Glean

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
9 TOPLAM İNDİRME

Glean, parmağınızı sürükleyerek nesneleri toplamanız gereken zorlu bulmaca oyunu.

Glean, beceri gerektiren bulmaca oyunları yerine düşünmeye iten bulmaca oyunları oynamayı seviyorsanız ekrana uzun süre kilitleneceğinizi düşündüğüm bir iOS oyunu. iPhone ve iPad’inize ücretsiz indirip ufak boyutlu olmasıyla anında oynamaya başlayabileceğiniz oyunda yer yer çocuk oyuncağı dedirten yer yer çıldırtan 100’den fazla bölüm bulunuyor.

Sadece tek başına oynama seçeneğinin olduğu bulmaca oyununda amaç başlangıç noktasından bitiş noktasına tek sürükleme hareketiyle ulaşmak ve bunu yaparken nesnelerin tümünü toplamak. Bunu başarmak oyunun giriş aşamasında çok basit. Animasyonla desteklenen ilk bölüm ve sonraki birkaç bölüm fazla kolay bulmacalardan oluşurken sonraki bölümler ciddi manada düşünme gerektiriyor. Parmağınızı koyduktan sonra kaldırma lüksünüz olmadığından nasıl ilerlemeniz gerektiğini önceden belirlemeli, emin olduktan sonra ilerlemeye başlamalısınız.

Glean, görsellerine bakıp aldanmamanız gereken oynamaya başladığınız vakit kolay kolay bırakamayacağınız tarzda bulmacaları oyunları arasında. Boş zamanlarınızda kafa çalıştıran oyunlar oynamayı tercih ediyorsanız iOS platformunda kıyıda köşede kalmış bu oyuna bir göz atın derim.

Erkan Calp

Glean

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
6 TOPLAM İNDİRME
4 MB DOSYA BOYUTU

Glean, parmağınızı kaydırmadan objeleri toplamanız gereken bulmaca türünde bir Windows Phone oyunu.

Glean, Windows Phone telefonunuzda kafa çalıştıran bulmaca oyunları oynamayı seviyorsanız hoşunuza gidecek bir yapım. Belli bir seviyeye kadar ücretsiz oynayabileceğiniz oyunda tek yapmanız gereken parmağınızı sürükleyerek yolunuza çıkan objeleri toplamak olsa da bunu yaparken bitiş noktasına kadar parmağınızı kaldırmamanız gerekiyor.

Basit görsellere sahip olduğundan oldukça ufak boyutlu olan bulmaca oyunu ilk bölümlerde çok basit oynanışa sahip. Öyle ki oyunun çocuklara özel hazırlandığı fikrine kapılıyorsunuz. Lakin biraz ilerledikçe durumun böyle olmadığını, aslında kafa bulandıran bir bulmaca oyunu olduğunu anlamaya başlıyorsunuz.

Oyun oynanış olarak çok basit diyebilirim. Bölümü tamamlamak için başlangıç noktasından başlayarak parmağınızı ekrandan kaldırmadan bitiş noktasına sürüklemeniz, bunu yaparken de farklı objeleri almanız gerekiyor. Tabii ki bunu tek çırpıda yapmanıza müsade etmeyen engeller var. Ufacık bir tabloda hem engelleri aşmak, hem objeleri toplamak, hem de bunları tek hamlede yapabilmek kolay değil.

Oynanışı gösteren hoş bir animasyonla bizleri karşılayan Glean, beceri odaklı değil düşünme gerektiren bulmaca oyunlarından keyif alanlar için ideal.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarını temel alan Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için birçok farklı sistem kurmayı deneyebilirsiniz.
  • 1010! Color

    Bulmaca becerilerinizi sınayın.
  • Memopoly

    Eğlenceli ve rahatlatan hafıza bulmaca oyunu
  • Hexologic

    Sudoku'ya benzer mantıksal bulmaca oyunu
  • 2 For 2 (2 Kere 2)

    Bağımlılık yapan sayı bulmaca oyunu
  • Alice

    Tanıdık karakterlerle dolu keyifli bir bulmaca oyunu
  • Brain Out

    Brain Out: App Store'da 1 numaralı bulmaca oyunu
  • Find in Mind

    Beyni çalıştıran harika egzersizler bu oyunda