Happy Chef

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
939 TOPLAM İNDİRME
63 MB DOSYA BOYUTU

Happy Chef, popüler yemek şefi olmaya çalıştığınız yorucu ancak eğlenceli bir Windows 8.1 oyunu.

Happy Chef, Windows Mağazası’nda en çok oynanan zaman yönetimi oyunları arasında ve de ufak boyutlu olmasına rağmen hem görsel açıdan hem de oynanış olarak oldukça kaliteli diyebilirim. Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayar gerektiren oyunda dünyanın en iyi şefi olmaya çalışan dört aşçıyı kontrol ediyoruz. Dünyanın farklı noktalarında bulunuyor ve gözde restoranlarda birbirinden lezzetli yemekleri müşterilere sunuyoruz.

Seri haline gelmiş tüm platformlarda popüler olan ender oyunlar arasında yer alan Happy Chef oyununda 5 farklı restoranda 100’den fazla yemek pişiriyoruz. İlk defa mutfağa giren acemi aşçılarla dünya mutfağından farklı menüler hazırlıyoruz. İlk çalışma günümüzde hamburger ve içecek hazırlamaktan başka bir şey yapmamıza rağmen yoğun geçiyor. Amacımız art arda gelen müşterilerin restorandan memnun ayrılmasını sağlamak. Bunun için verilen siparişleri zamanında ve yakmadan sunmamız gerekiyor. Fazla pişirme sonucu yaktığımız her yiyecek doğrudan çöpe gidiyor ve günlük kazancımızdan kesinti yapılıyor.

Para kazandıkça yeni malzemeler satın alarak menü çeşidimizi arttırdığımız ve restoranımızı dekore edebildiğimiz oyunda oynanış gerçeğe yakın hazırlanmaya çalışılmış. Örneğin; hamburger hazırlarken öncelikle hamburgerin köftesini kararında kızarmamız, sonra hamburger ekmeğine koymamız gerekiyor. Menüleri hazırlarken sürükle bırak yöntemini kullanıyoruz. Oyunun zorluk düzeyi ise ayarlanmıyor. Zaten zorluk çok iyi ayarlandığından böyle bir seçeneğe ihtiyacınız olmayacak.

Happy Chef Özellikleri:

  • Yeni yemekler pişirebileceğiniz ve yeni malzemeler kullanabileceğiniz farklı restoranlar
  • Dünyanın en iyi şefi olmaya aday seçilebilir dört karakter
  • Uzun süreli oynanış (70’den fazla bölüm)
  • 100’den fazla yemek (Gerçekçi pişirme yöntemleri ile)
Erkan Calp

Happy Chef

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
146 TOPLAM İNDİRME
37 MB DOSYA BOYUTU

Happy Chef, dünyaca ünlü şef olmaya çalıştığınız uzun süreli oynanış sunan bir Android oyunu.

Happy Chef, dünyaca ünlü yemek şefi olmaya karar vermiş dört kişiyi kontrol ettiğimiz bir Android oyunu. Uzun soluklu zaman yönetimi oyunlarını oynarken keyif alıyorsanız seri haline gelmiş bu popüler oyunu kaçırmayın derim. Küçük ekranlı telefonda da göz yormayan bir oynanış sunan Happy Chef oyununda dünyaca ünlü menüler hazırlamanın yanında restoranımızı daha şık hale getirip müşteri çekmeye çalışıyoruz.

İkisi bayan ikisi erkek 4 aşçı arasından dilediğimizi seçiyor ve kendimize bir isim verdikten sonra kısa süren animasyonu da izleyip nihayetinde ilk bölüme başlıyoruz. İlk bölümde sıklıkla yaptığımız yiyecek tahmin edeceğiniz üzere hamburger ve sunduğumuz tek içecek limonata. İlk çalışma gününde yaptıklarımız sınırlı olsa da restoranımız daha ilk günden dolup taşıyor ve paraya para demiyoruz. Tabii ki gün sonunda kazançlı çıkmamız için müşterileri en iyi şekilde karşılamamız gerekiyor. Verilen siparişleri olabildiğince hızlı ve yanlışsız olarak hazırlamamız gerekiyor. Yanlışsız diyorum çünkü dalgınlık sonucu fazla pişirdiğimiz yiyecekler doğrudan çöpe gidiyor ve o gününkü kazancımızdan ciddi bir miktarda kesinti yapılıyor.

