Pirate Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
158 TOPLAM İNDİRME
49 MB DOSYA BOYUTU

Pirate Escape, ıssız bir adadan kaçmaya çalışan korsana yardım ettiğiniz sürükleyici bir Windows 8.1 oyunu.

Pirate Escape, Windows 8.1 üzeri tablet ve bilgisayarınızda oynayabileceğiniz ücretsiz ve ufak boyutlu olmasına rağmen oldukça kaliteli bir korsan oyunu. Objeleri birleştirerek bulmacaları çözmeniz gereken oyunda Karayiplerin en deneyimli korsanına bulunduğu hücreden kaçması için yardımcı oluyorsunuz.

Karayip Denizinde en başarılı mürettebata sahip bir gemiyi yöneten korsanın günlerden bir gün kaçırılması ve sonrasını konu alan bir yapım olan Pirate Escape oyununda ıssız bir adadan kaçmaya çalışan bir korsan yerine geçiyorsunuz. Amacınız öncelikle bulunduğunuz hücreden, sonra da adadan kaçmak. Lakin bu çok kolay. Amacınıza ulaşmanızı engelleyen çok sayıda bulmaca karşınıza çıkacak.

10 bölümü ücretsiz olarak sunan korsan temalı kaçış oyununda ilerleyebilmek için odanın farklı noktalarına yerleştirilmiş objeleri bulmanız ve sonrasında bunları kombine ederek kilitli mekanizmaları harekete geçirmek için tek bir objeye dönüştürmeniz gerekiyor. Tabii ki elde ettiğiniz objeyi nerede ve nasıl kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kısacası hem dikkat hem de düşünme gerektiren bir oyun ile karşı karşıyasınız.

Oynanışın ve görsellerinin yanında korsan filmlerinden alıntı müzikleri ile de beğenimi kazanan yapım toplamda 19 bölüm ve ayrıca satın alabileceğiniz bonus bölümler sunuyor. Ücretsiz olarak ilk 10 bölümü oynayabiliyorsunuz ki bence oyun fazlasıyla kolay olmadığından yeterli gelecektir. Tabii ki kaçış oyunlarını fazlasıyla oynayan biriyseniz birkaç saatte çözüp oyunu tamamlayacağınızı netlikle söyleyebilirim.

Erkan Calp

Pirate Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
76 TOPLAM İNDİRME
55 MB DOSYA BOYUTU

Pirate Escape, kaçırılan bir korsana yardım etmeye çalıştığınız bir Android oyunu.

Pirate Escape, Karayipler’deki en başarılı mürettebata sahip olan deneyimli bir korsanın kaçırılması sonrası macerasını konu alan bir Android oyunu. Gemiden ıssız bir adaya getirildiğimiz oyunda farklı mekanlar görebildiğimiz 10 bölüm ve satın alımda açılan ekstra bölümlerle karşılaşıyoruz.

On yıldır Karayip Denizinde yağmalama yapan bir korsan, günlerden bir gün mürettebatının ihanetine uğrar ve bir zindana hapsedilir. Issız bir adanın ortasında kaçması oldukça güç bir yerde tutulan kaptanımıza tek bir kişi yardım edebilir: Biz.

Korsan filmlerinden aşina olduğumuz müzikler eşliğinde oynadığımız kaçış oyununda öncelikle hapsolduğumuz zindandan kaçmaya çalışıyoruz. İlk bölüm olduğu için bir yardımcınız var ve hangi noktalara dikkat etmemiz ve bulduklarımızı nasıl kullanacağımızı söylüyor. Diyaloglar İngilizce olduğundan anlamayabilirsiniz ancak sorun değil. Çünkü nesnelerin bulunduğu noktalar ışıkla belirtiliyor ve oyuna alıştıktan sonra dil sorun olmaktan çıkıyor.

Oyun oynanış olarak diğer kaçış oyunlarından biraz farklı. Bulduğunuz objeleri tek başına kullanamıyorsunuz; mutlaka başka bir objeyle birleştirip öyle kullanmanız gerekiyor. Örneğin; şifreyle korunan bir sandıkta bulunan anahtara ulaşmak için farklı objeleri birleştirerek ışığı yakıyor ve şifrenin görünür olmasını sağlıyorsunuz. Bunun gibi bağlantılı olan çok sayıda bulmaca var. Tüm ipuçlarını bulmanıza rağmen bir türlü kaçamadığınız odalarda yardım alabiliyorsunuz. Lakin diğer kaçış oyunlarındaki gibi yardımcı ipuçları değil, doğrudan oyunun videolu çözümü karşınıza çıkıyor. 

Yüksek kalitede detaylı görsellerini ve havaya sokan müziklerini oldukça beğendiğim oyunun tek eksi yanı bölüm sayısının az olması. Kaçış oyunlarını çok iyi oynayan biriyseniz 10 bölümü birkaç saatte rahatlıkla bitirebilirsiniz. Bonus bölümler de satın alım gerektiriyor. Keşke her odadan kaçışımızda altın kazanıp altınlarımızla yeni bölümlerin kilidini açabilseydik. Lakin alternatif sunulmamış. Bunun haricinde oyun hem görselleriyle hem de oynanışı ile oldukça başarılı.

Erkan Calp

Pirate Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
22 TOPLAM İNDİRME

Pirate Escape, Karayip Denizinin en acımasız korsanının kaçırılmasını konu alan bir iPhone ve iPad oyunu.

Pirate Escape, iOS tabanlı iPhone ve iPad’inizde ücretsiz oynayabileceğiniz korsan oyunlarından biri. Karayip Denizinde 10 yıldır yağmalama yapan bir korsanın kaçırılmasını konu alan yapım parça birleştirmeye dayanan bulmaca oyunlarını oynamaktan hoşlananlar için harika bir yapım.

