Koronavirüs Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Yalnızca birkaç basit adımda koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? Birkaç adımda Türkiye'de uygulanmaya başlanan aşıyı yaptırıp yaptıramayacağınızı öğrenin.

Anıl Özünaldım -

Yeni tip koronavirüsün Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkması ve kısa süre içerisinde dünyayı etkisi altına almasının üzerinden bir süre sonra bilim insanları virüsle mücadele kapsamında çalışmalarına başlamıştı. Bu çalışmalar, dünyanın normale dönmesi için süratle ilerletilirken Türkiye de dahil olmak üzere bazı ülkelerde aşılar uygulanmaya başlandı. Peki, koronavirüs aşı randevusu almak için hangi adımları takip etmek gerekiyor?

Birkaç Adımda Koronavirüs Aşı Randevusu Alın

Sağlık Bakanlığı resmi web sitesinde COVID-19 aşı randevusu hakkında bilgilendirme niteliğinde bir infografik hazırlandı. “T.C. Sağlık Bakanlığı COVID-19 Aşılama Süreci” başlıklı bilgilendirme grafiğinde aşı uygulaması için randevu almak isteyen vatandaşların hangi adımlardan geçmesi gerektiğine yer verildi.

Türkiye’de uygulanmaya başlanan aşılar, randevulu olarak yapılıyor. Bu, ilk adımın randevu almak için e-Nabız hesabınızdan veyahut 2023’e kısa mesaj (SMS) göndermenizin gerektiği anlamına geliyor. Koronavirüs aşısı için nasıl randevu alacağınızı öğrenmek için aşağıda yer alan adımları takip etmeniz yeterli olacaktır.

Türkiye’de Kimler Koronavirüs Aşısı Olabiliyor?

Türkiye’de uygulanmaya başlanan COVID-19 aşısını şu anda herkes olamıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan aşı uygulanacak grup sıralaması şablonunda aşı yaptıracak gruplar 1. aşama, 2. aşama, 3. aşama ve 4. aşama olarak sıralanmıştır.

Mobil

Koronavirüs Stresi ile Başa Çıkmak İçin En İyi Mobil Oyunlar

Benzer İçerikler

YORUMLAR