Phases

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
45 TOPLAM İNDİRME
9.7 MB DOSYA BOYUTU

Phases, sürekli zıplayan bir topu hareketli ve sabit platformlardan geçirmeniz gereken bir beceri oyunu.

Phases, Ketchapp oyunları arasında oynarken en zevk aldığım ve uzun süre oynadığım oyun. Android telefon ve tabletimize ücretsiz indirebildiğimiz ve çok az yer kaplayan fizik tabanlı beceri oyununda sürekli zıplayarak hareketli ve de oldukça tehlikeli platformlar arasından geçmeye çalışıyoruz.

Ketchapp’ın tüm oyunları gibi Phases da son derece basit gözü fazla yormayan görsellerle geliyor. Tablette olduğu kadar ufak boyutlu telefonda da rahatlıkla oynanan beceri oyunu oynanış olarak aslında yapımcının başka oyunu olan Bounce’a oldukça benziyor. Farklı olarak yukarıya değil yana doğru ilerliyoruz ve karşımıza çıkan platformlar çok daha zekice noktalara yerleştirilmiş.

40’dan fazla seviye ile karşılaştığımız yani sonsuz oynanış sunmayan oyunda topun kontrolünü sağlamak için ekranın yan noktalarına dokunuyoruz. Top sürekli zıpladığından işimiz oldukça basit gibi görünse de topu engellere takılmadan ilerletmek tam bir beceri işi. Gerek yukarıdan düşen gerekse de doğrudan karşımıza çıkan çok sayıda sabit ve hareketli engel bulunmakta. Neyse ki canımız yandığı vakit sil baştan değil, kaldığımız yerden başlıyoruz.

Beceri oyunlarını oynamaktan keyif alanların bağımlısını olacağını düşündüğüm Phases’i ücretsiz olarak (yandığımız vakit reklam çıksa da oyun esnasında hiç reklam gösterilmiyor.) sonuna kadar oynamanız mümkün olduğu gibi bölümleri para vererek geçmeniz de mümkün.

Erkan Calp

Phases

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
31 TOPLAM İNDİRME
7 MB DOSYA BOYUTU

Phases, iPhone ve iPad'inizde kafa boşaltmak için oynayabileceğiniz ücretsiz ve ufak boyutlu bir beceri oyunu.

Phases, çıldırtacak derecede zor oynanış sunmayan ender Ketchapp oyunlarından biri ve hem iPhone hem de iPad’de rahatlıkla oynanabilecek şekilde tasarlanmış. Ücretsiz olarak sunulan ve oldukça küçük boyutlu olan oyunda karanlıkla çapıştığı vakit tuzla buz olan ışığı temsil eden bir objeyi kontrol ediyoruz. Amacımız hareketli ve durağan siyah renkli objelere değmeden bölümü tamamlamak.

Seviye seviye ilerlediğimiz başka bir deyişle sonsuzluğa akıp gitmediğimiz beceri oyununda ışığı temsil ettiği söylenilen aslında bildiğimiz sıradan bir topu kontrol ediyoruz. Daha doğrusu etmeye çalışıyoruz. Çünkü top durmaksızın zıplıyor ve sadece yön komutlarımıza yanıt verebiliyor. Topun kontrolünü bir şekilde elimize aldıktan sonra oyuna başlıyoruz.

Oyunda amacımız siyah renkteki herhangi bir nesneye değmemek. Bu nesneler doğrudan üzerimize düşebiliyor veya karşımıza hareketli ve hareketsiz olarak çıkabiliyor. Engelleri aşmanın tek yolu ise olabildiğince sakin davranmak. “Bu engel nasıl aşılır?” sorusunu kendinize sorup panik yaptığınız an oyuna veda ediyorsunuz. Bu noktada oyunun güzel bir yanından bahsetmek istiyorum. Siyah engellere takılıp yandığınız vakit en baştan değil kaldığınız yerden başlıyorsunuz. Bu, çoğu beceri oyununda olmayan bir şey ve olması çok yerinde bir karar olmuş.

Ücretsiz oynayabildiğimiz veya satın alarak açabildiğimiz 40’dan fazla bölümün bulunduğu oyunun kontrol sistemi de herkesin oynayabileceği şekilde ayarlanmış. Zıplayan topu yönlendirmek, aynı zamanda da engelleri aşmak için ekranın sağ ve sol noktasına dokunmamız yeterli oluyor.

Erkan Calp

Phases

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
13 TOPLAM İNDİRME
7 MB DOSYA BOYUTU

Phases, Windows Phone cihazlarda da oynanabilir olan minimalist görsellere sahip fizik tabanlı bir beceri oyunu.

Phases, sürekli olarak karanlık objelerden kaçarak hayatta kalma mücadelesi verdiğimiz, parmaklarımızı olabildiğince hızlı kullanmamız gereken bir Ketchapp oyunu. Windows Phone tarafında düşük donanımlı cihazlara da destek veren oyun minimalist tasarım dilinin tercih edildiği oyunlar arasında.

Boş zamanlarda, kafa boşaltmak amacıyla oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan biri diyebileceğim Phases’in bir Ketchapp yapımı olduğundan oynanılmayacak derecede zor bir oyun olduğunu düşünebilirsiniz lakin değil. Zorluk dengesi mükemmel ayarlanmış. Tabii ki refleks gerektiren oyunları oynamayı beceremiyorsanız uzak durmanızı öneririm ama bu tarz oyunlar sizin için bir “çerez” niteliğindeyse kesinlikle göz atmanızı tavsiye ederim.

Fizik tabanlı oynanışa sahip olan Phases’da amacımız kontrolümüze verilen topla siyah renkli engellere takılmadan bölüm sonunu görmek. Tabii ki oldukça basit görünen bu amacımıza ulaşamamız için türlü türlü engeller konulmuş. Yol boyunca karşılaştığımız engeller hem sabit hem de hareketli olarak ayarlanmış. Dönen platfomlar arasından geçmek ve zekice noktalara konumlandırılmış engelleri aşmak ciddi anlamda odaklanma, sabır ve reflesk gerektiriyor.

Hızlı – oldukça tempolu bir bulmaca oyunu olarak gözüken aslında son derece sakin ilerlemeniz gereken Phase, Windows Phone’da tamamen ücretsiz olarak geliyor ve çok az reklam içeriyor.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Phases of the Moon

    Android için Ay’ın Evreleri uygulaması, Android cihazınızın ekranına Ay’ın en güncel evresini getirecek.
  • Pinball Cadet

    Android tabanlı mobil cihazlarda oynanabilen Pinball Cadet mobil oyunu, beceri ve aksiyon unsurlarının klasik Pinball oyunuyla buluştuğu bir tür beceri oyunudur.
  • Hoop Rush

    Hoop Rush oyununda çubuğa çarpmadan ilerleyin!
  • Slices

    Renkli grafikleri ve zorlu bölümleriyle harika bir beceri oyunu
  • Fruit Heroes Legend

    Fruit Heroes Legend, zorlu ve eğlenceli bir eşleştirme oyunu olarak karşımıza çıkıyor.
  • Clash of Blocks

    Zorlu beceri oyunu
  • Mr Juggler

    Hokkabazlık yapıyoruz.
  • Knock Balls

    Top silahıyla kuleleri indirin.