ESET Stagefright Detector

ÜCRETSİZ
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
427 TOPLAM İNDİRME
3 MB DOSYA BOYUTU

ESET Stagefright Detector, Stagefright Android güvenlik açığından cihazınızın etkilenip etkilenmediğini öğrenebileceğiniz uygulamalar arasında.

ESET Stagefright Detector, tüm Android cihazları etkileyen son dönemin en büyük güvenlik açıklarından Stagefright’a karşı cihazınızı tarayan ücretsiz uygulamalardan biri. Mobil cihazın sesini soluğunu kesen ve arka planda çalışmasını sürdüren virüsü tespit edebilen uygulamanın virüsü kaldırmadığını ve güvenlik açığını yamamadığını, kullanıcıyı bilgilendirme amaçlı yapıldığını baştan belirtmek isterim.

Stagefright Android virüsünden kısaca bahsetmek gerekirse; 1 milyara yakın Android cihazı etkileyen bu virüs cihaza MMS yoluyla giriyor. MMS’e yerleştirilen zararlı kod cihazın sesini soluğunu kesiyor ve arka planda çalışarak kullanıcının tüm hareketlerini kaydediyor. En kötüsü de virüsün bulaşması için açıp bakmanız gerekmiyor. MMS geldiği an virüs cihazınızın damarlarında dolaşmaya başlıyor.

Şu anda bu virüsün tüm Android cihazlara bulaşmadığı güvenlik şirketleri tarafından bildirilmiş durumda. Bazı telefon üreticileri kolları sıvayıp yazılım güncellemesi yayınlasa da hala bekleyen üreticiler var. Siz de güncelleme bekleyen kesim arasında iseniz öncelikle ESET’in bu uygulamasıyla bir tarama yapmanızı (belki etkilenmeyen azınlık içerisindesiniz.) sonrasında da "Stagefright Android Virüsünden Korunmanın Yolları" adlı blog yazımızı okumanızı öneririz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Stagefright Detector

    Stagefright Detector, Android cihazınızın Stagefright virüsünden etkilenip etkilenmediğini öğrenebileceğiniz ufak bir uygulama.
  • Trend Micro Heartbleed Detector

    Trend Micro Heartbleed Detector, mobil cihazınızın ve uygulamaların Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini tespit eden bir güvenlik uygulamasıdır.
  • Heartbleed Detector

    Heartbleed Detector, Android cihazlarınızın Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini test eden ücretsiz bir uygulamadır.
  • AppBrain Ad Detector

    AppBrain Ad Detector Android cihazınızda reklamlardan korunmanızı sağlayabilecek bir uygulamadır.
  • ESET Smart TV Security

    ESET Smart TV Security, Android TV'ler için hızlı, güçlü antivirüs ve casus yazılım önleme uygulamasıdır.
  • ESET Mobile Security & Antivirus

    ESET Mobile Security & Antivirus, Android telefon ve tablet kullanıcıları için antivirüs, hırsızlık, kimlik avı koruması sağlar.
  • McAfee Heartbleed Detector

    McAfee Heartbleed Detector ile Android'li cihazınızın ve kullandığınız uygulamaların Heartbleed açığından etkilenip etkilenmediğini hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
  • Airpush Ad Detector

    Airpush Ad Detector uygulaması Android cihazlarınızdaki rahatsız edici ya da gizlilik ihlali yapan uygulamaları tespit etmeniz için hazırlanmış.