Shades

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
22 TOPLAM İNDİRME

Shades, her seviyeden oyunseverin beğenisini kazanabilecek nitelikte bir oyun.

Shades, Android işletim sistemi taşıyan tablet ve akıllı telefonlar üzerinde oynayabileceğimiz eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.

Bir süre önce büyük patlama yaratan ve aniden herkes tarafından oynanmaya başlayan 2048 oyunu ile büyük benzerlikler gösteren Shades her yaştan oyunseverin hoşuna gidecek niteliklere sahip bir oyun. Shades'deki temel amacımız ekrandaki kutuları birleştirmek ve mümkün olduğunca yüksek puan almak.

Kutuları hareket ettirebilmek için parmağımızı ekranda sürüklememiz gerekiyor. Ne yöne doğru sürüklersek kutular o tarafa doğru gidiyor. Bu noktada unutmamamız gereken en önemli nokta ise sadece aynı renge sahip olan kutuların eşleştirilebildiği. Kutuların rengi eşleştirme yapıldıkça koyulaşıyor.

Koyu ve açık renkli kutuları birleştiremediğimiz için bu kutular sürekli olarak birikmeye başlıyorlar. Hareket edemediğimiz noktada ise oyun sona eriyor ve topladığımız puanla yetinmek zorunda kalıyoruz.

Basit fakat bir o kadar da eğlenceli bir çizgide ilerleyen Shades, bulmaca oyunları oynamaktan keyif alan oyunseverlerin denemesi gereken bir seçenek.

Emircan Erdoğan

Shades

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
32 TOPLAM İNDİRME

Shades, basit fakat sürükleyici oyun yapısıyla dikkat çeken ücretsiz bir iOS oyunu.

Hem iPhone hem de iPad cihazlarımız üzerinde oynayabileceğimiz keyifli bir bulmaca oyunu olarak dikkat çekiyor. Tamamen ücretsiz olarak sunulan bu oyunda çok basit gibi görünen fakat aslında çok zor olan bir görevi başarmaya çalışıyoruz.

Oyunda ekranın yukarısından farklı renklerde bloklar düşüyor. Bizim amacımız ise aynı renklerden oluşan blokları yan yana dizmek. Aynı renklerden oluşan katları tamamladıkça o katlar yok oluyor. Bu noktada Tetris oyunuyla büyük benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Düşen blokları kontrol etmek için ekran üzerinde gitmelerini istediğimiz tarafa dokunmamız gerekiyor. Aynı renkli blokları üst üste getirdiğimizde bir ton koyu renge dönüşüyorlar. Bu sayede farklı tonları elde edebiliyoruz. Unutmamamız gereken tek nokta bir sırada sadece aynı renkli blokların olması gerektiği.

Oyunun temel özellikleri;

  • Kolay kurallar üzerine kurulu bir oyun
  • İçgüdüsel kontroller
  • Üç farklı zorluk modu
  • Orijinal ses efektleri
  • Her yaştan oyunsevere hitap eden oyun yapısı

iOS cihazlarınız üzerinde oynayabileceğiniz bağımlılık yaratıcı bir bulmaca oyunu arıyorsanız Shades tam aradığınız oyun olabilir.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Off the Record: Linden Shades

    Perilerin var olduğu ürkütücü mekanlarda gizli nesnelere ulaşabileceğiniz sıra dışı bir oyundur.
  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu