CalQ

ÜCRETSİZ
x
x
x
4.5/5 EDİTÖR
4.5/5 ZİYARETÇİ
199 TOPLAM İNDİRME
6.3 MB DOSYA BOYUTU

CalQ son zamanlarda karşımıza çıkan en keyifli zihin geliştirme oyunlarından bir tanesi ve tamamen ücretsiz olarak indirilebiliyor.

CalQ Android cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebilecğeiniz keyifli ve zihin çalıştıran bir oyundur. Genellikle ebeveynler çocuklarının çok fazla oyun oynamasını istemez fakat CalQ ile tanıştıktan sonra bu düşüncenin ne kadar yersiz olduğuna emin oldum. Bütün oyunları aynı kefeye koymamak gerektiğini gösteren CalQ'ın temelinde matematik işlemleri yatıyor.

Oyunda temiz ve anlaşılır bir arayüz kullanılmış. Yapmamız gereken şey ise yukarıda bize hedef olarak gösterilen sayıya ekranda yer alan tablodaki sayıları kullanarak ulaşmak. Elbette bunu yapmak için sınırlı süreye sahibiz. Her şey çok kolaymış gibi bir de 90 saniye faktörü eklemişler. Fakat açık konuşmak gerekirse bu süre faktörü oyundan alınan keyfi de heyecan hissini de katlamış.

Tabloda yer alan sayıları ne kadar fazla kullanırsak o kadar fazla puan topluyoruz. Oyundan elde ettiğimiz puanları Facebook ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takipçilerimizle paylaşabiliyoruz.

Emircan Erdoğan

CalQ

ÜCRETSİZ
x
x
x
5/5 EDİTÖR
5/5 ZİYARETÇİ
17 TOPLAM İNDİRME
2.7 MB DOSYA BOYUTU

CalQ matematik temelli bir zeka oyunudur ve özellikle gelişim çağındaki çocuklar için mutlaka denenmesi gereken alternatiflerden bir tanesidir.

Çocukların çok fazla oyun oynaması ebeveynler tarafından pek hoş karşılanmaz. Fakat bu oyun aileler için tamamen bir istisna. Matematik üzerine kurulmuş olan CalQ çocukların zihinsel gelişimini destekleyecek bir yapıya sahip.

Tamamen ücretsiz olarak sunulan oyundaki amacımız tabloda yer alan sayıları ve işlemleri kullanarak bize verilen hedef sayıya ulaşmak. Tabloda yer alan sayıları ne kadar fazla kullanırsak bölüm sonunda alacağımız puan da aynı ölçüde yüksekliyor. Bu kadar kural yetmezmiş gibi geliştirici bir de zaman faktörü eklemiş. Oyunda yer alan bölümleri tam 90 saniye içerisinde çözmek gerekiyor.

CalQ iki farklı oyun modu sunuyor. Bunlardan biri 90 saniye içerisinde mümkün olduğunca fazla hedef sayıya ulaşmak. Diğeri ise zamana karşı mod. Bu modda ulaştığınız hedef başına puan kazanıyor ve mümkün olduğunca ileri gitmeye çalışıyoruz. Facebook ve Twitter desteği sunan oyunda elde ettiğimiz puanları arkadaş çevremizle paylaşma şansına sahibiz.

Emircan Erdoğan

YORUMLAR

Benzer İçerikler

  • Shatterbrain

    Fizik kanunlarına dayalı Shatterbrain oyununda, hedefleri vurmak için çeşitli sistemler kurabilirsiniz.
  • NewtonBall

    NewtonBall uygulaması Fizik kanunlarına dayalı oldukça eğlenceli bir bulmaca oyunu olarak öne çıkıyor.
  • 2048 Ball Blast

    Topları çemberde akıllıca sıralayın.
  • One More Button

    Butonların canlandığı ilginç bir bulmaca oyunu
  • Alice

    Oldukça ilginç bir bulmaca oyunu!
  • Woody Battle

    Blokları ustalıkla dizerek rakibinizi yenin.
  • Brain Out

    Brain Out Android bulmaca oyununda normal düşürseniz kaybedersiniz.
  • Dumb Ways To Draw

    Dumb Ways To Draw: Dumb Ways To Die'ın geliştiricilerinden çizim bulmaca oyunu