Sonic Jump Fever

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
1,957 TOPLAM İNDİRME

23 yıldır Sega'nın maskotu olan Sonic, bu kez platform olmayan bir oyun ile mobil platformlarda şansını deniyor.

Bundan tam 23 sene önce başlayan şanlı bir platform oyun geçmişinde öyle zamanlar oldu ki, hiçbirimizin sevemediği Sonic oyunları da çıktı. Ancak Sonic, ne olursa olsun platform oyunları tarihine adını yazdırmış bir karakterdir. Sega, Dreamcast projesinin başarısızlığı yüzünden donanımdan elini çekip yazılıma ağırlık verdiğinden beri ise Sonic, bir para kazanma aracına dönmeye başladı. Ve şu an öyle bir noktadayız ki, koskoca Sonic, dünyanın en yüzeysel mobil oyunlarından birine baş aktör oluyor.

Sega’nın farklı bir deneyi olarak göze çarpan Sonic Jump Fever isimli oyunda Sonic, Knuckles, Tails gibi bilindik karakterler de yerlerini buluyorlar. Oyunda amacınız yukarılara zıplayıp mümkün olabildiğince yüzük toplamak. Ücretsiz bir oyun olarak ele alınacaksa benzer türde oyunlardan daha iyi olan bu oyunu çok eleştirmemekte fayda var. Buradaki asıl sorun, oyun için seçilmiş olan karakterin Sonic olması. Sonic Generations oyunuyla Mario ile rekabet edebilen eski günlerine dönen Sonic, bu oyunla maalesef çok çok gerilere düşüyor. Belki de Sega, bugüne kadar lokomotifi olan bu sembol karakterin geleceğini tekrar gözden geçirmesi gerekiyor.

Renkli ve iyi görsellere sahip sade bir refleks oyunu istiyorsanız ve Sonic ile duygusal bir bağınız yoksa bu oyunu oynamanızda fayda var. Fazlasıyla iyi vakit geçireceğinizi garanti edebilirim. Ama benim gibi bu karakterle mazisi olanlar üzülebilirler. 

Alper Çetiner

Sonic Jump Fever

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
236 TOPLAM İNDİRME

23 yıldır Sega'nın maskotu olan Sonic, bu kez platform olmayan bir oyun ile mobil platformlarda şansını deniyor.

23 senedir platform oyun sektörünün baş kahramanlarından biri olan Sonic, arada sırada başarısız denemelere tabii tutulmuş olsa da tartışılmaz klasik oyun kahramanları arasında yer alıyor. Sega’nın Dreamcast’ten sonra donanım sektöründen çıkmış olup yazılıma eğilmesi ve Sonic’i bir para kazanma aracına çevirmesi ise mavi kirpinin en kötü günlerini  yaşamasına neden oluyor. Kim derdi ki koskoca Sonic, dünyanın en basit mobil oyunlarına bir kahraman olsun.

Sonic Jump Fever ile farklı bir şeyler deneyen Sega; Sonic, Knuckles, Tails gibi ana karakterlerin olduğu bu oyunda yukarılara zıplayıp yüzükleri toplamanız gereken bir oyun yapmış. Aslında bakılırsa, ücretsiz olarak çıkan bu oyun ciddi bir indirme sayısı ile istenilen başarıyı yakaladı ve genel anlamda karşımızda çok kötü bir oyun da yok. Buradaki asıl sorun, ana karakterin Sonic olması, ve Sonic Generations gibi bir oyundan sonra Mario ile rekabet düzeyine ulaşabilmiş bir karakterin bu derecede istismar edilmiş olması.

Genel anlamda renkli ve güzel görselleriyle dikkat çeken oyuda aldığınız puan sayesinde lider tablolarına ulaşıp arkadaşınızla puanlarınızı kapıştırmanız mümkün. Oyun, az önce belirttiğim gibi basit ve eğlenceli, ama Sega’nın da Sonic ile olan geleceğini gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Vito Jump 'n' Roll

    Vito Jump 'n' Roll, Android cihazınızda ücretsiz oynayabileceğiniz iki boyutlu platform macera oyunu.
  • Pyro Jump

    Pyro Jump, Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz eğlenceli bir ilerlemeli platform oyunudur.
  • Sonic Runners Adventure

    Kirpi ve arkadaşlarıyla Sonic evrenini kurtarın.
  • Cooking Fever APK

    Cooking Fever APK, yemek oyunları, yemek yapma oyunu, zaman yönetimi oyunları sevenler için tavsiyedir.
  • Knight Fever

    Knight Fever, karakterinizle birlikte düşmanları geçmenizi amaçlayan bir aksiyon oyunudur.
  • JUMP Assemble APK

    Manga karakterlerinin bir araya geldiği JUMP Assemble APK, 5v5 ve çeşitli oyun modlarını destekleyen bir MOBA oyundur.
  • Doodle Jump

    Doodle Jump'da sürekli zıplamalı ve bölümü geçmek için engellere takılmamalısınız. Boş zamanları geçirmek için eğlenceli bir Android oyunu.
  • Sonic CD Lite

    Atari oyunlarından tanıdığımız Sonic maceralarına kaldığı yerden Android işletim sistemi yüklü olan cihazlarla devam ediyor.