Super Pixelander

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
21 TOPLAM İNDİRME

Super Pixelander ile zaman yolculuğuna gitmiş gibi hissedip Atari 2600 dönemi oyunların nasıl olduğunu öğrenip deneyimleme şansınız var. Gerek görselleriyle, gerek chiptune müzikleriyle de o dönemin özünü yakalayıp bugünün beğenisine göre şekillendiren oyun klasik bir arcade shooter olarak dikkat çekiyor.

Ekrana parmağınızı bastığınız sürece yükselen roket benzeri karakterimiz aynı zamanda yere ateş ediyor. Amacınız hem denge sağlayabilmek hem de hedeflere ateş edebilmek. Fakat rakipler öyle beklendik sıralamalarla gelmiyorlar. Ekranın her yerinden düşman uçan cisimler ve sizi eritebilecek lazer ışınları gelebiliyor ve sizin manevra kabiliyetinizi sınıyor.

Ekranı istila eden düşmanlarda karşı manevralı saldırı gerçekleştirebilmek için ise ekranı sağa ve sola yatırmanız gerekiyor. Doğal ve alışması kolay olan kontrolleri oldukça yüksek denebilecek bir zorluk seviyesiyle dengelemeye çalışılmış. Kısa soluklu bir eğlence arayanlar için tasarlanmış olan bu oyunun bu denli zor olması inatçı oyuncuları kilitleyebilir ama herkesin favori olarak göstereceği bir oyundan söz etmemiz mümkün değil.

Alper Çetiner

Super Pixelander

ÜCRETSİZ
x
x
x
x
3.5/5 EDİTÖR
3.5/5 ZİYARETÇİ
5 TOPLAM İNDİRME
6.8 MB DOSYA BOYUTU

30 sene öncesinden kalan grafikleri ve müzikleri bizlere makyajlayarak sunan Super Pixelander, klasik bir arcade shooter oyunu.

Super Pixelander, Atari 2600 döneminden kalma grafikleri retro oyunların en güzel yanlarıyla makyajlayan bir arcade shooter oyunu. Parmakla ekranı basılı tuttuğunuz sürece yukarıya doğru yükselen ve aşağıya doğru ateş eden roket benzeri ana karakteri dengede tutmanız gerekiyor. Bu sırada ekranın dört bir yanından gelen rakipleri de saf dışı bırakıp ekranın bir kısmını işgal eden lazer ışınlarından kaçabilmek için de manevra yapmanız gerekiyor. Bunu cihazınızı sağa ve sola doğru yatırarak yapabiiyorsunuz.

Son derece doğal ve kolay alışılabilir kontrollere sahip olan Super Pixelander, bu doğal kontrol mekanizmasına oldukça yüksek bir zorluk derecesini yedirmiş. Oyuna alışmak nispeten kolay ama oyunun ustası olmak biraz vaktinizi alabilir. Yine de kısa soluklu bir macera olarak tasarlanmış oyun yapısı bu dengenin tutarlı ayarlanmış olup olmadığını sorgulamamıza neden olmuyor değil.

Sadece grafiklerler değil, titizlikle hazırlanmış chiptune müzikleriyle de oyunseverleri 30 sene geriye götüren bu oyun, arada bir reklam ekranını karşınıza çıkartsa da denemeye değer bir çalışma olmuş.

Alper Çetiner

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Spinny Gun

    Süper eğlenceli ateş etme oyunu
  • Space Justice: Galaxy Shooter

    Harika deneyim sunan bir arcade oyunu
  • Lost Bubble - Bubble Shooter

    Baloncukları patlatarak eğlen.
  • Ballz Shooter

    Blokları patlatarak ilerlediğiniz bu oyunda gözünüzü ekrandan alamayacaksınız.
  • Retro Shooting: Arcade Plane Shooter

    Macera dolu uçak savaşlarına katılabileceğiniz sıra dışı bir oyun olarak öne çıkıyor.
  • Bubble Shooter

    Bubble Shooter mobil cihazlarınızda oynayabileceğiniz bir balon patlatma oyunudur
  • Ninja Girl: RPG Defense

    Göze oldukça sevimli gelen Ninja Girl: RPG Defense, arcade shooter unsurlarını birleştiren ve RPG dinamiklerine sahip olan bir aksiyon ve beceri oyunu.
  • 2 knights

    Zıplamalı süper zor bir oyun