Amazon Go

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
22 TOPLAM İNDİRME

Dünyanın en gelişmiş alışveriş teknolojisi ile tanışın.

Amazon Go, dünyanın en gelişmiş alışveriş teknolojisi olarak karşımızda. Düşünün ki; bir markete giriyorsunuz, sıra beklemeden, kasiyer ve çalışanlarla muhatap olmadan istediğiniz ürünü alıp çıkıyorsunuz. Şu an için sadece Seattle’daki Amazon mağazasında olan yeni nesil alışveriş sistemi, hiç şüphesiz ki hızla yayılacaktır.

Türkiye’de de faaliyet göstermesi beklenen popüler e-ticaret sitesi Amazon’un yeni nesil alışveriş uygulaması Amazon Go, ilginç bir sistem üzerine kurulu. Telefonunuza indirdiğiniz uygulamayı açıp mağazanın girişindeki turnukiye okutuyor ve alışverişinizi yapmaya başlıyorsunuz. Alışveriş tamamlandığında kasaya gitmiyorsunuz. Evet, Just Walk Out Shopping adı verilen teknoloji (sürücüsüz otomobil, derin öğrenme, sensör füzyonunda kullanılan teknolojiye benzer) sayesinde ürünü rafdan aldığınız veya rafa tekrar koyduğunuz tespit ediliyor. Alışverişinizi bitirdiğinizde ürünlerinizle mağazadan çıkıyorsunuz. Hemen ardından fişiniz gönderiliyor ve Amazon hesabınıza ücreti ekleniyor.

İlk olarak Seattle’da açılan bu yüksek teknolojili mağazada şefler tarafından hazırlanmış lezzetli hazır kahvaltılar, öğle ve akşam yemekleri, atıştırmalık seçenekleri sunuluyor. Ayrıca ekmek, süt, peynir, çikolata gibi sıklıkla tüketilen gıdaları da bulabiliyorsunuz. Çalışanlar için düşünülmüş, yaklaşık 30 dakikada hazır olan iki kişilik yemek yapmanız için gereken tüm malzemeleri içeren şefin Amazon Yemek Setleri de yer alıyor.

Erkan Calp

Amazon Go

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
2 TOPLAM İNDİRME
49.8 MB DOSYA BOYUTU

Dünyanın en gelişmiş alışveriş teknolojisi: Sıra beklemek yok, kasiyerler yok.

Amazon Go, marketten alışveriş yapanlar için yeni bir dönemi başlatan eşsiz bir uygulama. Türkiye’de de oldukça popüler olan e-ticaret sitesi Amazon’dan farklı olarak fiziksel olarak bulunduğunuz markette alışveriş yaparken sıra beklemekle, kasayla uğraşmıyorsunuz. "Satın al - çık” üzerine kurulu, dünyanın en gelişmiş alışveriş teknolojisi ile tanışmaya hazırlanın.

Amazon’un dünyanın en gelişmiş alışveriş teknolojisi olarak tanıttığı Amazon Go, uzunca bir süre Türkiye’de göremeyeceğimiz bir sistemle işliyor. Şu anda Seattle’daki insanların deneyebildiği yeni nesil alışveriş sistemi ile kasiyerin önünde oluşan uzunca kuyruğu beklemek, kasiyerin işlem yapmasını beklemek, sonrasında da ürünleri poşete koymakla uğraşmıyorsunuz. Bunun yerine iPhone’unuza indirdiğiniz Amazon Go uygulamasını açıyorsunuz. Mağazasının girişindeki turnukiye okutarak geçiş yapıyorsunuz. Sonrasında klasik alışverişinizi yapıyorsunuz. Ürünleri rafdan alırken veya rafa geri koyarken Just Walk Out Shopping adında bir teknoloji devreye giriyor. Bu teknoloji sayesinde sepetinize attığınız ürünler tespit ediliyor. Alışverişinizi tamamladığınızda ücret ödemeden marketten çıkıyorsunuz. Hemen ardından fişiniz kesiliyor ve Amazon hesabınızda aldığınız ürünler fiyatıyla birlikte listeleniyor. Kısacası ürünleri marketten alıp ödemesini marketten çıktığınızda yapıyorsunuz.

Zaman kazandıran harika bir sistem olan Amazon Go’da her gün tüketilen yiyecek ve içeceklerden şeflerce çalışanlara özel hazırlanmış hazır kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerine her şeyi bulabiliyorsunuz. Alışkanlıkları değiştiren bu sistemin şu an için sadece Seattle’da uygulanabilir olduğunu hatırlamak gerek.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Greyder

    Ayakkabı, çanta, cüzdan ve kemer gibi ürünleri Greyder uygulamasından kolayca satın alabilirsiniz.
  • Makro Market Sepeti

    Makro Market Sepeti ile marketlerde vakit kaybetmeden mobil cihazlarınız üzerinden alışveriş yapabilirsiniz.
  • Trendyol APK

    Trendyol, Türkiye'nin en çok indirilen alışveriş uygulaması. İndirim kodu, güvenilir satıcılar, express hizmeti Trendyol mobil uygulamasında.
  • Tutyakala

    Tutyakala uygulaması ile mobil cihazlarınızdan hediyelik ürün siparişlerinizi verebilirsiniz.
  • istegelsin

    istegelsin uygulamasıyla oturduğunuz yerden market alışverişlerinizi yapabiliyorsunuz.
  • Hediyemen

    Sevdiklerinizi mutlu etmek istiyorsanız Hediyemen uygulamasındaki ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz.
  • Joom

    2018'in en iyi alışveriş uygulaması
  • Banggood

    Binlerce ürüne ulaşabileceğiniz bir alışveriş uygulaması