OrangeBall

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
233 TOPLAM İNDİRME

OrangeBall ile sevimli portakalımızı Android cihazlarımızla hasat kasasına yetiştirmeye çalışıyoruz.

OrangeBall uygulaması, Android akıllı telefon ve tabletlerinizde oynayabileceğiniz bir ilerlemeli platform oyunu diyebilirim. Ücretsiz olarak sunulan ve hem sevimli grafikleri hem de basit oynanış şekliyle dikkatleri üzerine çeken oyun, aynı zamanda yerli bir yapımcı tarafından hazırlandığı için göz atmak isteyebileceğinize inanıyorum.

Oyunda hasat mevsiminde toplanmayan ve bu nedenle bir an önce portakal kasasına kendi başına yetişmeye çalışan bir portakalı kullanıyoruz ve pek çok farklı engeli aşarak hedefimize ulaşmamız gerekiyor. İlk etapta çok basit gibi görünse de oyunun içerisinde bulunan engellerin zaman zaman zorlayıcı olabildiğini ancak kurulan zorluk dengesinin ayarında olduğunu da belirtmek gerek.

Oyunda hem gündüz hem de gece oynayabileceğiniz farklı bölümler yer alıyor ve böylece daha farklı bölüm deneyimleri elde edebiliyorsunuz. Bölümlerin farklı tasarımları sayesinde hepsinden farklı tatlar almak ve hatta bulmacaları çözmeye çalışmak da mümkün. Bu sayede oyunun oldukça dinamik bir hale geldiğini söyleyebilirim.

Portakalımızın macerası boyunca su damlalarına ihtiyacı olduğu için olabildiğince su damlası toplayarak bölümleri en kısa sürede geçmek gerekiyor. Bölümler esnasında çalması için hazırlanan müziklerin de oyuna oldukça güzel gitmesi sayesinde oyunun bütünlüğü yükselmiş durumda.

Karşınıza çıkan bonus bölümler ve akıcı oyun deneyimi sebebiyle OrangeBall'a göz atmadan geçmemeniz gerektiğine inanıyorum. Bilhassa platform oyunlarını sevenlerin beğeneceği kesin.

Yiğit Ekim Demir

OrangeBall

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
66 TOPLAM İNDİRME

OrangeBall ile iPhone ve iPad cihazlarınızda hasatta unutulan portakalımızı portakal kasasına yetiştirmeye çalışıyoruz.

OrangeBall her ne kadar dünyaya hitap etmesi için İngilizce adla hazırlanmış olsa da yerli yapım iPhone ve iPad oyunlarından bir tanesi olarak karşımıza çıktı ve ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Ülkemizden çıkan oyunların genelde pek parlak olmadıklarını dikkate alırsak, OrangeBall'un diğerlerinin arasından kolaylıkla sıyrılmayı başardığını söyleyebilirim.

Oyunumuzun kahramanı bir portakal ve hasat mevsimi gelmesine rağmen dalında unutulmuş. Amacımız portakalımızın portakal kasasına bir an önce ulaşabilmesini sağlamak ve böylece onu mutlu sona ulaştırmak. Yolda giderken portakalın susuz kalmaması gerekiyor ve bu nedenle karşımıza çıkan su damlalarını olabildiğince toplamaya çalışıyoruz.

Fakat kasaya giden yol oldukça engebeli diyebilirim. Karşımıza çok sayıda engel, tuzak, bulmaca ve diğer zorlayıcı etkenler çıkıyor. Bu etkenlerden kurtularak en kısa sürede portakal kasasına girmek bazen uğraştırıcı olabiliyor fakat oyunun zorluk dengesinin güzel hazırlandığını belirtmem gerek.

Hem gündüz hem de gece oynanışını barındıran farklı bölüm tasarımları ve oynanış değişiklikleriyle oyunun oldukça renkli bir hale geldiğini söylemek mümkün. Oyunculara özel hazırlanmış bonus bölümlerin de OrangeBall'da yer alması oldukça güzel bir sürpriz oluyor. Oyunun çalışması esnasında aksaklık ve takılmalar mevcut değil. Bu nedenle akıcı ve sorunsuz bir şekilde portakalımızı hedefine yönlendirebiliyoruz.

Grafiklerin sevimliliği ve müziğin oyunla oldukça harmonik olması da dikkatimi çekenler arasında oldu. Eğer yerli yapımcılara destek olmak istiyor ancak kaliteli bir ürünle bunu yapmayı diliyorsanız göz atmadan geçmeyin.

Yiğit Ekim Demir

OrangeBall

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
196 TOPLAM İNDİRME
23 MB DOSYA BOYUTU

OrangeBall, Windows Phone cihazlarınızda oynayabileceğiniz eğlenceli ve ücretsiz bir platform oyunu.

OrangeBall, hem yerli yapım mobil oyunlardan bir tanesi hem de Windows Phone işletim sistemli cihazlar için hazırlanmış. Dolayısıyla Windows Phone mobil cihazlardaki kısıtlı uygulama seçenekleri sorununa ücretsiz bir çözüm haline gelerek keyifle oynayabileceğiniz oyunlardan birisi olacaktır.

Oyun bir ilerlemeli platform oyunu olarak nitelendirilebilir ve esas amacımız hasat zamanında toplanması unutulan portakalımızı portakal kasasına yetiştirmek. Böyle söylendiğinde biraz basit gibi görünebilir ancak portakalımızın çektiği çileleri görseniz eminim böyle söylemezdiniz. Zira kasaya giden yolda karşımıza hem engebeli yollar hem de çok çeşitli bulmacalar çıkıyor.

Portakalımızın sağlığını koruyabilmek için yol boyunca karşımıza çıkan su damlalarını toplamamız ve ona yardımcı olmamız da gerekiyor. Bu esnada zamana karşı da yarıştığımız için işin iyice heyecanlı bir hale geldiğini söyleyebilirim.

OrangeBall'da ilerlerken hem gündüz hem de gece parkurlarında yarışımızı sürdürmek mümkün ve böylece oldukça güzel ve farklı görünümlerin ortaya çıktığı da kesin. Oyun için hazırlanmış olan müziklerin rahatlatıcı ve temaya uygun bir yapısının olması da en çok dikkatimi çeken noktalar arasında oldu.

Karşınıza çıkan sürpriz bölümlerin de oyuna renk kattığı bir gerçek. Bazı bulmacalar oyuncuları zorlayabilecek yapıda olsalar da bunların zorlukları fena ayarlanmamış denilebilir. Eğer Windows Phone cihazlarınızda yeni bir platform oyunu arıyorsanız yerli yapım olan OrangeBall'u denemekten çekinmeyin.

Yiğit Ekim Demir

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Hermes: KAYIP

    Seçimleriniz onun kaderini belirleyecek!
  • Evoland 2

    Grafik stillleri ve hikayenin sürekli değiştiği ödüllü Android oyunu
  • Mentors

    Old-school rpg oyun
  • Destiny Knights

    Netmarble'dan konsol kalitesinde macera rpg oyunu
  • The Elder Scrolls: Blades APK

    The Elder Scrolls: Blades APK ile siz de bu maceraya atılın. The Elder Scrolls tecrübesi artık mobilde.
  • Phantomgate : The Last Valkyrie

    Netmarble'dan fantastik macera rpg oyunu
  • Somewhere - The Vault Papers

    Harika anlar yaşayabileceğiniz bir macera oyunu
  • A Life in Music

    Harika deneyim sunan bir macera oyunu