Secret of Mana

x
x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
130 TOPLAM İNDİRME
66 MB DOSYA BOYUTU

Multiplayer bir aksiyon RPG olarak 1993 yılında parlayan Secret of Mana bugün mobil cihazlar için eskisi kadar kıymetli bit oyun deneyimi sunuyor.

İlk oynadığım aksiyon RPG oyunlarından biri olan 1993 çıkışlı Secret of Mana (Japonya'da bilinen adıyla Seiken Densetsu 2), SNES için çıktığı dönemde devrim yaratan çok oyunculu mekanikleri ve ring menüsüyle oyun klasikleri arasında kendine güçlü bir yer edindi. Mobil cihazlar için de çıkan bu oyun ne yazık ki fiyat politikasıyla birçok oyuncuyu caydıracak rakamları gösteriyor. Buna da katlanacak olan ve klasik oyun zevkine düşkün olanlara ise anlatacağımız güzel bir oyun var.

Secret of Mana, köyün yakınında kutsal kılıcı yerinden çekerek lanetlenen bir genci konu alıyor. Kendi yurttaşları tarafından bu lanet yüzünden dışlanan genci bekleyen kader yavaş yavaş kendini gösteriyor. Dünya üzerindeki dengeyi koruyan ve elementlere dağılmış olan mana tohumlarının bulunduğu tapınaklar güç peşinde koşturan imparatorluk tarafından birer birer saldırıya uğrarken gücü elinden alınan tohumlara güçlerini geri vermek için mana kılıcıyla yola çıkan kahramanımız dünya'yı yok oluştan kurtarabilecek tek kişidir. Yanınıza katılan genç bir kız, imparatorluğun kaçırdığı nişanlısının peşine düşerken hafızasını kaybetmiş bir perinin de yurduna ulaşmasına yardımcı oluyorsunuz.

Macera'dan maceraya atıldığınız bu üçlü ile Ejderha üstünde dünya yolculuğu, farklı coğrafi alanlarda sıradışı zindanlar ve canavarlar sizi bekliyor. Gelişen hikaye ve gerçeğin ardında gizli olan büyük komplolarla birlikte mana kılıcını eski gücüne kavuşturup dünyayı tehdit eden güçlere karşı savaşmanız gerekiyor.

Farklı silah çeşitleri, özel yetenekler sağlayan zırhlar ve seviye atlama sisteminin sadece karaktere değil, büyük ve silah kullanımına yansımasıyla döneminde çıkan oyunlara kıyasla ne kadar iyi bir altyapının sağlanmış olduğunu kısa bir süre içersinde fark edeceksiniz. 16-bit konsol devrinin parlayan yıldızlarından biri olan Secret of Mana, kaçırmamanız gereken bir eğlence sunuyor.

Alper Çetiner

Secret of Mana

x
x
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
47 TOPLAM İNDİRME
67.8 MB DOSYA BOYUTU

Multiplayer bir aksiyon RPG olarak 1993 yılında parlayan Secret of Mana bugün mobil cihazlar için eskisi kadar kıymetli bit oyun deneyimi sunuyor.

Kendi adıma konuşmam gerekirse, ilk oynadığım aksiyon RPG oyunlarından biri olduğu için Secret of Mana (Japonya'da Seiken Densetsu 2) bende özel bir yere sahip. Bunu bir kenara atacak olursak, SNES için gelmiş olan en iyi oyunlar arasında haklı bir gurura sahip olan oyun aksiyon RPG adına dönemi için çıkmış birçok oyuna ders verecek bir kaliteye sahipti. Mobil cihazlara da sunulan oyun sadece geç gelmekle kalmıyor, fiyatıyla güç olmayı da başarıyor. Yine de kaliteli bir oyun zevki için ve retro klasiklerinin tadını çıkarmak adına fedakar olmaktan çekinmiyorsanız anlatacaklarımı okumanızı tavsiye ederim.

Secret of Mana, genç bir çocuğun köyün yakınındaki kutsal kılıcı yerinden çekmesiyle başlıyor. Kadim kılıcın çekilmesiyle birlikte etrafı saran tarihi canavarlar sebebiyle köyü tarafından lanetli ilan edilip dışalan genci bekleyen önemli bir kader vardı. Eş zamanlı olarak politik gücünü kötüye kullanmaya başlayan bir imparatorluk, dünya düzenini koruyan ve elementlere göre ayrıştırılmış olan mana tohumlarının bulunduğu tapınaklara saldırılar düzenleyip bu doğa üstü gücü kendi zimmetini geçiriyordu. Savaşmak için tek yol gencin sahip olduğu mana kılıcı, ancak zamanla zayıflayan kılıcın gücünü toparlaması mana tohumlarıyla temasa geçmesi gerekiyor. Yolculuk sırasında size katılan genç bir kız imparatorluk tarafından kaçırılan nişanlısının peşine düşüyor ve hafızasını kaybeden bir periye de ülkesinin yollarını açmanız gerekiyor.

Rengarenk bir maceraya atılacağınız bu üçlü ile farklı coğrafi zenginliklerin olduğu kocaman bir dünyayı ejderha sırtında dolaşacaksınız. Tüm dünya üzerinde bulunan farklı zindanlarda savaş verirken gelişen hikaye ile birlikte senaryonun içinde barınan komplolara da tanık olacaksınız.

Farklı silah çeşitleri, size yeni özellikler katan zırhlarla birlikte seviye atlama sistemini karaktere, silah kullanımına ve büyüye aktaran oyun, döneminde bulunmayan birçok oyun detayıyla rakiplerine ağır bir ders veriyordu. Pratik ring menüsü bugün hala överek anlatılan kullanışlı bir arayüze sahip. 16-bit döneminin altın çağına ait bu zamansız klasiği ben kaçırmamanızı öneriyorum.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • The Secret Order 7: Shadow Breach

    42 farklı bulmacayı çözmeye çalışacağız.
  • Secret Tower 500F

    Birbirinden güçlü yüzlerce karakter ile aksiyon dolu savaşlara katılacağınız eşsiz bir oyundur.
  • Mana Monsters

    RPG ve bulmaca öğelerinin birleştiği Mana Monster'da canavarlarınızı hemen güçlendirin.
  • The Secret of Cat Island APK

    The Secret of Cat Island APK ile oyuncular kedi adalarını keşfedecekler.
  • Secret Files Sam Peters

    Secret Files Sam Peters içerisinde birçok farklı bulmaca yer alan bir macera oyunudur
  • He-Man Tappers of Grayskull

    He-Man Tappers of Grayskull, He-Man ve arkadaşlarıyla İskeletor'u durdurmaya çalıştığınız macera rpg oyunu.
  • Tower of Winter

    benzersiz mobil oyunlarının arasında yerini alan Tower of Winter, metin temalı RPG oyunudur.
  • Kingdom of Pirates

    Kingdom of Pirates, korsan krallığınızı kurup yönettiğiniz bir Android oyunu.