HOOK

x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
162 TOPLAM İNDİRME
28 MB DOSYA BOYUTU

HOOK, birbirine kenetlenmiş olan mekanizmaları çözmek için çaba harcadığımız bir bulmaca oyunu.

HOOK, hem iPhone hem de iPad cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor. Sakin, kargaşadan uzak ve sade yapısıyla öne çıkan HOOK'ta birbirine kenetlenmiş olan mekanizmaları çözmeye çalışıyoruz.

Açıkça belirtmek gerekirse oyun ilk başlarda pek bir anlam ifade etmiyor ve kuralları kavrayabilmek için birkaç bölüm ilerlemek gerekiyor. Fakat alıştıktan sonra oyun öyle bir akıcı hale geliyor ki bir de bakıyoruz ki 30-40 bölüm geçmişiz bile!

Oyunun en güzel yanı oyuncuları karmaşık başarımlarla, tuhaf kurallarla ve garip oyun modlarıyla boğmaması. HOOK'a girdiğimizde direkt olarak saf bir bulmaca oyunuyla karşılaşıyoruz. Amacımız daire şeklindeki butonlara basarak içlerinden çıkan çizgileri toplamak.

Çoğu zaman dairelerin içinden çıkan çizgiler, başka dairelerden çıkan çizgiler ile kesişmiş oluyor. Bu yüzden önce hangisini ortadan kaldırmamız gerektiğine net bir şekilde karar vermemiz gerek. Zaten kenetlenmiş halde oldukları için eğer herhangi bir çizgiyi tutan bir kanca varsa önce o kancadan kurtulmak zorundayız ki çizgiyi toplayabilelim.

Oyunu anlamak başta da belirttiğimizi gibi biraz zaman alıyor fakat alıştıktan sonra son derece akıcı bir deneyime dönüşüyor. Eğer bulmaca oyunları ilgi alanınıza giriyorsa HOOK sizi uzun süreler boyunca ekranda tutacak kapasiteye sahip.

Emircan Erdoğan

HOOK

x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
16 TOPLAM İNDİRME
42.4 MB DOSYA BOYUTU

HOOK, sade yapısıyla beğeni toplayan, birbirinden zorlu bulmacalarla oyuncuları ekrana kilitleyen bir bulmaca oyunu.

HOOK, Android tablet ve akıllı telefonları üzerinde oynayabilecekleri ilginç bir bulmaca oyunu arayan oyunseverlerin denemesi gereken yapımlardan biri. Saf bir bulmaca deneyimi vaat eden HOOK, gösterişten uzak, dingin ve yormayan bir yapıya sahip.

Oyundaki kurallar son derece basit fakat anlayıp uygulayabilmek için biraz zaman gerekiyor. İlk birkaç bölüm oyunun genel işleyişini kavrayabilmek için iyi bir fırsat niteliğinde. Temel amacımız dairelerden çıkan çizgileri, dairelerin üstüne basarak geri çekmek.

Fakat çekmeye çalıştığımız çizgiler başka çizgiler ve kancalar tarafından engellendiği için önce diğerlerini çekmemiz gerekiyor. Birbirine kenetlenmiş olan mekanizmaları serbest bırakabilmek için önceliği hangisine vermemiz gerektiğini net olarak kestirmemiz şart.

HOOK'ta yer verilen kontrol mekanizması gayet kolay kullanılıyor ki zaten daha basiti de olamazdı. Tek yapmamız gereken şey dairelerin üzerine kısa dokunuşlar yapmak.

Git gide zorlaşan bir oyun yapısına sahip olan HOOK, gösterişten uzak fakat etkileyici bir bulmaca oyunu denemek isteyenlerin mutlaka göz atması gereken seçeneklerden biri.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Off the Hook!

    Sürükleyici bir Beceri Oyunu
  • klocki

    klocki, ödüllü bulmaca oyunu Hook'un yapımcılarının Android platformuna çıkardığı yeni oyunu.
  • Hook Me

    Hook Me, el becerisine dayalı oyunlar oynamaktan hoşlanan herkese hitap eden bir oyun.
  • Fishing Hook

    Fishing Hook, Android telefon ve tabletleriniz üzerinde gerçekten balık tutuyormuş gibi hissedebileceğiniz eğlenceli ve ücretsiz bir Android balık tutma oyunu.
  • Fishing Hook: Bass Tournament

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynayabileceğiniz Fishing Hook: Bass Tournament mobil oyunu, balık tutmanın tüm keyfini sürebileceğiniz başarılı bir balık avı oyunudur.
  • Stickman Hook

    Eşsiz deneyim sunan bir beceri oyunu
  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.