Lines the Game

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
1/5 ZİYARETÇİ
10 TOPLAM İNDİRME
19 MB DOSYA BOYUTU

Lines the Game, minimal görselleriyle dikkat çeken zorlu bir o kadar eğlenceli bulmaca oyunu.

Lines the Game, iPhone ve iPad cihazlarınızda oynayabileceğiniz sıradışı bir bulmaca oyunu. Game Troopers’ın bulmaca oyunlarından biri olan Lines’da bazen bir şekil üzerinde noktaları yerleştirerek bazen de mevcut noktaları kaldırarak rengarenk bir şekil oluşturmaya çalışıyoruz. Kulağa oldukça basit gelse de rengarenk şekli oluşturmak için şeklin hangi noktasına dokunacağınızı çok iyi hesaplamanız gerekiyor.

Genellikle savaş – strateji oyunlarıyla karşımıza çıkan Game Troopers, Lines the Game oyunuyla beni oldukça şaşırttı diyebilirim. Ünlü yapımcının son oyunu bulmaca türünde ve oldukça farklı bir yapım olduğunu söylemem gerek. Oyunda yaptığımız tek şey başta renksiz gözüken sonradan renk alan şeklin üzerine dokunmak. Dokunduğumuz vakit şekil hızlı bir biçimde renk almaya başlıyor ve rengarenk bir şekil ortaya çıkıyor. “Bunun neresi zor?” diyebilirsiniz ki hemen açıklayayım; Şekil üzerinde dokunduğunuz renkli noktanın şeklin çoğunluğuna yayılması gerekiyor. Bir şekil birden fazla renkten oluşuyor ve renkler şeklin farklı noktalarında yer alıyor. Hangi renge dokunmanız gerektiği hususunda da kafanızı çalıştırmanız gerekiyor.

Minimal görsellerin hakim olduğu, dinlendirici müziklerin eşlik ettiği oyunda sıkıcılığı ortadan kaldırmak için farklı oyun modları koyulduğunu görüyoruz. Silme, birleştirme, kesme, karıştırma modlarından her biri oldukça zor ve de tamamen farklı yapıya sahip olduklarından hepsini denemenizi tavsiye ederim. Bunların yanında her gün karşınıza çıkacak günlük görevleri de es geçmemenizi öneririm.

Lines the Game, kafa karıştıran – çalıştıran bulmaca oyunlarından zevk alanlar için harika bir iOS oyunu. Tek eksiği ücretli olması ve Android’de yer almaması.

Erkan Calp

Lines the Game

x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
0.5/5 ZİYARETÇİ
27 TOPLAM İNDİRME
13 MB DOSYA BOYUTU

Lines the Game, basit gibi görünen aslında beyin jimnastiği yaptırtan eşsiz bir Windows Phone bulmaca oyunu.

Lines the Game, daha çok savaş – strateji oyunlarıyla tanıdığımız Game Troopers tarafından geliştirilen ilginç bir bulmaca oyunu. Renksiz şekilleri tek bir dokunuşumuzla birden fazla renkle süslenmiş bir şekle dönüştürmeye çalıştığımız oyun eşi benzerine sık rastlamadığımız türde ve ön yargıyla yaklaşılmaması gerektiğini düşündüğüm bir yapım.

Game Troopers, Tiny Troopers ve Overkill 3 oyunlarıyla ünlense de son zamanlarda çizgisini değiştirdi ve artık savaş oyunları yerine bulmaca oyunları çıkarmaya başladı. What In The World?’ün ardından gelen oyun bulmaca türüne giriyor fakat mağazada şu ana kadar hiç benzerine rastlamadım; yani oldukça farklı bir deneyim sunuyor. İlk bakışta çok basit gelen ancak oynadıkça zorluğunu hissettiren, beyninizi çalıştırmadan oynayamayacağınız tarzda yapılmış bu bulmaca oyununda karşınıza birden fazla renkten oluşan ama ilk bakışta anlayamayacağınız bir şekil geliyor. Şeklin farklı noktalarına konumlandırılmış noktalar var. Hedefiniz bu noktalara dokunarak şekli renkli hale getirmek. Dokunduğunuz vakit renkler şeklin dört bir yanına hızlı bir şekilde yayılmaya başlıyor. Ne kadar fazla alana yayılırsanız o kadar başarılı oluyorsunuz.

250’den fazla çözmeniz gereken bulmacanın yer aldığı oyunda sıradanlığı ortadan kaldırmak amacıyla tasarlanmış beş farklı oyun modu yer alıyor. Her modda hedefiniz tahmin edeceğiniz üzere farklılık gösteriyor. Bazen rakibinizin başlangıç noktalarını silmeniz, bazen iki nokta arasında çizgi çizmeniz, bazen de çizgileri ayırmanız isteniyor. Her mod üzerinde düşünülerek hazırlanmış farklı şekillerden oluşan bulmacalar içeriyor.

Dinlendirici müzikler eşliğinde zorlu bulmacaları çözerek ilerdiğiniz oyunda çoklu oyuncu desteği bulunmadığından arkadaşlarınızla oynama şansınız yok lakin günlük olarak çıkan ve tek oynama şansınızın olduğu özel oyunlar da mevcut.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • The 100 Game

    The 100 Game iOS cihazınızda oynayabileceğiniz keyifli ve nostaljik bir bulmaca oyunudur.
  • Colorin - The Coloring Game

    Colorin - The Coloring Game, boyama yapmayı sevenler çin hazırlanmış oldukça eğlenceli bir oyun.
  • Dead Reckoning: Death Between the Lines

    Gizemli evlerde işlenmiş farklı cinayetleri araştırarak katillerin izini sürebileceğiniz macera dolu bir oyundur.
  • Calculator: The Game

    Doğru hamlelerle sonuca ulaşmaya çalışın!
  • Criminal Minds: The Mobile Game

    Seri katil davalarını çözün.
  • Decipher: The Brain Game

    Uzay halkalarını sıralamanız gereken bir bulmaca oyunu.
  • Find the Way

    Farklı bir deneyim sunana Find The Way Game'de uzayın derinliklerine yolumuzu bulmaya çalışıyoruz.
  • Enemy Lines

    Enemy Lines'ta kendi ülkemizi kurmaya ve askeri yönden gelişerek düşman topraklarına saldırmaya çalışıyoruz.