştığınızın bu sorunun düzeltilmesine yardımcı olabilir. Görev Yöneticisi üzerinden Epic Games Launcher işlemini sonlandırmak için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

"Ctrl + Shift + Esc" klavye kısayolunu kullanarak Görev Yöneticisi programını açın. Görev Yöneticisi üzerinde yer alan Epic Games Launcher programına tıklayın. Son olarak, Görev Yöneticisi'nin sağ alt köşesinde bulunan "Görevi sonlandır" butonuna tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Epic Games Launcher işlemi sonlandırılacaktır.

Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleyin

Eski ekran kartı sürücüsü böyle bir hataya neden olabilir. Bu sebepten ötürü eski bir ekran kartı sürücüsüne sahipseniz ekran kartınızın sürücüsünü güncellemeniz gerekiyor. AMD, Intel veya NVIDIA'nın resmî web sitesi üzerinden ekran kartınıza uygun güncel sürücüyü indirip yükleyebilirsiniz.

Driver güncelleme programları, bilgisayardaki sürücülerin kolayca güncellenmesini sağlıyor. Dolayısıyla güncelleme adımları ile uğraşmak istemiyorsanız driver güncelleme programı kullanarak süreci çok pratik şekilde tamamlayabilirsiniz.

Epic Games Launcher'ı Onarın

  • Görev Çubuğu'ndaki arama butonuna tıklayın.
  • Kutucuğa "Denetim Masası" yazın ve programı açın.
  • "Programlar" kategorisine tıklayın.
  • "Programlar ve Özellikler" yazısına tıklayın.
  • Epic Games Launcher'ı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "Onar" seçeneğini seçin.

Epic Games Launcher'ın dosyalarında meydana gelen bir hasar nedeni ile çalışmama sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumda Epic Games Launcher dosyalarınızı onarmanız gerekiyor. Peki, bu işlem nasıl gerçekleştirilir? Epic Games Launcher dosyalarını onarmak için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

İlk olarak Başlat butonunun sağ kısmında yer alan arama butonuna tıklayın ve hemen ardından "Denetim Masası" yazın. Sonuçlarda yer alan Denetim Masası'na tıklayın. "Programlar" kategorisini görüntüleyin.

Programlar kategorisinde yer alan "Programlar ve Özellikler" yazısına tıklayın. Bu işlemin ardından bilgisayarınızda yüklü olan programların listesi açılacaktır. Açılan program listesi üzerinden Epic Games Launcher'ı bulun ve üzerine sağ tıklayarak "Onar" seçeneğini seçin.

Antivirüsü Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın

Bilgisayarınızda yüklü olan antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Epic Games Launcher'ı Silip Tekrar Yükleyin

Rehberde yer alan yöntemleri uyguladığınız hâlde sorun devam ediyorsa Epic Games Launcher'ı silip tekrar yüklemeyi deneyin. Silme işlemi için ister kapsamlı temizlik yapan program kaldırma aracı isterseniz Windows'un program silme özelliğini kullanabilirsiniz.

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)
OYUN

Steam İndirimleri Ne Zaman? (2024)

Oyun fiyatlarının artması nedeniyle Steam indirimleri ne zaman sorusunun yanıtı merak ediliyordu. Valve tarafından paylaşılan Steam indirim takvimi ile beraber 2024 yılında düzenlenecek kampanyaların tarihleri belli oldu.

Bu yazıda Epic Games açılmıyor ise uygulanabilecek çözüm yöntemlerini sıraladık. Eğer söz konusu problemi farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR