Magic 2015

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
222 TOPLAM İNDİRME
1.3 GB DOSYA BOYUTU

Magic the Gathering kart oyunu serisinin dijital platformlarda da iddialı olduğunu kanıtlarcasına piyasaya sürülen Magic 2015, yeni kartlar ve senaryo paketleriyle oyunseverleri bekliyor.

Wizards of the Coast tarafından yapılan ve senelerdir ciddi bir hayran kitlesi olan Magic the Gathering, senelerdir masa üstünde oynanan kart oyunlarındaki saygın yerini koruyor. Geçtiğimiz sene ise bu oyun serisi mobil platformlara da taşındı. Daha önce PC versiyonları da çıkan Magic the Gathering oyunları gibi, mobil versiyonlarda da güncellemeler oluyor. Magic 2015, genişletilmiş bir kart koleksiyonunu barındırmakla birlikte ufak bir sıkıntıya da sebep veriyor. Sahip olmak istediğiniz kartların birçoğu paralı. Ama Magic oyununu masa üstünde oynamak isteseydiniz durum yine farklı olmayacaktı.

Ücretsiz indirebildiğiniz Magic 2015 için mobil cihazınızda en az 1.2 GB boş bir alan bulunmalı. Eğer daha önce bu oyunu oynadıysanız sizi bekleyecek olan şeye aşina olacaksınız. 2 oyuncunun masaya dizdikleri kartlar aracılığıyla arazi oluşturma, mana toplama, yaratıklar çağırma ve büyü yapma gibi unsurların olduğu bir mücadele sizi bekliyor. Kartlarınız sizi koruyor ve rakibe zarar verebileceğiniz koşulları oluşturuyor ve elinizdekilerle en iyi stratejiyi kurmaya çalışıyorsunuz.

Magic 2015, daha güzel bir arayüz ve geliştirilmiş grafiklerle geliyor. Daha duru olan beyaz arka plan sayesinde oyuncular ellerindeki kartlara daha güzel odaklanabiliyorlar. Online oyun desteği bulunan bu oyun, geçen sene çıkan versiyonun büyük hatasını düzeltiyor. Oyun, oldukça yer kapladığı için biraz daha eski olan cihazlarda sıkıntı yaratabilir.

Eğer size ücretsiz sunulan oyun destesinden memnun değilseniz yapmanız gereken oyun içi alışveriş sizi 70 TL civarı bir harcamaya sürüklüyor. Ancak gerçek kartları satın alsaydınız bu maliyetin çok daha yüksek olacağı da aşikar. Dolayısıyla, lisanslı bir oyunun tüm destelerini, koleksyon kartlarını ve full bir senaryo moduna bu alışveriş ile sahip olabiliyorsunuz. Senaryo modunda tüm kartlara sahip olmak mümkün, ancak bu uzunca bir süre vaktinizi alacaktır. Oyuna yeni başlayacak olanlar için ise yavaş oynamalarını tavsiye ediyorum. Böylece adım adım kart edinirken oyunun mekaniklerine hakim olacaklar. Bir kart oyunu klasiği olan Magic the Gathering'i denememiş tüm meraklılara Magic 2015 tavsiye edilir. Sizi bekleyen kocaman bir online oyun dünyası var.

Alper Çetiner

Magic 2015

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
58 TOPLAM İNDİRME

Magic the Gathering kart oyunu serisinin dijital platformlarda da iddialı olduğunu kanıtlarcasına piyasaya sürülen Magic 2015, yeni kartlar ve senaryo paketleriyle oyunseverleri bekliyor.

Senelerdir tutkunları tarafından vazgeçilemeyen Wizards of the Coast yapımı kart oyunu Magic the Gathering, büyük hayran kitlelerince masa üstünde oynanan bir oyundu. PC ortamı için dijital bir oyun platformu da oluşturan yapımcılar sonunda mobil dünyaya ulaştılar. Mobil oyunların yenisi olan Magic 2015 ise son gelen geniş kapsamlı güncellemelere sahip. Yeni güncelleme genişletilmiş bir kart koleksiyonunu barındırıyor ama bunun tüketici için yaratabileceği ufak sıkıntılardan da bahsetmekte fayda var. Canınızın isteyebileceği kartların tamamı parayla satılıyor. Ancak mantıklı düşünecek olursak masa üstünde oynayanlar için de durum hiçir zaman farklı olmamıştı ve dijital kartlar çok daha hesaplı bir şekilde elde ediliyor.

Ücretsiz olarak indirilebilen Magic 2015, oyunu oynamak isteyenlerden en az 1.2 GB boş bir alan talep ediyor. Magic serisini biliyorsanız sizi bekleyecek şeyler yeni kartlar ve senaryo paketi haricinde aynı. 2 oyuncunun masaya dizdikleri kartlar aracılığıyla arazi oluşturma, mana toplama, yaratıklar çağırma ve büyü yapma gibi unsurların olduğu bir mücadele sizi bekliyor. Saldırı veya defans yapma gücünüzü de elinizdeki kartlar belirliyor.

Magic 2015, bir önceki oyundan daha güzel bir arayüze ve daha gelişmiş bir arayüze sahip. Geçtiğimiz sene gözleri alan arka plandan kurtulan yeni oyun beyaz, sade ve son derece zarif bir görünümü yakalamış. Böylece oynarken kartlarınıza odaklanmanız da daha kolay olmuş. Çok yer kaplayan bu oyunda biraz daha eski olan mobil cihazlar sıkıntı yaşatabilirler.

Eğer size ücretsiz olarak sunulan kartlardan memnun değilseniz oyun içi satın alma ile 70 TL civarında bir ödemeyle sıkıntılarınızın tümünden kurtuluyorsunuz. Kulağa oldukça pahalı geliyor ama gerçek kartları bu şekilde satın alsaydınız ödemeniz gereken bedel çok daha yüksek olurdu. Öte yandan mobil cihazınızdan yapacağınız bu alışveriş ile hem orjinal lisanslı kartların dijital versiyonlarına sahip oluyorsunuz, hem de özel koleksyoner kartlarına ulaşıyorsunuz. Unutmadan, tüm dünya üzerindeki rakiplerle oynayabileceğiniz bir online opsiyonunuz olduğunu da belirtelim. Dolayısıyla, kartı illa elinizde canlı bir şekilde tutmak önemli değilse bu harcama aslında ciddi bir fırsat. Tek kişilik bir senaryo modu da barındıran oyunda bu senaryoyu oynamak isteyenler aslında istedikleri tüm kartlara ulaşabilirler, ama bunun uzunca bir vakit alacağını belirtmekte de fayda var. Olur da ilk kez Magic oynuyorsanız senaryo modunda yavaşça oynayıp dinamikleri öğrenmeleri tavsiyemdir. Magic 2015'te sizi bekleyen kocaman bir online dünya var, hazırlıklı olun.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Magic 2014

    Magic 2014, mobil cihazlarınız üzerinde kendi kart destenizi ve savaşçılarınızı oluşturarak oynayabileceğiniz en iyi, en detaylı ve ücretsiz kart oyunudur.
  • Magic Quest: TCG

    Magic Quest TCG Android işletim sistemli mobil cihazlarda oynanan strateji gerektiren bir kart oyunudur.
  • Magic Realms

    Magic Realms, strateji ve savaş oyunları oynamayı seven Android cihaz sahiplerinni tercih edebileceği ücretsiz bir fantastik kart oyunu.
  • Gambit - Real-Time PvP Card Battler

    Gerçek zamanlı teke tek kart savaşları
  • Legends of Runeterra (LoR)

    Legends of Runeterra (LoR) Android İndir: Leauge of Legends (LoL) Mobile oyunu geliştiricilerden kart oyunu Legends of Runeterra
  • MARVEL SNAP APK

    Marvel Snap APK, süper kahramanlardan destenizi oluşturun. Diğer oyunculara karşı savaşın. Elinizi üçlendirin ve tüm kartlara sahip olmaya çalışın.
  • Tap Cats: Battle Arena (CCG)

    Kediler savaşıyor!
  • Chicken Head!

    Tavuklar kart biçiminde karşımıza çıkıyor.