Spoiler Alert

x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
80 TOPLAM İNDİRME

Spoiler Alert ezber bozan yapısıyla öne çıkan eğlenceli bir platform oyunu.

Bugüne kadar birçok macera oyununa tanık olduk fakat bunlardan çok azı Spoiler Alert'ın sunduğu yaratıcılık seviyesinde yer alıyordu.

Android tablet ve akıllı telefonlar üzerinde oynayabildiğimiz bu oyunda olayları tersten yaşayan bir karakterin kontrolünü ele alıyoruz ve son ana kadar yaptığımız her şeyi geri almaya çalışıyoruz. Başka bir deyişle oyunu bitirmemeye çalışıyoruz.

Platform oyunları kategorisinde yer alan Spoiler Alert'ta karşılaşacağımız her öğe aslında daha önce bu kategoride oynadığımız oyunlara benzerlik gösteriyor. Oyunu farklı kılan detay her şeyi tersten yaşıyor olmamız. Oyuna ilk girdiğimizde karşımıza üzerinde bir hayli emek sarf edilmiş modellemeler çıkıyor.

Tamamen el çizimi grafiklerden oluşan Spoiler Alert'ta dört farklı ortam mevcut. Ortam çeşitliliği oyunun bir süre sonra monoton bir hale gelmesine engel oluyor ve keyif faktörünü bir basamak yukarı taşıyor. Roland La Goy imzası taşıyan orijinal soundtrak listesi oyunun bir başka dikkat çeken detayı. Bu tarz oyunlarda görmeye alıştığımız upgrade seçenekleri bu yapımda da eksik edilmemiş.

Özet olarak Spoiler Alert gerek ismiyle, gerek oynanışıyla, gerekse grafikleriyle ortaya orijinal bir şeyler koymasını başarmış. Çok yüksek olmayan fiyatını sonuna kadar hak ettiğini söyleyebilirim.

Emircan Erdoğan

Spoiler Alert

x
x
x
4/5 EDİTÖR
4/5 ZİYARETÇİ
105 TOPLAM İNDİRME

Spoiler Alert bugüne kadar oynadığımız en yaratıcı mobil oyunlar arasında yer alıyor.

Mobil platformlar üzerinde pek çok oyun oynamış olabilirsiniz fakat Spoiler Alert'ı kesinlikle özel bir yere koyacağınıza eminim. Hem tablet hem de akıllı telefonlar üzerinde oynayabileceğimiz bu yapım ezber bozan yapısıyla dikkat çekiyor.

Bugüne kadar oyunları hep bitirmeye çabaladık, düşmanları yenip o kaçırılan prensesi kurtarmak için mücadele verdik. Pek bunlara gerçekten gerek var mıydı? Anlaşılan o ki karakterimiz bu konuya epey bir kafa yormuş ve o son ana kadar sebep olduğu her şeyi geri çevirmeye karar vermiş.

Bu noktadan sonra bize düşen şey ise çılgın karakterimizin kontrolünü ele almak ve sebep olduğu her şeyi geri döndürmek. Topladığımız puanları geri koymak, öldürdüğümüz düşmanları diriltmek, kurtardığımız prensesi geri vermek birincil görevlerimiz arasında. Verilen bu karar oyunu tamamen tersten oynamamıza sebep oluyor. Klasik platform oyunları soldan sağa doğru ilerlerken Spoiler Alert sağdan sola ilerliyor. Oyunu orijinal kılan da bu zaten.

Tamamı el çizi olan ortamlar, Roland La Goy imzası taşıyan soundtrack'ler ve eğlenclei bölüm tasarımları oyunun farkını ortaya koyduğu noktalar arasında. Orijinal bir şeyler denemek istiyorsanız Spoiler Alert göz atmanız gereken yegane oyunlardan bir tanesi.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Air Alert

    Air Alert aksiyon dolu bir helikopter savaşı oyunudur
  • Battle Alert

    Android cihazlarınızda oynayabileceğiniz strateji ve savaş oyunudur.
  • Red Bull Alert

    Red Bull Alert uygulamasını kullanarak Android cihazlarınızdan sizi gerçekten uyandıracak bir alarm uygulamasına ulaşabilirsiniz.
  • No Signal Alert

    No Signal Alert, mobil cihazın çekmediği anlarda kendine özel bir şekilde kullanıcıyı bilgilendiren bir mobil uygulamadır.
  • General Order - Stay Alert

    Red Alert'ı aratmayan harika bir askeri strateji oyunu
  • War Alert: Red Lords

    Gerçek zamanlı savaşlar bizleri bekliyor.
  • TOKYO GHOUL [:re birth]

    Popüler anime serisi Tokyo Ghoul mobilde!
  • Super Slime Ben

    Cartoon Network'ün yeni oyununda sümüklü yaratıklarla savaşıyoruz.