Blek

x
x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
56 TOPLAM İNDİRME
21 MB DOSYA BOYUTU

Blek, yaratıcılığın ön plana çıkarıldığı ödüllü bulmaca oyunu.

Blek, Apple’dan tasarım ödülü alan bulmaca oyunları arasında. İlk bakışta basit görünen, oynadıkça içerisine çeken benzersiz oynanışıyla benzerlerinden öne çıkan oyunda amacınız renksiz noktalar arasında parmağınızı kaydırarak şekil çizmek ve bağlantılı olarak renkli noktaları ortadan kaldırmak.

Çok basitten kolaya doğru ilerleyen 80 bölüm içeren oyun dokunmatik ekranlı cihazlar için özel olarak tasarlanmış. Başka bir deyişle bu oyunu klasik masaüstü bilgisayarınızda oynamanız mümkün değil. Oyundan kısaca bahsetmek gerekirse; Siyah noktalar arasında bazen de boşlukta şekil çizerek daha büyük noktaları kaybetmeye çalışıyorsunuz. Hedef noktalara bakıp şeklinizi ona göre çizmeniz bölümü geçmeniz için kafi. Lakin oyunun ilerleyen bölümlerinde şekiller zorlaşmaya başlıyor; çizmeye her defasında baştan başlıyorsunuz. Birkaç denemeden sonra geçebileceğiniz zorlu bölümlerle oyunun heyecanı artıyor.

Erkan Calp

Blek

x
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
54 TOPLAM İNDİRME
54 MB DOSYA BOYUTU

Blek, Apple'dan tasarım ödülü alan bulmaca oyunu.

Blek, Apple’dan tasarım ödülü alan oyunlar arasında. Siyah beyaz görsellerinin yanı sıra eşi benzerine rastlamadığımız oynanış sunan bulmaca oyununda siyah renkli noktalar arasında parmağımızı kaydırarak renkli noktaları tek seferde silmeye çalışıyoruz.

Oynanış olarak çok farklı bir bulmaca oyunu olduğunu özellikle belirtmek gerek. Hem iPhone hem de iPad’imizde tek elle rahatlıkla oynayabildiğimiz oyunda amaç renkli noktaları tek hamlede silmek. Bunun için renkli noktaların yanına konumlandırılmış siyah noktalar arasında parmağımızı gezdirerek şekil çizmemiz gerekiyor. Çizdiğimiz şeklin renkli noktalarla eşleşmesi durumunda animasyon devreye giriyor ve tüm renkli noktalar kayboluyor. Çok karmaşık bir oyun olmamakla beraber hemen bitirilebilecek kolaylıkta da değil. Düşünme gerektiren bulmaca oyunlarını seviyorsanız kesinlikle denemenizi öneririm.

Erkan Calp

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Brain Out

    Brain Out Android bulmaca oyununda normal düşürseniz kaybedersiniz.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu