Twitter "SMS" Doğrulama Kodu Gelmiyor Sorunu ve Çözümü

Twitter giriş SMS doğrulama kodu gelmiyor! sorunu çözümü blog yazımızda.

Erkan Calp -

Twitter sms doğrulama kodu gelmiyor!” sorununa çözüm Twitter’dan geldi. Twitter’ın iki adımlı doğrulama sistemi, artık SMS dışında üçüncü parti iki aşamalı doğrulama uygulamalarıyla da çalışıyor. Bu blog yazımızda bunun nasıl yapıldığını adım adım gösteriyoruz.

"Twitter SMS Doğrulama Kodu Gelmiyor!" Diye Sinirlenmeyin:

Twitter da diğer sosyal ağlar gibi kullanıcıların hesaplarını güvende tutmalarını sağlayan iki adımlı doğrulama sistemini kullanıyor. Hem mobil hem de masaüstü için bu güvenlik sistemi uzun süredir kullanılıyor. Ancak iki aşamalı doğrulama sistemi SMS tabanlı çalıştığından zaman zaman sorunlar olabiliyor ki Google’da “Twitter doğrulama kodu gelmiyor”, “Twitter kodu gelmiyor”, “Twitter giriş doğrulama kodu gelmiyor”, “Twitter SMS doğrulama kodu gelmiyor” gibi doğrulama kodunun gelmemesi yüzünden şikayetçi kullanıcıların arama sorgularından bunu anlayabiliyoruz. Neyse ki; bu sorunun çözümü geç de olsa geldi.

Twitter Doğrulama Kodu Gelmiyor! Sorunu Çözüm Adımları:

Twitter hesabınızın hack’lenmemesi için iki adımlı doğrulama sistemini kullanıyorsanız, SMS dışında bir seçeneğiniz var. Telefonunuzda o anda sms alıp göndermede sıkıntı yaşıyorsanız veya SIM kartın aktif olmadığı bir telefondan hesabınıza erişmeye çalışıyorsanız hesabınıza erişmek için Google Authenticator, Authy, 1Password, LastPass AuthenticatorMicrosoft Authenticator gibi iki aşamalı doğrulama uygulamalarının oluşturduğu kodları kullanabilirsiniz. Bu uygulamaların ürettiği kodlar 30 saniyede bir yenilendiğinden SMS’den çok daha güvenli olacaktır.

Peki, ayarlamayı nasıl yapacaksınız?

nasıl yapılır

Microsoft Hesabınızla İki Adımlı Doğrulamayı Nasıl Kullanırsınız?

Güvenlik

Google İki Adımlı Doğrulama Sürecini Güçlendiriyor

nasıl yapılır

Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Nasıl Yapılır?

Benzer İçerikler

YORUMLAR