Detaylı hazırlanmış ışıklandırma efektleri ile büyüleyen görsellerinin yanından korsan filmlerinden alıntı müzikleri ile dikkat çeken kaçış oyununda kaçırılan deneyimli bir korsanın yerine geçiyorsunuz. Amacınız öncelikle hapsolduğunuz zindandan sonrasında ıssız adadan kaçmaya çalışmak. Tabii ki etrafınızda çok sayıda adam olduğundan, yüksek güvenlikli bir yerde tutulduğunuzdan Karayiplerin en acımasız korsanı da olsanız işiniz oldukça zor.

10 bölüm boyunca birçok mekan gösteren oyunda ilk bölüme yardımcınızla başlıyorsunuz. Yardımcınız ipuçlarını nasıl kullanmanız gerektiğini söylüyor ve kısa sürede oyuna adapte olmanıza yardımcı oluyor. Tabii ki bir noktadan sonra yardımcı esrarengiz bir şekilde kayboluyor ve tek başınıza kalıyorsunuz. Bu noktada oyunun zorluğu ortaya çıkıyor.

Oyunda ilerleyebilmek için hep bir objeyi diğer bir objeyle birleştirmeniz yani kombine etmeniz gerekiyor. Diğer kaçış oyunlarının aksine bulduğunuz objeleri akıllıca kullanarak şifreleri ortaya çıkarmaya çalışıyor, kilitleri ortadan kaldırmak için uğraş veriyorsunuz. Oyunun farklı bir yanı da ipucu bölümünde ortaya çıkıyor. Bir türlü kaçamadığınız odalarda oyunun videolu çözümlerini izleyerek yardım alabiliyor ve kurtulabiliyorsunuz.

Oyunun tek beğenmediğim yanı bölüm sayısının azlığı oldu. Toplamda 19 bölüm bulunmasına rağmen sadece ilk 10 bölümü ücretsiz olarak oynayabiliyorsunuz. 10 bölüm de iyi bir kaçış oyuncusu iseniz kesinlikle yeterli gelmeyecek.

Erkan Calp

Pirate Escape

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
24 TOPLAM İNDİRME
57 MB DOSYA BOYUTU

Pirate Escape, Windows Phone cihazınızda oynayabileceğiniz ücretsiz ve kaliteli bir korsan temalı kaçış oyunu.

Pirate Escape, Karayip Denizin en başarılı mürettebata sahip 10 yıldır yağmalama yapan oldukça deneyimli bir korsanın yerine geçtiğimiz bir kaçış oyunu. Windows Phone için de ücretsiz olan oyunda her bölümde farklı mekanlarla karşılaşıyoruz.

Gerek görselleriyle gerekse de oynanışı ile Windows Phone platformundaki en iyi korsan kaçış oyunu diyebileceğim Pirate Escape oyununda ıssız bir adada tutsak edilen bir korsana yardım ederek bulunduğu yerden kaçmasını sağlıyoruz.

Korsan temalı kaçış oyununda ücretsiz olarak oynamamıza izin verilen, her birinde ayrı bir mekanda bulunduğumuz 10 bölüm yer alıyor. İlk bölümde bir yardımcımız var ve bize kaçış konusunda yardımcı olacak objelerin kullanımını gösteriyor. Aynı zamanda kısa bir süre içerisinde oyuna alışmamızı da sağlıyor.

Bir zindanın içerisinde başladığımız oyunda yol alabilmek için bulduğumuz objeleri birleştirip yeni bir obje oluşturmamız ve sonrasında objeyi kullanacağımız yeri bulmamız gerekiyor. Yani diğer kaçış oyunları olduğu gibi nesne bulup doğrudan kullanmaya yönelik bir oyun değil. Kafa yorma gerektiren gerçekten bulmaca çözdüğünüzü hissedeceğiniz bir oyun.

Parçaları birleştirip bulunduğumuz hücreden kaçmaya çalıştığımız oyunda 10 bölüm haricinde ekstra (bonus) bölümler de var lakin bunlar oyun esnasında kazandığımız altınlarla açılmıyor. Hepsini gerçek para vererek ayrı ayrı açabiliyor veyahut tek seferde yüklü bir miktar ödeyerek açabiliyorsunuz.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Escape City

    Escape City, şehri saran suç çetelerini bir bir hapishaneye tıktığınız polisiye oyun.
  • Can You Escape

    Can You Escape, gizli objelerle süslenmiş kilitli odalardan kaçmaya çalıştığınız ücretsiz ve ufak boyutlu bir Windows 8 oyunu.
  • Can You Escape 2

    Can You Escape 2 oyununda kilitli odalardan kaçmak için gizli objeleri bulmanız, mini bulmacaları çözmeniz gerekiyor.
  • Pirate World

    Pirate World, fantastik bir dünyada geçen ücretsiz bir korsancılık ve MMORPG oyunudur.
  • The Pirate: Plague of the Dead

    The Pirate: Plague of the Dead, heyecan dolu deniz savaşı tecrübesi yaşatan açık dünya tabanlı bir ücretsiz korsan oyunu
  • Blazing Sails: Pirate Battle Royale

    Blazing Sails: Pirate Battle Royale PC Steam'de! Korsan savaş oyunu Blazing Sails'de hayatta kalmak için savaşıyorsunuz.
  • Escape the Backrooms

    Escape the Backrooms ile popüler creepypasta efsanesi gerçek oluyor. Hemen Escape the Backrooms indirin ve bu korku dolu oyunu keşfedin.
  • Escape From BioStation

    Escape From BioStation üçüncü şahıs kamera açısıyla oynanan bir aksiyon oyunudur