70’den fazla bölümü ile uzun süreli bir oynanış sunan Happy Chef’de kazancımızı harcayabildiğimiz iki yer var. Ya mutfağımıza yeni malzemeler satın alabiliyoruz ya da restoranımızı eşyalarla dekore edebiliyoruz. Her iki durum da restoranımızı büyütmemiz için son derece önemli. Tabii ki işleri büyütmek demek daha fazla yoğunluk demek.

Happy Chef Özellikleri:

  • Yeni tatlar deneyebileceğimiz 5 farklı restoran
  • Menüleri farklılaştırabilme, restoranı dekore edebilme
  • Dünyaca ünlü şef olmaya aday 4 karakter
  • 70’den fazla bölüm boyunca pişireceğimiz 100’den fazla yemek
  • Uzun süreli oynanış
Erkan Calp

Happy Chef

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
39 TOPLAM İNDİRME
32 MB DOSYA BOYUTU

Happy Chef, uzun süreli oynanışta keyif veren nadir zaman yönetimi oyunları arasında ve iPhone için ücretsiz.

Happy Chef, iOS tabanlı iPhone cihazınızda uzun sürede bile keyifle oynayacağınızı düşündüğüm bir zaman yönetimi oyunu. Farklı restoranlarda bulunarak dünya mutfağından lezzetleri müşterilerimizle buluşturduğumuz bu restoran işletme oyununda zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmıyoruz.

Ara sahneleri, yüksek kalitede görselleri (Karakter, restoranlar, yiyecekler üzerinde gerçekten çalışılmış.) ve gerçeğe yakın oynanışı ile dikkat çeken Happy Chef oyununda amacımız hayatlarında ilk defa mutfağa adım atacak dört kişi dünyanın en iyi şefleri yapabilmek. Dört karakter arasından istediğimizi seçerek oyuna başlıyoruz. Restorandaki ilk günümüzde hamburger ve içecek hazırlamaktan öteye gidemiyoruz. Daha ilk günden restorana onlarca müşteri geliyor ve çoğu aynı siparişi veriyor. Müşterilerin siparişlerini zamanında ve eksiksiz yetiştirebilmek ise tam bir beceri işi. Çünkü menü hazırlama gerçeğe oldukça yakın yapılmış. Hemen malzemeleri üst üste koyup tabağı hazır etmeniz mümkün değil. Örneğin; bir hamburger siparişi aldıysanız öncelikle köfteyi ızgaraya atıp pişirmeniz gerekiyor. Ayrıca müşteriler çoğaldığında dalgınlık sonucu köfteyi ızgarada unutursanız köfte kömür haline geliyor ve direk çöpe gidiyor.

70’den fazla bölümün bir bölümünü ücretsiz olarak oynamamıza izin veren Happy Chef’de müşteri animasyonları oldukça etkileyici. Siparişini geç teslim ettiğiniz müşteri kızıp beş kuruş vermeden restoranı terk ediyor veya siparişini hızlıca sunduğunuz müşteri memnuniyetini bahşiş vererek gösteriyor. Bu detaylar oyuna renk katmış ve kesinlikle oynanabilirliği artırıyor.

Happy Chef Özellikleri:

  • 5 farklı mekanda bulunarak dünya mutfağını yakından tanıyın.
  • Yeni malzemeler alarak menü çeşidinizi artırın.
  • Restoranınızı dekore ederek daha fazla müşterinin gelmesini sağlayın.
  • 70’den bölüm ile uzun süreli oynanışın keyfini çıkarın.
  • 100’den fazla yemek pişirin.
Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Happy Chef 2

    Happy Chef 2, Windows 8 üzeri tablet ve bilgisayarınızda keyifle oynayabileceğiniz bir zaman yönetimi oyunu ve ücretsiz.
  • Happy Wheels

    Happy Wheels ilginç bir fizik tabanlı beceri oyunudur.
  • Happy Reaper

    Happy Reaper Blizzard tarafından yayınlanan ücretsiz bir beceri oyunudur
  • Happy Wars

    Happy Wars oldukça eğlenceli bir online savaş oyunudur
  • DirectX Happy Uninstall

    DirectX Happy Uninstall (DHU) programıyla sistemde hatalara sebep olan DirectX sürümü kaldırılarak hatasız güncel sürüm yüklenebilir.
  • We Happy Few

    We Happy Few, alternatif bir 1960'lar İngilteresinde geçen, oyuncuları despotik bir rejimin ellerinden kurtulmaya çalıştığı bir yapım olarak dikkatleri çekmektedir.
  • Numpuz

    Eşsiz deneyim sunan bir bulmaca oyunu
  • Where Shadows Slumber

    Eşsiz deneyim sunan bir mobil bulmaca oyunu