Forge of Empires

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,128 TOPLAM İNDİRME
89.3 MB DOSYA BOYUTU

Forge of Empires, bilgisayarda online strateji oyunu olarak yoğun bir kitleye sahipken şimdi de iOS cihazları için çıkışını gerçekleştirdi.

Bilgisayarda ödül kazanmış strateji oyunu Forge of Empires yeniden tasarlanarak muhteşem serüvenini iPhone ve iPad'lere getirdi. Taş devrinden modern çağlara kadar gelişen zaman diliminde kendi imparatorluğunuzu kurup şehrinizi geliştirmek, teknolojiyi keşfedip diğer uyruklara savaş açmak için artık her şey hazır.

Eğer bilgisayarda online olarak aktifliğini sürdüren Forge of Empires'ı hiç denemdiyseniz büyük ihtimalle bu fırsat InnoGames tarafından avucunuzun içine getirilmiş durumda. Strateji oyunlarının arasından son dönemlerde yeşermiş, topluluğu ve geliştiricilerinin ilgisiyle çıktığı günden bu yana büyük gelişmeler göstermiş oyun mobil çağın sunduğu özelliklerle donatılarak şimdi de iOS cihazlarda karşımıza çıktı. İndirdiğimden bu yana derme çatma bir şehir kurduğum oyunda dikkatimi çeken özelliklere hızlıca bir değinecek olursak en baştan şunu söyleyeyim; eğer strateji oyunlarından hoşlanıyorsanız Forge of Empires sizde bağımlılık yaratacak!

Forge of Empires'ın en ilgi çekici yanı klasik strateji oyunlarındansa kaynak alışverişi ve ilerlemenin oyun içinde hızlı bir şekilde gelişmesi. En baştan oyuna başlasanız dahi çeşitli araçlar yardımıyla hızlıca kendi imparatorluğunuzu yaratıyor ve aksiyona girebiliyorsunuz. 2012'den bu yana varlığını sürdüren oyunun internet tarayıcısı versiyonunda bile ilgi çekmesinin en büyük nedeninin kesinlikle bu olduğunu düşünüyorum. Şehir kurmak ve ekstra kaynak elde etmek için elbette oyun içi satın alabileceğiniz ögeler de bulunuyor, ancak hiçbir para vermeden de diğer strateji oyunlarının aksine seri bir şekilde oyunda ilerleme katetmek de gayet mümkün.

Oyunun iOS versiyonuna özel yeni teknolojiler ve yeni binaların ön plana çıkması da oyunun gelişmesi adına çok önemli adımlar olmuş. Benim gibi anca bir gecekondu inşa etmek yerine yüksek teknolojiye sahipseniz (tabii bu harcayacağınız Diamond'lara göre de şekilleniyor) muhteşem bir krallık yaratabiliyorsunuz. Nedense sürekli kaynak peşinde koşup kendi naçizane topluluğumu oluşturmak benim çok hoşuma gidiyor. Köy hayatını ne kadar sevsem de, oyun online bir oyun olduğu için çok fazla taaruza maruz kalıyorum.

Forge of Empires'ı oynamak için sürekli internet ihtiyacı doğal olarak iOS versiyonunda da karşımıza çıkıyor. Oyun ayrıca platformlar arası destek verdiği için bilgisayarda kurduğunuz şehrinizi mobilden de kontrol edebiliyor ve ona göre oyunda ilerlemeye devam edebiliyorsunuz. Bu geniş kitleye sahip bir strateji oyunu için çok güzel bir özellik olmuş. Aynı zamanda tüm kaynaklarınızı ve iletişiminizi de iPhone'dan gerçekleştirebiliyorsunuz.

Eğer strateji oyunları sizin uzmanlık alanınıza giriyorsa Forge of Empires'ın şirin grafikleri ve keyifli oynanışı mutlaka sizi başına bağlayacaktır. En azından Forge of Empires'a mutlaka bir şans vermenizi öneriyoruz.

Cenk Barkın Us

Forge of Empires

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
3/5 EDİTÖR
0/5 ZİYARETÇİ
27,916 TOPLAM İNDİRME

Birçok farklı tarihi kültürü bünyesinde barındıran Forge of Empires’da farklı tarihi dönemler içinde kendi şehrini inşa edeceksin.

Birbirinden zor ve birbirinden heyecan verici birçok farklı görevde bulunmaya bu görevlere atılıp yerine getirmeye hazır mısın? Birçok farklı tarihi kültürü bünyesinde barındıran Forge of Empires’da farklı tarihi dönemler içinde kendi şehrini inşa edeceksin. Oyunda yapacağınız her adım sizin ilerde yaşayacağınız bütün olayları belirleyecek nitelikte olup sizin kaderinizi belirleyecektir.

Klasik strateji oyunlarında karşımıza çıkan çağ atlama sistemi Forge of Empires’da da yerini almış. Öyle ki oyuna başlarken en düşük tarihi çağ olan taş devri ile oyuna başlıyorsunuz ilkel bir şekilde gelişmeye çalışırken büyüyor ve zamanı geldiğinde yeni bir çağ içerisine girerek gelişimize devam ediyorsunuz. Çağ atlamanın altın kuralı strateji oyunlarından hatırlayacağınız üzere teknoloji geliştirmektir.

Tek bir şehir kurup bütün dünyaya hükmedebilme şansına sahip olduğunuz Forge of Empires’da tek oyunculu modun sert ve zorlu geçeceğini söyleyebiliriz. Savaşların gidişatını ordunuz uyguladığınız strateji ve savaşacağınız arazi etkileyecektir. Muhteşem PvP savaşlarıyla da dikkat çeken Forge of Empires’a ücretsiz hayıt olup oynamaya başlayabilirsiniz.

Mehmet Karakaya

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Age of Empires:WorldDomination

    Age of Empires:WorldDomination, efsane gerçek zamanlı strateji oyununun mobil sürümü.
  • Empires War - Age of the Kingdoms

    Empires War - Age of the Kingdoms, iOS işletim sistemi kullanan mobil cihazlarınız üzerinden oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur.
  • March of Empires

    March of Empires online alytapıya sahip bir mobil strateji oyunudur
  • Age of Empires Castle Siege

    Age of Empires Castle Siege, bir dönemin en popüler orta çağ savaş - strateji oyununu iPhone ve iPad'lere taşıyor.
  • Rise of Empires

    Bağımlılık yapıcı etkisiyle nefes kesen bir strateji oyunu
  • Empires of Sand

    iOS cihazlarınızda oynayabileceğiniz strateji oyunudur.
  • Realm of Empires

    iOS cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir strateji oyunudur.
  • The Settlers

    Gameloft tarafından strateji tabanlı olarak geliştirilen The Settlers yapımı, masaüstünden hatırladığımız Age of Empires serisinin mobil platformdaki hali.